Waar komt schimmel buiten vandaan?

Veel schimmels groeien op rottende boomstammen en gevallen bladeren, in compoststapels en op grassen en granen. In tegenstelling tot pollen sterven schimmels niet bij de eerste dodende vorst. De meeste buitenmallen worden in de winter inactief. In het voorjaar groeien ze op planten die zijn gedood door de kou.

Schimmelsporen kunnen het hele jaar door zowel binnen als buiten groeien. Het zijn schimmels met zaden die 'sporen' worden genoemd en die door de lucht reizen. Sommige sporen verspreiden zich bij droog, winderig weer, terwijl andere zich verspreiden met mist of dauw wanneer de luchtvochtigheid hoog is. Het aantal schimmelsporen is's nachts het hoogst, vooral als het mistig, vochtig of regenachtig is.

Schimmels zijn een natuurlijk onderdeel van het milieu en zijn bijna overal te vinden waar vocht en zuurstof aanwezig zijn. Ze behoren tot het koninkrijk Schimmels en leven op vochtige plaatsen zoals aarde, planten en dode of rottende materie. Buiten spelen schimmels een rol in de natuur door dood organisch materiaal zoals gevallen bladeren, dode bomen en ander puin af te breken; schimmelgroei binnenshuis moet echter worden vermeden. Schimmel wordt zowel binnen als buiten aangetroffen.

Schimmel kan uw huis binnenkomen via open deuropeningen, ramen, ventilatieopeningen en verwarmings- en airconditioningsystemen. Schimmel in de lucht buiten kan zich ook hechten aan kleding, schoenen en huisdieren kunnen en worden vervoerd binnenshuis. Wanneer schimmelsporen vallen op plaatsen waar overmatig vocht is, zoals waar lekkage kan zijn opgetreden in daken, leidingen, muren, plantenpotten of waar overstromingen zijn geweest, zullen ze groeien. Veel bouwmaterialen leveren geschikte voedingsstoffen die schimmels stimuleren om te groeien.

Natte cellulosematerialen, waaronder papier- en papierproducten, karton, plafondtegels, hout en houtproducten, zijn bijzonder bevorderlijk voor de groei van sommige mallen. Andere materialen zoals stof, verf, behang, isolatiematerialen, gipsplaat, tapijt, stof en bekleding ondersteunen gewoonlijk schimmelgroei. Schimmel is zeker een probleem in veel gebouwen, huizen, appartementen, appartementen, kantoren, fabrieken, magazijnen, openbare gebouwen. Voor het geval je het nog niet wist, is het zowel buiten als binnen.

In wezen komen alle mallen binnenshuis van buiten. Het probleem doet zich voor wanneer de schimmelniveaus buitenshuis, meestal op een niveau dat de meeste mensen kunnen verdragen, binnenshuis een ideale groeiomgeving vinden en wezens om zich voort te planten voor zover het ons immuunsysteem overweldigt. Verschillende mallen gedijen goed in verschillende omstandigheden, maar houden het meest van hoge luchtvochtigheid, warmte en een voedselbron (meestal hout, papier, voedingsmiddelen, plantaardig materiaal). Andere recente studies hebben een mogelijk verband gesuggereerd van vroege blootstelling aan schimmels en de ontwikkeling van astma bij sommige kinderen, vooral bij kinderen die mogelijk genetisch vatbaar zijn voor astma-ontwikkeling, en dat geselecteerde interventies die de huisvestingsomstandigheden verbeteren de morbiditeit door astma kunnen verminderen en luchtwegallergieën.

Dus, of u nu te maken heeft met schimmel voor binnen of buiten, schimmelallergieën in de winter kunnen een probleem zijn dat niet over het hoofd kan worden gezien. Schimmel zal groeien op plaatsen met veel vocht, zoals rond lekken in daken, ramen of leidingen, of waar overstromingen zijn geweest. Gebruik reinigingsmiddelen zoals Vital Oxide Mold Remover and Disinfectant of EcoDiscoveries MoldZyme Mold and Mildew Remover om schimmel veilig en effectief te reinigen. Schimmelgroei kan van harde oppervlakken worden verwijderd met commerciële producten, zeep en water, of een bleekoplossing van niet meer dan 1 kopje (8 gram) bleekmiddel in 1 liter water om schimmel op oppervlakken te doden.

Om schimmel onder controle te houden, controleert u uw huis regelmatig op schimmelgroei, reinigt u direct stilstaand water, gebruikt u uw badkamerventilator tijdens het douchen en wast u beschimmelde oppervlakken grondig met afwasmiddel en water. Blootstelling aan schimmelsporen kan astmatische symptomen verergeren bij mensen die al astma hebben en allergisch zijn voor schimmels. Het is een feit dat schimmels gedijen in vochtige kustgebieden zoals sommige delen van San Diego, maar overal aanwezig kunnen zijn waar vocht zich verzamelt. Schimmel geeft de voorkeur aan donkere omstandigheden en warmere temperaturen, maar veel soorten schimmels kunnen prima overleven in vriesomstandigheden en direct zonlicht.

Veeg regelmatig je deck om losse schimmelsporen, voedsel, pollen en vuil te verwijderen om je dek schimmelvrij te houden. Vanwege koud weer zijn ramen meestal niet open en verzamelt condensatie zich op binnenoppervlakken zoals koude muren of ramen en hun kozijnen, waardoor in de winter vaak ideale omstandigheden worden gecreëerd voor schimmelallergieën. Zelfs als de blootstelling voorbij is, blijft het lichaam deze antilichamen produceren om te vechten met de schimmelsporen erin die er later mee in contact zouden komen. Jennifer is een Certified Mold Inspector van de International Association of Certified Mold Inspectors.

Het is misschien niet altijd mogelijk om schimmel uit uw omgeving te verminderen of te verwijderen, in welk geval het nodig is om medicijnen te nemen. Hoewel het niet zo vochtafhankelijk is als andere schimmels, gedijt het in vochtige gebieden en wordt het vaak aangetroffen in gebieden met aanhoudende waterschade door loodgieterslekken en overstromingen. .

Leave Message

All fileds with * are required