Welke temperatuur groeit huisschimmel?

Veel schimmels groeien goed bij temperaturen tussen 60 en 80 graden Fahrenheit, wat ook ideale temperaturen zijn voor menselijk comfort. Bovendien produceren temperatuurgradiënten, zoals hierboven vermeld, vaak het vocht dat nodig is voor schimmelgroei. Over het algemeen kan schimmel niet groeien als de temperatuur onder de veertig graden Fahrenheit daalt. Om deze reden zijn veel koelkastinstellingen ingesteld op negenendertig graden.

Een ideale temperatuur voor schimmelgroei ligt tussen zevenenzeventig tot zesentachtig graden Fahrenheit, vooral als er veel vochtigheid in de lucht is. De temperaturen moeten boven honderd graden of onder het vriespunt stijgen om schimmelsporen effectief te doden. Een optimaal temperatuurbereik zal waarschijnlijk de groei van schimmels bij u thuis verbeteren. Schimmelsporen die al in de lucht vrijkomen, vereisen een temperatuurbereik tussen 32 en 120 graden Fahrenheit.

De meest gunstige temperatuur voor de groei van schimmels ligt tussen 70 en 90 graden Fahrenheit. Schimmel kan zich snel vermenigvuldigen als de temperatuur gedurende een lange periode wordt gehandhaafd, een belangrijke reden waarom schimmel het potentieel heeft om in een vriezer te groeien. Schimmels liggen slapend als de temperaturen onder de 32 graden komen en worden pas weer actief als de temperaturen boven dit punt komen. Temperatuur speelt een belangrijke rol bij schimmelgroei omdat het de relatieve vochtigheid beïnvloedt.

Helaas geeft schimmel de voorkeur aan temperaturen in de 70° F en 80° F en boven het bereik, net zoals wij dat doen. Hete lucht kan meer water bevatten. Absolute vochtigheid is „ten opzichte van de luchttemperatuur”. Bij 75 graden Fahrenheit %26 65% RH is er „geen risico op schimmel.

Bij een koelere 70 graden Fahrenheit is een vochtigere 66% RV nog steeds „geen risico op schimmel. De dynamische relatie tussen temperatuur en vochtigheid is waarom het verwarrend kan zijn en waarom mensen daarvoor een kaart of app nodig hebben. Een afgedrukte kaart in de buurt van uw monitor is ideaal. Schimmel, een levend organisme, groeit goed bij temperaturen tussen 60 en 80 graden Fahrenheit.

Verschillende soorten schimmels kunnen verschillende minimale en maximale temperatuurbereiken hebben voor groei. Net als bij watercondensatie aan de buitenkant van een beker in de hitte, kunnen temperatuurschommelingen ook het vocht produceren dat nodig is voor schimmelgroei. Of je nu in een koud klimaat of in de tropen leeft, je weet hoe belangrijk het is om je huis zo schoon en schimmelvrij mogelijk te houden. Tegelijkertijd realiseren veel mensen zich niet dat hun binnenluchtkwaliteit net zo belangrijk kan zijn.

Het is een feit dat sommige soorten schimmels en meeldauw ernstige gezondheidsproblemen kunnen veroorzaken. Hier zijn enkele tips die u zullen helpen de relatie tussen weer en schimmelgroei te begrijpen. Schimmels groeien in vochtige ruimtes, en de meeste zullen niet gedijen bij extreme temperaturen, zoals buiten op een warme dag met de zon schijnt. De kleuren van schimmelsporen variëren van wit tot zwart en kunnen onzichtbaar zijn voor het blote oog.

Over het algemeen hebben schimmelsporen 50 tot 60 graden Fahrenheit (10 tot 16 Celsius) nodig om te overleven; de gemiddelde lage temperatuur in de meeste huizen ligt echter tussen 45 en 55 graden Fahrenheit (7 tot 13 C). Zolang je de binnentemperatuur niet laat bevriezen, is het onwaarschijnlijk dat er schimmel zal groeien. De meeste mensen ervaren langdurige periodes van hogere dan normale luchtvochtigheid binnenshuis tijdens een koud seizoen zoals januari of februari. Deze vochtige periodes helpen bij het creëren van ideale omstandigheden voor schimmelgroei - zorg ervoor dat u het huis in deze periode schoonmaakt en droogt.

Zoek naar goedkope niet-testkits, of overweeg om een kit aan te schaffen waarvan is bewezen dat deze werkt om te bepalen of er nieuwe schimmelproblemen in uw huis opduiken. Als u echter niet over de technische knowhow beschikt om te controleren op allergenen of schimmelgroei, raden wij u aan om de hulp in te roepen van specialisten op het gebied van schimmelsanering. Geen enkele actuele producten zijn effectief tegen schimmelgroei binnenshuis. Het zou helpen als u geen bleekmiddel of andere reinigingsoplossingen zou gebruiken in gevallen waarin schimmel is gevormd op poreuze materialen zoals houten basismeubels of beschimmelde items zoals vinylleer of doek, tapijten en stoffering.

Wanneer het systeem opwarmt en de luchtvochtigheid laag is, kan vocht ook condenseren van koude oppervlakken die worden blootgesteld aan warme, droge lucht. Het resultaat is meer schimmelgroei dan gewoonlijk als deze omstandigheden niet aanwezig zijn. Aangezien de meeste in de handel verkrijgbare verven niet beschermen tegen waterschade, zal een nieuwe coating aan de buitenkant van een muur geen effect hebben. Als er zorgen zijn over vocht in muren of hout, zou dat de perfecte omgeving voor schimmel kunnen bieden.

In natte zachthouten vloeren kan ernstig vocht in tapijtvulling meeldauw naar uw onderste vloerkleed of zelfs uw plint onder tapijten dwingen. Hoewel de tapijtvulling en plintvormen ook bronnen van waterdamp kunnen zijn door absorptie, zijn ze niet zo problematisch als doorweekte zachthouten vloeren. Zachthout vloeromlijsting accepteert meestal voldoende vocht na installatie in een huis of commercieel gebouw. Schimmel groeit gedeeltelijk uit de waterdamp die door ons lichaam wordt gecreëerd, en de lucht om ons heen kan ook schimmelgroei ondersteunen.

Bepaalde voedingsmiddelen en specerijen, en producten die chemicaliën of conserveermiddelen bevatten, kunnen bijdragen aan schimmelproblemen als ze's nachts worden weggelaten op werkbladen of andere oppervlakken waar voedsel wordt bereid. Het hoge suikergehalte van ketchup maakt het bijvoorbeeld een favoriet van sommige mallen, hoewel niet alle soorten zoals deze kruiderijazijn ook een „begeleidende schimmel” zijn voor veel soorten organismen (zie hieronder). Voedingsmiddelen met een hoge zuurgraad, waaronder citrusvruchten of sappen, kunnen microbiële problemen veroorzaken, vooral in een zwaar vochtig klimaat. Vochtigheidscontrole is essentieel om schimmelgroei te voorkomen, omdat te veel vocht schimmelgroei kan katalyseren.

Bijgevolg vermenigvuldigen schimmels zich in warme, vochtige omgevingen en op niet-poreuze materialen zoals hout en stoffen. Het wordt aanbevolen om samen te werken met een professioneel huisonderhoudsbedrijf als u vragen heeft over ventilatieramen of andere items van uw eigendom die vocht in het huis kunnen toelaten. Wij bedienen klanten in Zuid-Florida van Dade County noord tot St. Lucie County, inclusief huiseigenaren en bedrijven van Palm Beach en Martin.

Deze effecten kunnen worden veroorzaakt door de aanwezigheid van schimmelsporen zelf of door in contact te komen met grotere kolonies. Schimmel is meestal het ergst in de herfst in New England en de Pacific Northwest vanwege de hoge luchtvochtigheid door zware valregenbuien. In een positie verkeren waarin u onzeker bent over de toxiciteit van schimmels in uw woning, kan zeer stressvol zijn. Verschillende soorten schimmels gedijen onder verschillende omstandigheden, en sommige schimmels groeien eerder in de wintermaanden dan andere.

Waar je ook donkere plekken in huis hebt, je moet waakzamer zijn bij het controleren op de aanwezigheid van schimmel. Als uw huis slechte ventilatie heeft, kunt u een toename van de luchtvochtigheid hebben en moet u schimmel in uw kanalen verwijderen. Omdat de meeste schimmelsporen in een huis kunnen worden geblazen of door kleding of huisdieren kunnen worden vervoerd, zal een goed ventilatiesysteem nuttig zijn bij het opruimen van de schimmelsporen die nog steeds in de lucht drijven. Dit maakt het moeilijk om schimmel uit een omgeving te verwijderen, omdat er overal in een huis huidschilfers, stof, dode huidcellen en andere deeltjes in de lucht zijn die een schimmelkolonie kunnen voeden.

Vochtigheidsschimmel kan in uw huis worden geregeld door middel van goede ventilatie, wat de kans op schimmelaanwezigheid kan verminderen en het gebruik van een luchtontvochtiger. Schimmel heeft ook de juiste voedselbron nodig om goed te groeien en zal groeien op materialen of op plaatsen waar het organisch materiaal kan verteren. Deze benodigdheden leiden vaak tot ontdekkingen van schimmel in kelders, zolders, kasten onder gootstenen, HVAC-kanalen of in een badkamer. Allergenen kunnen variëren van onschadelijke schimmels die van nature groeien of meeldauw die groeit in aanwezigheid van vochtigheid binnenshuis.

De zomer is de perfecte temperatuur voor schimmelgroei, maar de wind en wind die doorkomen zijn ook ideaal om schimmelsporen door het huis te dragen. .

Leave Message

All fileds with * are required