Waar schimmel groeit in huis?

Schimmel zal groeien op plaatsen met veel vocht, zoals rond lekken in daken, ramen of leidingen, of waar overstromingen zijn geweest. Schimmel groeit goed op papierproducten, karton, plafondtegels en houtproducten. Schimmel kan ook groeien in stof, verf, behang, isolatie, gipsplaat, tapijt, stof en stoffering. Schimmel gedijt in een warme, vochtige en donkere omgeving zoals die onder de meeste wastafels in de keuken en badkamer.

Controleer deze gebieden op condensatie- of loodgieterslekken en veeg de binnenkant van de kast onder de gootsteen af met een reinigingsoplossing op basis van bleekmiddel of waterstofperoxide om schimmelverspreiding te voorkomen. Huishoudelijke schimmel gedijt voornamelijk in vochtige, vochtige ruimtes, zoals kelders, douches en gebieden rond verwarmings- en koelapparaten. Schimmel in woningen kan ook voorkomen in tapijten, ventilatiekanalen en kruipruimtes. De beste manier om zich te beschermen tegen schimmel in uw huis is ervoor te zorgen dat er geen actieve lekken zijn of gebieden waar regelmatig vocht wordt verzameld.

Om nog preciezer te zijn, groeit schimmel vaak in de gebieden waar water samenkomt. Dus als uw badkamertegels water in de slaapkamermuur laten stromen, loopt u mogelijk een hoger risico. De muur biedt een handige plek waar de mal aan kan plakken, wat ook een belangrijk onderdeel is van de vergelijking. Ten slotte zijn zolders en kelders frequente doelwitten voor allerlei soorten schimmelgroei.

Het stof en het gebrek aan ventilatie kunnen zorgen voor ideale omstandigheden voor het verschijnen van schimmels. U moet ervoor zorgen dat noch uw zolder, noch kelder problemen met leidingen of externe lekken heeft. Ze kunnen op bijna alles groeien als het vochtig genoeg is. In je huis groeien mallen snel op vochtige oppervlakken zoals badkamermuren en trimmen rond ramen.

Mallen kunnen eruit zien als harige groei, zwarte vlekken of vlekken van zwart, wit, oranje, groen of bruin. Schimmel gedijt in huizen waar lekken, overstromingen, slechte ventilatie, vochtigheid en andere bronnen van vocht onbeheerd zijn achtergelaten. De sleutel tot het voorkomen van de groei is, volgens de heer. Provitola, om elk waterprobleem binnen 24 tot 48 uur na het optreden aan te pakken.

Het is onmogelijk om alle schimmel- en schimmelsporen binnenshuis kwijt te raken; sommige schimmelsporen zullen door de lucht en in huisstof zweven. De schimmelsporen groeien niet als er geen vocht aanwezig is. Schimmelgroei binnenshuis kan en moet worden voorkomen of gecontroleerd door vocht binnenshuis te beheersen. Als er schimmelgroei in uw huis is, moet u de mal opruimen en het waterprobleem oplossen.

Als u de mal opruimt, maar het waterprobleem niet oplost, komt het schimmelprobleem hoogstwaarschijnlijk terug. Soms is de meest voor de hand liggende plaats voor schimmelgroei uit het zicht. Voorbeeld hiervan is de ventilatieopening in uw slaapkamer. Deze ruimtes houden vaak vocht vast en de combinatie van warme en koude lucht resulteert in condensatie.

Meestal is dat alles wat nodig is om sporen vast te houden. De alomtegenwoordige deurmat is geweldig om modder, gras of sneeuw van je schoenen te schrapen, maar dagelijks gebruik houdt vocht vast in en onder de mat, waardoor een gastvrije omgeving ontstaat voor schimmelsporen om te groeien. Door regelmatig gemeenschappelijke ruimtes te inspecteren op schimmel in uw huis om er zeker van te zijn dat er geen lekken of andere bronnen van vocht zijn die kunnen bijdragen aan schimmelgroei, moet u uit de buurt kunnen blijven van de dure en ongezonde problemen die schimmels in huizen kunnen veroorzaken. Mensen met echte schimmelallergieën kunnen ernstigere reacties hebben, waaronder kortademigheid, en kwetsbaardere populaties - mensen met problemen met het immuunsysteem en ouderen - hebben mogelijk meer kans op ernstige infecties in hun longen.

Van maaltijden voor de tv tot de huishoudelijke planten die u gebruikt om de lucht fris te houden, de kans op schimmelgroei wordt verergerd met elk element dat u toevoegt. Schimmel is overal en hoewel u uw blootstelling eraan buiten of in openbare ruimtes niet volledig kunt beheersen, kunt u op gemeenschappelijke plaatsen in uw huis op schimmel controleren en maatregelen nemen om deze te voorkomen en te verwijderen. Net als in uw huis kunnen de vloerbedekking, bekleding en vloermatten in uw auto vocht en vuil vasthouden, waardoor de perfecte omstandigheden worden gecreëerd voor schimmelgroei. Houten snijplanken, vuilnisbakken, achter de kachel (waar voedselkruimels vallen) en ramen en vensterbanken in de keuken zijn als een hemel voor schimmelsporen.

Het onderzoeken van verborgen schimmelproblemen kan moeilijk zijn en vereist voorzichtigheid wanneer het onderzoek betrekking heeft op het verstoren van potentiële plaatsen van schimmelgroei. Te veel water geven geeft uw kamerplanten niet alleen wortelrot en verkort hun levensduur drastisch, maar het overtollige vocht kan er ook schimmel op het oppervlak van de grond en op de potten zelf veroorzaken. In de meeste gevallen is het niet mogelijk of wenselijk om een gebied te steriliseren; er blijft een achtergrondniveau van schimmelsporen achter - deze sporen zullen niet groeien als het vochtprobleem is opgelost. Het gebruik van een chemische stof of biocide die organismen zoals schimmels doodt (bijvoorbeeld chloorbleekmiddel) wordt niet aanbevolen als routinematige praktijk tijdens het opruimen van schimmels.

Let naast de hierboven genoemde plaatsen op eventuele waterlekken afkomstig van de muren of vloeren, deze lekken kunnen schimmel snel laten groeien. De meest gemelde gezondheidsproblemen door blootstelling aan schimmels zijn ademhalingsproblemen van aard - niezen, benauwdheid, hoesten, piepende ademhaling en keelirritatie. Schimmels zijn meestal geen probleem binnenshuis, tenzij schimmelsporen op een natte of vochtige plek terechtkomen en beginnen te groeien. .

Leave Message

All fileds with * are required