Wat is roetschimmel in planten?

Roetschimmel is een schimmelziekte die groeit op planten en andere oppervlakken bedekt met honingdauw, een kleverige substantie gecreëerd door bepaalde insecten. De naam van roetschimmel komt van de donkere draadachtige groei (mycelium) van de schimmels die lijken op een laag roet. Roetschimmel is een donker gekleurde schimmel die groeit op honingdauw die wordt uitgescheiden door doordringende zuigende insecten of op stoffen die worden afgescheiden uit bladeren van bepaalde planten. Veel voorkomende geslachten van roetschimmels die worden gevonden zijn Aethaloderma, Capnodium, Cladosporium, Euantennaria, Scorias en Trichomerium.

Roetschimmel is een soort plantschimmel. Het is een soort schimmel die groeit in de honingdauw of afscheiding van veel voorkomende plantenplagen, zoals bladluizen of kalkaanslag. Het ongedierte bedekt de bladeren van uw plant in honingdauw en de roetschimmel, sporen landt op de honingdauw en begint zich voort te planten. Snelle symptomen Roetschimmel is meestal een zwarte poederachtige coating die zich ontwikkelt op bladeren en twijgen.

Soms kan de zwarte laag hard zijn en stevig aan het blad kleven. Tijdens lenteregens kan de zwarte laag afschilferen of loslaten van een deel van het blad, waardoor er gezond uitziende groene gebieden achterblijven met vlekken van de zwarte roetschimmel (figuur. Recept voor reinigingsoplossing uit de VS, S. Roetschimmels zijn geen plantenparasieten.

Roetschimmels worden geassocieerd met zuigende insectenplagen (bladluizen, schubben, wolluizen, psylliden) die sap uit het floëemweefsel extraheren. Kort nadat een plant zwaar besmet is met zo'n plaag, is hij meestal bedekt met honingdauw. Zuigende plagen nemen grote hoeveelheden sap op om voedingsstoffen te extraheren. Veel van het water en de suikers in het sap passeren door het insect worden uitgescheiden.

Tenzij weggespoeld door regen, klampt de honingdauw zich vast aan de plant (en voorwerpen eronder). Sporen of fragmenten van roetschimmels worden geblazen, worden naar de honingdauw gedragen en nieuwe kolonies roetschimmel ontwikkelen zich. Roetschimmel, ook wel blaasmijn of zwarte schimmel genoemd, plantenziekte gekenmerkt door vlekkerige zwarte vlekken of coatings op bladeren, stengels en fruit. Het zwarte residu van roetschimmel bestaat uit donkere schimmeldraden van een aantal ascomyceten, waaronder soorten Alternaria, Capnodium, Cladosporium, Fumago en Scorias.

Deze schimmels groeien in stromend sap of op honingdauw die wordt uitgescheiden door bladluizen en andere zuigende insecten. Hoewel de aandoening onooglijk is, is deze meestal niet schadelijk. Besturing omvat sproeien of afstoffen voor het zuigen van insecten, het afwassen van kleverige coatings van sap of honingdauw op plantenoppervlakken en het vermijden van verwonding van planten. De doffe bedekking kan sierplanten minder aantrekkelijk maken, en roetschimmel kan ook buitenallergieën veroorzaken.

De schimmel verspreidt zich niet zonder de honingdauw om op te groeien, dus nieuwe roetschimmel duidt op een aanhoudend insectenprobleem. Hoewel de schimmels zich niet voeden met de planten, kunnen ze indirect de schoonheid van de plant vernietigen en, als de concentratie van de schimmel zwaar genoeg is, voldoende licht tot geel verduisteren en de plant belemmeren. Na verloop van tijd, ondanks hoe onaantrekkelijk roetschimmel kan zijn, is het gemakkelijk om deze schimmel te verwijderen en uw planten beschermd te houden, zodat ze er altijd op hun best uitzien. Roetschimmels verminderen de esthetische waarde van sierplanten en verlagen de kracht van planten door zonlicht te blokkeren dat essentieel is voor fotosynthese.

Zodra het plaagprobleem is opgelost, kan de groei van de roetplant gemakkelijk van de bladeren, stengels en takken worden afgewassen. Wanneer ze zeer overvloedig zijn, zorgen roetachtige schimmels ervoor dat planten donker en roetachtig lijken of bijna gelijkmatig houtskoolgrijs. Veel mensen geloven dat iemand as heeft gedumpt of de plant zelfs in brand heeft gestoken toen ze deze plantschimmel voor het eerst zien. De combinatie van voeding door een groot aantal bladluizen of schubben en de zware coating van roetschimmels kan de kracht en schoonheid van sierplanten drastisch verminderen.

Als de plant een ruig blad heeft, zoals hulst of gardenia, kun je de zeepapplicatie volgen met een sterke waterstraal uit je tuinslang nadat je de zeep wat tijd hebt gegeven om de mal zacht te maken. Roetschimmel is de algemene naam voor verschillende soorten schimmels die groeien op de zoete afscheidingen die zijn achtergelaten door sapzuigende insecten die zich voeden met uw planten. Roetschimmel is een donkergrijze of zwartachtige poederachtige coating op bladeren van planten, fruit of zelfs nabijgelegen structuren zoals hekken, schuren, meubels, stenen en decoratieve voorwerpen. Het wassen van structuren of het afspoelen van planten kan ook helpen de schimmel te verwijderen en het suikerhoudende afval te verdunnen dat de groei van de schimmel bevordert.

Het is belangrijk op te merken dat roetschimmel geen infectie is, het is een oppervlakkige groei op het oppervlak van het plantenweefsel. Naast deze gevoelige planten kunnen planten die onder of dicht bij kwetsbare planten zijn gerangschikt, ook tekenen van roetschimmel vertonen, aangezien de honingdauw van insecten op aangrenzende planten druppelt en de schimmel groeit. .

Leave Message

All fileds with * are required