Waar kan ik roetschimmel mee spuiten?

Het besproeien van de bladeren met insectendodende zeep kan de roetlaag verzachten. Laat op de dag sproeien zodat de zeep zo lang mogelijk vochtig blijft. Als je een paar uur voordat er zware regenval wordt voorspeld, kan de regen de roetschimmel beter verwijderen. Neemolie is een effectieve behandeling voor zowel het plaagprobleem als de schimmel.

Om de schimmelgroei die al is ontwikkeld te beheersen en te elimineren, besproeit u de boom met Liquid Copper Fungicide. Over het algemeen is één toepassing van vloeibaar koper voldoende voor roetschimmelbestrijding, maar een tweede toepassing ongeveer 14 dagen later kan nodig zijn bij grote uitbraken. Reinig de pompsproeier grondig om eventuele resten van tuinbouwolie uit het gereedschap te verwijderen voordat u een nieuwe oplossing maakt. Om uw eigen zeepachtige schimmelverwijderingsspray te maken, mengt u gewoon een theelepel milde vloeibare zeep of wasmiddel met een liter water en mengt u grondig.

Spuit de plant naar beneden totdat alle aangetaste bladeren goed bedekt zijn met het zeepachtige mengsel en de bladeren van overtollig zeepwater druppelen. Het verdunde zeepmengsel helpt bij het afbreken en elimineren van eventuele overgebleven roetachtige schimmelresten. Omdat het zachte ongedierte is dat een voedselbron is voor de roetschimmel, komt de bestrijding voort uit het bestrijden van het ongedierte, niet de schimmel. Zeepwatermengsels slaan vaak plaagpopulaties terug en moeten minstens wekelijks worden herhaald terwijl de symptomen aanhouden.

Als dat niet voldoende is, kan neemolie of tuinbouwoliën zoals JMS Stylet Oil worden aangebracht op gebladerte om ongedierte en schimmelsporen te verstikken. Zodra een paar schimmelsporen van roetschimmels aanwezig zijn, verspreidt de schimmel zich snel en tast de hele plant aan, waardoor het lijkt alsof hij bedekt is met vuil en roet. Deze plantenschimmelgroei is over het algemeen niet dodelijk voor planten, maar het ongedierte dat het nodig heeft om te groeien, kan een plant doden. Roetschimmel schimmelsporen hechten zich aan de bladeren van geïnfecteerde planten door aan de honingdauw op het oppervlak van het gebladerte te plakken.

Het behandelen van roetschimmel is relatief eenvoudig, zolang u bereid bent de stappen te volgen die nodig zijn om eerst de oorzaak van de schimmel te elimineren en vervolgens de schimmel volledig uit de plant te verwijderen. Als je plant er begint uit te zien alsof hij tijd naast een vuur heeft doorgebracht en nu bedekt is met een zwart roet, is de kans groot dat je plant last heeft van roetschimmel. Na verloop van tijd, ondanks hoe onaantrekkelijk roetschimmel kan zijn, is het gemakkelijk om deze schimmel te verwijderen en uw planten beschermd te houden, zodat ze er altijd op hun best uitzien. Na het besproeien van de aangetaste plant met ontploffingen uit de tuinslang, kan een pompsproeier worden gebruikt om het gebladerte te doordrenken met een sopje om de mal verder af te breken en voldoende los te maken zodat het kan worden verwijderd met nog een rondje waterstralen.

Dus, de eerste stap bij het behandelen van roetschimmel is het elimineren van de plaagplaag die de schimmel veroorzaakte in de eerste plaats. Geef de planten de dag na het weken in de zeepoplossing nog een waterstraal om de resterende schimmel en zeepresten te verwijderen. Hoewel roetschimmel niet direct op de planten groeit, betekent dat niet dat aangetaste planten geen last hebben van de groei van de schimmel, omdat deze snel elke tak en elk blad van de hele plant kan bedekken met een dikke, zwarte, roetlaag. Zodra het ongedierte weg is, behandel je roetschimmel door de bladeren schoon te maken met een hogedrukslang en met de hand, met een natte doek of een spons om schimmelresten te verwijderen.

Roetschimmel verschijnt op planten en alle objecten of structuren in de buurt van aangetaste planten als een donkergrijze tot zwarte roetachtige poederachtige coating die zich vormt op de buitenste laag van planten, met name op de takken, bladeren, fruit en al het andere in het algemene gebied van de plant of planten in kwestie. In gebieden die besmet zijn met gevlekte lantaarnvliegen (SLF), kunnen deze insecten in zulke grote aantallen aanwezig zijn en zoveel sap zuigen dat ze enorme hoeveelheden honingdauw produceren die kunnen resulteren in ernstige gevallen van roetschimmel. Roetschimmel is echter geen doodvonnis voor planten of tuinders die van hen houden en voor hen zorgen. Zodra het ongedierte met een uitbarsting van water van de plant is geslagen of is vernietigd met een tuinbouweemoliebehandeling, kunt u beginnen met het verwijderen van roetschimmel van het oppervlak van de bladeren, vruchten en takken van de plant.

In huistuinen is roetschimmel een lelijke cosmetische aandoening die meestal geen permanente schade aan uw planten veroorzaakt - vooral degenen die goed ingeburgerd zijn. .

Leave Message

All fileds with * are required