Kan schimmels planten doden?

Witte fuzzy schimmel, ook bekend als echte meeldauw, wordt veroorzaakt door de sporen van schimmels in de lucht. De schimmelsporen hechten zich over het algemeen aan een jong blad, waar het kan ontkiemen en groeien, en zich snel verspreiden naar andere delen van de plant en nabijgelegen planten. Zowel binnen- als buitenplanten zijn vatbaar voor infecties, vooral in warme, vochtige ruimtes. In de meeste gevallen zal de schimmel een gevestigde plant niet doden, maar het kan de plant verzwakken en de output van vegetatie verminderen, evenals zich verspreiden naar andere planten.

Het vergroten van de luchtcirculatie rond planten kan helpen voorkomen dat de sporen vasthouden, terwijl natuurlijke huishoudelijke producten de schimmel kunnen doden en helpen voorkomen dat deze zich verspreidt. Schimmel op aarde kan al dan niet schadelijk zijn voor uw plant. Het hangt af van het type waarmee je te maken hebt. Terzijde, terwijl de termen schimmel en meeldauw door elkaar worden gebruikt, is er een opmerkelijk verschil tussen de twee.

Wetenschappelijk gezien verwijst meeldauw naar het type schimmel dat groeit op planten zoals echte meeldauw die kan groeien op planten in uw moestuin. Vaak wordt meeldauw gebruikt om schimmels te beschrijven die op het oppervlak van items in een plat patroon groeien. Schimmel heeft vaak een ronde vorm en stijgt naar boven van het oppervlak naarmate het groeit. Verschillende stammen van de schimmel die echte meeldauw veroorzaken, zijn verantwoordelijk voor infectie van verschillende kamerplanten.

De schimmel die het veroorzaakt bij Afrikaanse viooltjes is bijvoorbeeld anders dan de schimmel die het in je jadeplant veroorzaakt. Dit betekent dat de overdracht van de ene plant naar de andere laag is, maar het is nog steeds noodzakelijk om het te behandelen voordat het de geïnfecteerde plant ernstig beschadigt. Het snelle antwoord is nee, dat witte spul dat in je potplanten groeit, ze waarschijnlijk niet zal schaden. Hoewel je ze niet altijd ziet, zijn schimmels en schimmels aanwezig in elke biologische tuinmix.

Veel biologische tuinders geloven zelfs dat levende grond de ideale omgeving is voor groei. Het is dus een teken van leven, hoewel het misschien niet een is waar je naar wilt kijken. Meestal is de witte schimmel die je op de grond onder een kamerplant ziet groeien een saprofytische schimmel, die onschadelijk is. Waarschijnlijker is het een indicatie van te veel water geven of een hoge luchtvochtigheid in uw huis.

Sommige schimmels kunnen onschadelijk zijn, terwijl andere soorten schimmels uw planten kunnen doden, en mensen die gevoelig zijn voor de sporen kunnen ook worden aangetast. Wanneer schimmel aanwezig is op lage niveaus, onder normale omstandigheden, is de hoeveelheid die in de lucht wordt aangetroffen doorgaans geen gezondheidsprobleem. Wanneer je planten binnenshuis kweekt, kan deze schimmel of schimmel problematisch worden voor de mensen die in huis wonen. Je kunt ook water op de planten spuiten, om te voorkomen dat de schimmelsporen in de lucht komen, maar zorg ervoor dat de papieren handdoek op zijn minst vochtig is om ervoor te zorgen dat de sporen zich eraan hechten in plaats van verspreid te worden over je omgeving.

Voordat u nieuwe planten in huis brengt, controleert u bestaande planten om er zeker van te zijn dat u niet eerst met schimmel te maken heeft. Zodra je de mal hebt verwijderd en behandeld, is het belangrijk om aan te pakken wat schimmelgroei in de eerste plaats mogelijk maakte. Nieuwe planten met schimmel kunnen nog steeds bij u thuis worden gebracht, maar ze moeten worden behandeld voordat u ze zelfs maar in de buurt van uw bestaande planten brengt. Een van de beste en gemakkelijkste manieren die ik heb gevonden om schimmel van de bladeren van een plant te verwijderen, is gewoon een vochtige papieren handdoek.

Door deze kleine stap te doen, kost het bijna geen tijd, maar kan het veel verspilde tijd voorkomen bij het bestrijden van schimmels die op nieuwe planten kunnen binnenkomen. Geïnfecteerde gebieden op de plant worden snel groter, waardoor weefsel instort; als ze onbehandeld blijven, kan grijze schimmel de hele plant doden. Schimmel op de bladeren van uw plant kan wat ernstiger zijn, omdat het niet langer de voedingsstoffen in de grond zijn waar de schimmel zich op voedt. Wanneer u planten kweekt die een hogere luchtvochtigheid vereisen, controleer dan wekelijks op schimmelgroei om deze te stoppen voordat deze zich naar al uw planten verspreidt.

Als je witte, donzige schimmel op je kamerplanten opmerkt, kun je er het beste zo snel mogelijk vanaf komen, ook al is het waarschijnlijk onschadelijk. Dit is eigenlijk hoe je schimmel in de koelkast krijgt op fruit en groenten, omdat alle schimmel die nodig is om te groeien vloeibaar, voedingsstoffen en duisternis is. Dit zou een goed moment zijn om ook de wortels van je plant te controleren, om er zeker van te zijn dat ze gezond zijn en nog niet zijn geïnfecteerd door de schimmel. .

Leave Message

All fileds with * are required