Groeit huisschimmel in de kou?

Tijdens de zomermaanden of wanneer lucht vanuit je verwarmde kelder de koude kamer binnenkomt, condenseert warme lucht op koude muren, 4 dagen geleden. Dus waarom groeit er in de winter schimmel in onze huizen? Schimmelsporen gedijen goed in vochtige, warme omgevingen. De winter brengt veel vocht met extra regen, smeltende sneeuw en ijs. De koudere maanden betekenen ook hogere temperaturen in onze huizen als gevolg van binnenverwarming.

Ja, schimmel groeit bij koud weer. Zelfs tijdens extreem koude periodes worden de meeste onafgewerkte kelders niet kouder dan 50° F. Ovens, warmwatertanks en drogers kunnen de temperatuur voldoende verhogen om schimmel te laten groeien. De meeste mensen houden hun huis in de winter tussen 65° F en 75° F, wat perfect is voor schimmelgroei.

Temperatuurgradiënten zijn ook een bijdragende factor aan schimmelgroei. Op dezelfde manier kan condensatie optreden op een koude frisdrankblikje op een warme dag, condensatie kan optreden op een warme zolder tijdens koude dagen, waardoor schimmel en meeldauw snel groeien. Gebieden van uw huis die onvoldoende isolatie missen, zijn bijzonder vatbaar voor broedplaatsen voor schimmel en meeldauw, dus als u vermoedt dat er een probleem is, inspecteer dan gebieden waar isolatie mogelijk niet aanwezig is. Controleer tijdens het koude seizoen of uw plafonds en muren lekken hebben waar schimmel kan groeien.

Schimmel kan meestal voorkomen in houten plafonds die constant vochtig zijn. Een ander teken is een sterke penetrante geur in bepaalde gebieden waar vocht aanwezig is. Let op deze lekken en vind een manier om het oude hout te vervangen en de bron van het lek op te lossen. Veel mensen denken dat schimmelproblemen in de winter verdwijnen, maar schimmel is eigenlijk het hele jaar door een probleem.

Schimmel kan ook rond raamkozijnen groeien op uitzonderlijk koude dagen als er voldoende vochtigheid in uw huis is. Ze kunnen een afspraak voor u maken en een specialist voor het verwijderen van matrijzen sturen om bepaalde kamers in uw huis aan te spreken, en zelfs uw hele huis zoals u dat wilt. Na verloop van tijd kan een niet-verholpen schimmelprobleem in uw huis uw eigendommen en bezittingen beschadigen en ernstige risico's vormen voor de gezondheid van uw gezin. In de zomer, wanneer airconditioning in gebruik is, kan schimmelgroei optreden in gebouwen waar de koelsystemen te groot, ondermaats of slecht onderhouden zijn.

Door regelmatig alle schimmelgevoelige oppervlakken en voorwerpen in uw huis te reinigen, kunt u schimmelvorming voorkomen. Dat komt omdat, als de lucht in je huis droog is, schimmelsporen minder snel landen op een plek waar ze voldoende vocht hebben om te beginnen te groeien. In de winter groeit schimmel het meest waarschijnlijk in kelders (vooral als er lekkage of overstroming is opgetreden), op ramen waar condensatie is opgebouwd en in gebieden met een slechte luchtcirculatie, zoals achter muren of in gesloten kasten of zolderruimtes. Op het moment dat verdachte verkleuring van gipsplaat of isolatie wordt gevonden, neem dan contact op met een professional om de mal te laten verwijderen, wat ook zal helpen voorkomen dat schimmelsporen door de binnenlucht van uw huis circuleren.

Bovendien produceren temperatuurgradiënten, zoals hierboven vermeld, vaak het vocht dat nodig is voor schimmelgroei. Om verontreinigingen zoals schimmels te elimineren en de daarmee gepaard gaande gezondheidsrisico's te verlichten, moet u eerst begrijpen wat schimmel is, wat bijdraagt aan de groei ervan en hoe u het probleem het beste kunt aanpakken wanneer het verschijnt. Of je nu een vreemde, aardse geur in je huis hebt geroken, symptomen van schimmelallergie hebt opgemerkt of moeite hebt met ademhalen, een professionele schimmelinspectie biedt de antwoorden die je nodig hebt. Voor eigenaren van onroerend goed die schimmelgroei ontdekken, is het belangrijk om een professionele schimmelsaneringsspecialist in te schakelen om deze snel te laten verwijderen.

In de warmere maanden kan schimmel overal voorkomen, inclusief het kanaalwerk van uw huis, maar in de winter, wanneer de lucht binnenshuis droger is, komt dit hoogstwaarschijnlijk voor binnen muren, in kelders en op zolder.

Leave Message

All fileds with * are required