Waarom worden planten beschimmeld?

Schimmel ontwikkelt zich vaak op kamerplanten als gevolg van voldoende zonlicht, te veel water geven, slechte ventilatie of de pot of container van uw plant heeft onvoldoende drainage. Schimmel is vaak behandelbaar in kamerplanten door de aanstootgevende grond te verwijderen of de aangetaste plantendelen af te snijden. Slechte ventilatie, onvoldoende zonlicht en slechte afvoer leiden vaak tot schimmels in plantengrond binnenshuis. Schimmel in kamerplanten kan worden behandeld door de besmette grond te verwijderen en de aangetaste delen te knippen.

Vermijd te veel water geven van uw planten en bewaar ze in felle lichtomstandigheden om schimmel te voorkomen. Als je je plant bemest, kan het zijn dat de potgrond overbemest is en daardoor zuur is geworden. De overmatige zuurgraad stimuleert schimmelgroei in de potplant vanwege voedingsstoffen zoals stikstof en fosfor die de schimmels voeden. Terwijl direct zonlicht en grote open ruimtes ervoor zorgen dat buitenplanten snel uitdrogen, laten indirect zonlicht en afgesloten ruimtes in een huis planten langer water vasthouden.

Hoe je de schimmel van je planten verwijdert, varieert afhankelijk van het soort schimmel dat je wilt aanpakken. Mogelijk vindt u schimmel op kamerplantengrond nadat u uw planten voor de winter hebt binnengebracht, of het kan groeien in containers die het hele jaar door binnen zijn. Deze mal is meestal relatief onschadelijk; witte grondschimmel geeft echter wel aan dat er een groter probleem is met de omgeving van uw plant dat moet worden opgelost. Kamerplanten krijgen niet altijd voldoende luchtcirculatie, vooral in de winter als de ramen gesloten zijn.

Als zelfbenoemde plantenarts gelooft hij in de therapeutische kracht van planten, in de hoop zijn liefde voor planten te blijven delen met iedereen die wil luisteren en leren. Ik vind het leuk om potplanten in mijn tuin te kweken, maar ontdekte dat er een paar schimmel groeien in de potgrond. Dit soort schimmel komt vaak voor wanneer een plant besmet is met sapvoedende insecten, en de pleisters kunnen een negatieve invloed hebben op het fotosyntheseproces van uw plant. Slechte luchtcirculatie zorgt voor een vochtige omgeving die de schimmelgroei op de potplant stimuleert.

Maar hoewel de meeste schimmelverwijderingsbedrijven zullen proberen u anders te overtuigen, is de schimmel in uw potplanten niet bijzonder gevaarlijk voor mensen. Als je planten binnenshuis kweekt, kun je ze elke dag een paar uur naar buiten verplaatsen om schimmel weg te houden. Deze plant is mij gegeven door mijn beste vriend die in juni is overleden en ik wil hem daarom veilig en bloeiend houden. Schimmelvorming in de kamergrond kan slechts de volgende stap zijn voor het natuurlijke afbraakproces, aangezien de organische meststof voedingsstoffen geeft aan de bodem, het wortelsysteem en de planten.

Leave Message

All fileds with * are required