Wat veroorzaakt schimmel in kamerplanten?

Het planten van uw vegetatie zonder voldoende afstand waar het geen goede luchtcirculatie kan krijgen, of uw tuin of potgrond te veel water geven, kan uitstekende omstandigheden creëren voor witte schimmel om te groeien. Waarom groeien mijn kamerplanten schimmel? Schimmel ontwikkelt zich vaak op kamerplanten als gevolg van voldoende zonlicht, te veel water geven, slechte ventilatie of de pot of container van uw plant heeft onvoldoende drainage. Schimmel is vaak behandelbaar in kamerplanten door de aanstootgevende grond te verwijderen of de aangetaste plantendelen af te snijden. Een andere veel voorkomende schimmel die uw kamerplanten kan aantasten, is echte meeldauw, die vaak aan de bovenkant van bladeren verschijnt.

Deze mal bestaat uit sporen die het groen een stoffige uitstraling geven. Gelukkig worden deze sporen meestal overgebracht in de wind wanneer ze buiten worden aangetroffen. Dat betekent dat tenzij je een ongelooflijk tochtige ruimte hebt, de schimmel minder snel van de ene plant naar de andere gaat; houd er echter rekening mee dat het nog steeds mogelijk is. U wilt deze mal dus zo snel mogelijk verwijderen zodra u hem hebt geïdentificeerd.

Ja, kamerplanten kunnen schimmel veroorzaken, maar ze veroorzaken geen gewone huishoudelijke schimmel. Planten veroorzaken witte schimmel, ook wel meeldauw of echte meeldauw genoemd. Echte meeldauw is onschadelijk voor gezonde mensen, maar het duidt op een schimmelinfectie en kan gezondheidsproblemen veroorzaken bij planten. Geef je kamerplanten alleen water als ze droog zijn.

Blootstelling aan schimmel vindt meestal plaats wanneer een plant voortdurend vochtig wordt gehouden. Dit gebeurt wanneer u uw kamerplanten te veel water geeft of water geeft volgens een schema in plaats van door aanraking. Controleer altijd of de bovenkant van de grond van je kamerplant droog is voordat je hem water geeft. Ouders van beginnende planten maken zich misschien het meest zorgen over het onderwater geven van hun kamerplanten, maar in feite is overwater net zo groot een probleem.

Doorweekte grond „verdrinkt en rot” niet alleen de wortels van een plant, het dient ook als een open uitnodiging voor schimmel om in te trekken. Als je een laag witte, vage schimmel op het oppervlak van de grond van je kamerplanten opmerkt, gebruik dan een lepel om de bovenste centimeter of zo van het vuil weg te scheppen en vervang het door schone, verse potgrond. Verminder in de toekomst uw water en geef uw planten alleen een drankje als de grond droog is tot ongeveer een halve inch of een centimeter onder het oppervlak. Luchtbeweging helpt planten tussen gietbeurten uit te drogen, wat het risico op schimmelgroei vermindert.

Bepaalde delen van het huis zijn gevoelig voor minder luchtcirculatie, vooral tijdens maanden wanneer ramen en ventilatoren niet worden gebruikt. Als je planten in dat soort gebieden houdt, probeer dan een vorm van luchtcirculatie toe te voegen of verplaats de planten naar meer centrale delen van het huis. Geef de grond de kans om een beetje uit te drogen voordat je de plant weer water geeft, omdat vocht de groei van nieuwe schimmels kan stimuleren. Gebruik steriele potgrond van goede kwaliteit om schimmelvorming bovenop de grond te voorkomen, die lang vers blijft en de plant gezond houdt.

Of je nu schimmel op kamerplanten hebt ervaren of niet, het kan nuttig zijn om te weten hoe je schimmel op grond en gebladerte kunt voorkomen. Houd er rekening mee dat deze oplossingen niet gegarandeerd zijn, dus u kunt uw plant uiteindelijk verpotten vanwege schimmel op de grond. Totdat uw hout helemaal droog is, bewaar het buiten op een plek die beschermd is tegen de elementen en veel luchtstroom heeft, niet in uw garage of woonkamer, waar het vocht en de warmte waarschijnlijk schimmelgroei zullen stimuleren. Als je schimmel op je plant opmerkt, neem hem dan mee naar buiten en zet hem ergens weg van andere planten in je tuin of tuin.

Elke keer dat je naar buiten stapt, adem je microscopische schimmelsporen in die rondzweven in de lucht. Het gebruik van een AprilAire ontvochtiger voor het hele huis helpt uw airconditioner sneller de ingestelde temperatuur te bereiken, terwijl op korte termijn energie wordt bespaard en de kosten van vervangingen op lange termijn worden vermeden. Dit soort schimmel komt vaak voor wanneer een plant besmet is met sapvoedende insecten, en de pleisters kunnen een negatieve invloed hebben op het fotosyntheseproces van uw plant. Zodra schimmel ontstaat door gebrek aan goed licht, versterkt het het probleem en vermindert het de groei van de plant nog verder.

Schimmels en andere schimmelinfecties voeden zich met ontbindend plantaardig materiaal, dus een opeenhoping van dode bladeren zal schimmel op de bodem aanmoedigen. Maar hoewel de meeste schimmelverwijderingsbedrijven zullen proberen u anders te overtuigen, is de schimmel in uw potplanten niet bijzonder gevaarlijk voor mensen. Een veel voorkomend geval van plantenschimmel is de witte echte meeldauw, die groeit op de bladeren en stengels van een plant. Schimmelgroei op de grond van de kamerplanten of op de eigenlijke bladeren van de plant is zowel schadelijk voor de leden van het huishouden als voor de planten.

.

Leave Message

All fileds with * are required