Zal schimmel planten pijn doen?

Op zichzelf zal de saprofytische schimmel uw plant niet beschadigen. Het kan echter een duidelijk waarschuwingssignaal zijn om aan te geven dat uw plant gevaarlijke omstandigheden doormaakt. Het kan bijvoorbeeld te vochtig blijven, de juiste luchtcirculatie missen of meer zonlicht nodig hebben. Schimmel op aarde kan al dan niet schadelijk zijn voor uw plant.

Het hangt af van het type waarmee je te maken hebt. Andrew Gaumond, tuinbouwer, botanicus en directeur inhoud bij Petal Republic, legt uit dat „witte schimmel relatief onschadelijk is voor de algehele gezondheid van de plant, terwijl „schimmelmycelia een reëel probleem kan zijn. Hoewel fuzzy, witte schimmel op de grond uw kamerplant mogelijk geen pijn doet, zullen de omstandigheden die een dergelijke schimmelgroei mogelijk maakten. En sommige schimmels en schimmels veroorzaken plantenziekten.

Meestal is de witte schimmel die je op de grond onder een kamerplant ziet groeien een saprofytische schimmel, die onschadelijk is. Waarschijnlijker is het een indicatie van te veel water geven of een hoge luchtvochtigheid in uw huis. Witte fuzzy schimmel, ook bekend als echte meeldauw, wordt veroorzaakt door de sporen van schimmels in de lucht. De schimmelsporen hechten zich over het algemeen aan een jong blad, waar het kan ontkiemen en groeien, en zich snel verspreiden naar andere delen van de plant en nabijgelegen planten.

Zowel binnen- als buitenplanten zijn vatbaar voor infecties, vooral in warme, vochtige ruimtes. In de meeste gevallen zal de schimmel een gevestigde plant niet doden, maar het kan de plant verzwakken en de output van vegetatie verminderen, evenals zich verspreiden naar andere planten. Het vergroten van de luchtcirculatie rond planten kan helpen voorkomen dat de sporen vasthouden, terwijl natuurlijke huishoudelijke producten de schimmel kunnen doden en helpen voorkomen dat deze zich verspreidt. Het snelle antwoord is nee, dat witte spul dat in je potplanten groeit, ze waarschijnlijk niet zal schaden.

Hoewel je ze niet altijd ziet, zijn schimmels en schimmels aanwezig in elke biologische tuinmix. Veel biologische tuinders geloven zelfs dat levende grond de ideale omgeving is voor groei. Het is dus een teken van leven, hoewel het misschien niet een is waar je naar wilt kijken. Terzijde, terwijl de termen schimmel en meeldauw door elkaar worden gebruikt, is er een opmerkelijk verschil tussen de twee.

Wetenschappelijk gezien verwijst meeldauw naar het type schimmel dat groeit op planten zoals echte meeldauw die kan groeien op planten in uw moestuin. Vaak wordt meeldauw gebruikt om schimmels te beschrijven die op het oppervlak van items in een plat patroon groeien. Schimmel heeft vaak een ronde vorm en stijgt naar boven van het oppervlak naarmate het groeit. Verschillende stammen van de schimmel die echte meeldauw veroorzaken, zijn verantwoordelijk voor infectie van verschillende kamerplanten.

De schimmel die het veroorzaakt bij Afrikaanse viooltjes is bijvoorbeeld anders dan de schimmel die het in je jadeplant veroorzaakt. Dit betekent dat de overdracht van de ene plant naar de andere laag is, maar het is nog steeds noodzakelijk om het te behandelen voordat het de geïnfecteerde plant ernstig beschadigt. Ja, kamerplanten kunnen schimmel veroorzaken, maar ze veroorzaken geen gewone huishoudelijke schimmel. Planten veroorzaken witte schimmel, ook wel meeldauw of echte meeldauw genoemd.

Echte meeldauw is onschadelijk voor gezonde mensen, maar het duidt op een schimmelinfectie en kan gezondheidsproblemen veroorzaken bij planten. Grijze schimmel verschijnt als stoffige grijze sporen en wordt meestal aangetroffen in de buurt van het grondoppervlak of in de dichtste delen van het gebladerte van de plant. Witte fuzzy schimmel is niet goed voor de kaas in je koelkast, en het is bijna net zo frustrerend om te zien in de containers van je planten. Houd een temperatuur aan van ongeveer 70° F (21,1° C), waardoor de meeste planten warm genoeg moeten blijven zonder schimmel aan te moedigen.

Schimmelgroei op de grond van de kamerplanten of op de eigenlijke bladeren van de plant is zowel schadelijk voor de leden van het huishouden als voor de planten. Ik bewaar mijn biologische potgrond in een kuip met deksel en nu is elke keer dat ik hem open, de hele bovenkant bedekt met witte fuzzy schimmel. Helaas is er geen behandeling voor witte schimmel op planten, maar er zijn enkele dingen die u kunt doen om er vanaf te komen en uw plant te redden. De aanwezigheid van roetschimmel geeft aan dat uw kamerplant is geïnfecteerd met kalkaanslag, kleine insecten die zich voeden met het sap van uw plant en vervolgens wat bekend staat als honingdauw uitscheiden.

Daarom kunt u uw zorgen buiten beschouwing laten, want witte schimmel bovenop de grond van uw plant zal uw plant niet beschadigen of afsterven. Om te voorkomen dat de schimmel terugkomt, houdt u uw plant op een lichte, droge plaats waar hij een goede luchtcirculatie kan krijgen. Het gebruik van zuiveringszout om echte meeldauw en schimmel op planten te doden dateert uit 1933, toen het werd gebruikt op klimrozen. Hoewel de schimmel uw planten mogelijk niet schaadt, geeft dit aan dat de omgeving rond uw planten hoogstwaarschijnlijk vatbaar is voor ziekten, zoals wortelrot.

Groene mallen - Een van de meest voorkomende mallen in huizen, groene schimmel wordt meestal aangetroffen op voedingsmiddelen zoals citrusvruchten en brood. Schimmels en andere schimmelinfecties voeden zich met ontbindend plantaardig materiaal, dus een opeenhoping van dode bladeren zal schimmel op de bodem aanmoedigen. Plant altijd nieuwe kamerplanten in steriele grond en voorkom dat je planten te veel water geven, want schimmel houdt van vocht. Alles is prima en dandy totdat je op een ochtend wakker wordt om te ontdekken dat je favoriete potplant wazige, witte schimmel groeit.

Geef de grond een kans om een beetje uit te drogen voordat je de plant weer water geeft, omdat vocht de groei van nieuwe schimmels kan stimuleren. .

Leave Message

All fileds with * are required