Wanneer groeit schimmel in huizen?

Schimmel gedijt in huizen waar lekken, overstromingen, slechte ventilatie, vochtigheid en andere bronnen van vocht onbeheerd zijn achtergelaten. De sleutel tot het voorkomen van de groei is, volgens de heer. Provitola, om elk waterprobleem binnen 24 tot 48 uur na het optreden aan te pakken. Ze kunnen op bijna alles groeien als het vochtig genoeg is.

In je huis groeien mallen snel op vochtige oppervlakken zoals badkamermuren en trimmen rond ramen. Mallen kunnen eruit zien als harige groei, zwarte vlekken of vlekken van zwart, wit, oranje, groen of bruin. Douches en badkuipen zijn een van de meest voorkomende plaatsen waar u schimmel kunt vinden. Bij herhaald gebruik zijn deze gebieden meestal vochtig.

Als je tijdens en na het douchen of baden niet goed ventileert, zullen schimmelsporen gedijen. Maar schimmel is niet altijd zichtbaar en duidelijk; zorg ervoor dat u op schimmel controleert op uw shampooflessen, washandjes en luffas, douchegordijn, in en rond de kraan en douchekop, en in de tegelvoeg. Mallen komen veel voor in gebouwen en woningen. Schimmel zal groeien op plaatsen met veel vocht, zoals rond lekken in daken, ramen of leidingen, of waar overstromingen zijn geweest.

Schimmel groeit goed op papierproducten, karton, plafondtegels en houtproducten. Schimmel kan ook groeien in stof, verf, behang, isolatie, gipsplaat, tapijt, stof en stoffering. Er zijn belangrijke ingrediënten nodig voor schimmelgroei in huizen, namelijk de aanwezigheid van schimmelsporen, een oppervlak waarop het kan groeien, zuurstof, warmte en duisternis. Wanneer het vocht in deze ingrediënten aanwezig is, of het nu gaat om stilstaand water, hoge luchtvochtigheid of een waterlek, beginnen de schimmelproblemen.

De kleinere schimmelsporen die op roet of vuil kunnen lijken, kunnen in feite vermomde schimmel zijn. Als u zichtbaar schimmel ziet groeien, hoe klein ook, raden matrijssaneringstechnici van Central Massachusetts aan onmiddellijk actie te ondernemen. Bepalen waar schimmel vaak in huizen wordt aangetroffen, kan u helpen deze te voorkomen en te behandelen, zodat u uw huis schimmelvrij en uw lichaam gezond kunt houden. Er zijn veel poreuze organische materialen in een huis - gipsplaat, isolatie, verf, papierproducten, enz.

Slechts een paar centimeter water (of zelfs gewoon een hoge luchtvochtigheid) kan de nodige voorwaarden creëren voor schimmelgroei - dan duurt het slechts een paar korte dagen voordat schimmel zich ontwikkelt en uw eigendom begint te beschadigen. De tijd die nodig is om schimmel te laten groeien en verschijnen, is onder andere afhankelijk van de schimmelsoort, het materiaal waarop het groeit en de hoeveelheid vocht die het heeft. Gezien de juiste omstandigheden begint schimmel al 24 uur na het tegenkomen van de vochtbron te ontkiemen en te groeien. In 3 tot 12 dagen zullen de schimmelsporen koloniseren.

In 18-21 dagen kan de mal zichtbaar worden. Groen in uw huis kan goed zijn voor luchtzuivering, maar kan, als het niet wordt gecontroleerd, ook schimmel doen groeien. Schimmel is, in brede definitie, een soort schimmel die ontspruit uit microscopisch kleine sporen die in de lucht drijven. Schimmelgroei kan van harde oppervlakken worden verwijderd met commerciële producten, zeep en water, of een bleekoplossing van niet meer dan 1 kopje (8 gram) bleekmiddel in 1 liter water om schimmel op oppervlakken te doden.

Als u merkt dat er schimmel in uw huis of bedrijf is gegroeid, kunt u het beste niet zelf proberen de mal schoon te maken. Inspecteer gebouwen op bewijs van waterschade en zichtbare schimmel als onderdeel van routinematig gebouwonderhoud, Correcte omstandigheden die schimmelgroei veroorzaken (e. U kunt rekenen op ServiceMaster Restoration Services voor het opruimen van waterschade, droogdiensten, evaluatie van schimmelgroei, schadebeheersing, schimmelverwijdering en beperking van schimmelschade in Omaha, NE en de omliggende gebieden. Let naast de hierboven genoemde plaatsen op eventuele waterlekken afkomstig van de muren of vloeren, deze lekken kunnen schimmel snel laten groeien.

Aangezien er geen EPA of andere federale limieten zijn vastgesteld voor schimmel- of schimmelsporen, kan bemonstering niet worden gebruikt om te controleren of een gebouw voldoet aan de federale matrijsnormen. Als u denkt dat u ziek bent vanwege blootstelling aan schimmel in een gebouw, moet u uw arts raadplegen om te bepalen welke actie u moet ondernemen. Schimmel kan worden verborgen op plaatsen zoals de achterkant van droge muur, behang of lambrisering, de bovenkant van plafondtegels, de onderkant van tapijten en pads, enz. Schimmel in de lucht buiten kan zich ook hechten aan kleding, schoenen en huisdieren kunnen en worden vervoerd binnenshuis.

Maar hoe snel groeit schimmel? Hoe snel moet je het pand drogen om te voorkomen dat de sporen wortel schieten in je huis?. Natuurlijk varieert de tijd voor verschillende soorten schimmels en hangt af van de werkelijke omstandigheden in huis - het type oppervlakken en huishoudelijke materialen in het getroffen gebied, de hoeveelheid vocht, de omgevingstemperatuur, enz. Wanneer ze niet worden gebruikt, zijn open haarden en schoorstenen koel, vochtig en donker, waardoor ze magnetisch zijn om sporen te vormen. Het is onmogelijk om alle schimmel- en schimmelsporen binnenshuis kwijt te raken; sommige schimmelsporen zullen door de lucht en in huisstof zweven.

Deze schimmelsporen kunnen vervolgens naar andere vochtige oppervlakken reizen en problemen veroorzaken in nieuwe delen van uw eigendom. .

Leave Message

All fileds with * are required