Is schimmel op planten oké?

Zwarte schimmel die op planten groeit, is een grotere reden tot bezorgdheid. Natuurlijk is niet alle zwarte schimmel gevaarlijk. Hoewel zeldzaam, kan Stachybotrys chartarum (het schadelijke type) onder de juiste omstandigheden groeien op bladeren of plantenbakken. Het is soms een donkergroene kleur.

Raadpleeg een schimmelsaneringsprofessional om te bepalen wat voor soort schimmel er op uw kamerplant groeit. Hoe uitgebreid is de mal? Als er sprake is van een plaag met schimmel op het grondoppervlak en op de plant zelf, moet u extreme maatregelen nemen. Als je daarentegen maar een dunne laag op de grond hebt, zijn er een paar eenvoudige, niet-invasieve technieken. De kans is groot dat u dit probleem ondervindt met de seizoenswisseling.

Planten hebben niet zoveel water nodig als ze slapend zijn, maar het kan een uitdaging zijn om vast te stellen wanneer de rustperiode begint voor elk individu. Verplaats uw installatie indien mogelijk naar een goed geventileerde ruimte, rekening houdend met de vereisten van uw installatie. Crispy Wave Ferns doen het bijvoorbeeld niet goed in tochtige gebieden. Evalueer opnieuw de hoeveelheid zon die uw plant krijgt.

Als de wintermaanden zijn aangebroken, zal uw plant waarschijnlijk minder uren daglicht ervaren op de huidige locatie. Als je een Crispy Wave hebt, zoek dan een nieuw gebied in je huis met helderder indirect licht en geen tocht. Voor planten zoals de Tradescantia, probeer hem na het besproeien een dag of twee op een zonnige locatie te laten staan en plaats hem dan terug op de gebruikelijke plek. Het snelle antwoord is nee, dat witte spul dat in je potplanten groeit, ze waarschijnlijk niet zal schaden.

Hoewel je ze niet altijd ziet, zijn schimmels en schimmels aanwezig in elke biologische tuinmix. Veel biologische tuinders geloven zelfs dat levende grond de ideale omgeving is voor groei. Het is dus een teken van leven, hoewel het misschien niet een is waar je naar wilt kijken. Allereerst moet je de insectenplaag in je kamerplanten behandelen, anders blijft de roetschimmel problematisch.

Zodra de weegschaal is behandeld, kunt u de roetschimmel van het gebladerte van uw plant vegen met een schone, vochtige doek. Een verdunde zeepoplossing kan worden gebruikt als de roetvorm aanhoudt. Plaats uw plant vervolgens in de gootsteen of het bad en spoel alle bladeren voorzichtig af. Wanneer schimmel aanwezig is op lage niveaus, onder normale omstandigheden, is de hoeveelheid die in de lucht wordt aangetroffen doorgaans geen gezondheidsprobleem.

PittMoss moet worden bewaard in een koele, droge ruimte met beschikbare luchtcirculatie (bijvoorbeeld door de zak iets open te laten), het is onwaarschijnlijk dat schimmel optreedt. Witte fuzzy schimmel is niet goed voor de kaas in je koelkast, en het is bijna net zo frustrerend om te zien in de containers van je planten. Schimmel gedijt in gebieden met slechte ventilatie, dus zorg ervoor dat je een raam opent, een luchtontvochtiger gebruikt of goede ventilatieventilatoren gebruikt. De schimmel die het veroorzaakt bij Afrikaanse viooltjes is bijvoorbeeld anders dan de schimmel die het in je jadeplant veroorzaakt.

Dat betekent dat tenzij je een ongelooflijk tochtige ruimte hebt, de schimmel minder snel van de ene plant naar de andere gaat; houd er echter rekening mee dat het nog steeds mogelijk is. Door uw plant in direct zonlicht te plaatsen, wordt de schimmelgroei op het grondoppervlak geëlimineerd, ook al is het maar voor een dag of twee. Deze plant is mij gegeven door mijn beste vriend die in juni is overleden en ik wil hem daarom veilig en bloeiend houden. Mogelijk vindt u schimmel op kamerplantengrond nadat u uw planten voor de winter hebt binnengebracht, of het kan groeien in containers die zich het hele jaar door binnen bevinden.

Grijze schimmel verschijnt als stoffige grijze sporen en wordt meestal aangetroffen in de buurt van het grondoppervlak of in de dichtste delen van het gebladerte van de plant. Behandelingsmethoden variëren enigszins, afhankelijk van het type schimmel dat u op de grond van uw kamerplant laat groeien. Of je nu schimmel op kamerplanten hebt ervaren of niet, het kan nuttig zijn om te weten hoe je schimmel op grond en gebladerte kunt voorkomen. Geïnfecteerde gebieden op de plant worden snel groter, waardoor weefsel instort; als ze onbehandeld blijven, kan grijze schimmel de hele plant doden.

Wanneer u een nieuwe plant bij u in huis brengt, verpot deze dan opnieuw met steriele grond, omdat uw plant oorspronkelijk uit de winkel is thuisgekomen met schimmel in de grond. Aan de andere kant kan een saprofytische schimmel ook een teken zijn dat uw plant niet krijgt wat hij nodig heeft op het gebied van zonlicht, luchtcirculatie en vocht. .

Leave Message

All fileds with * are required