Kan schimmel op plantengrond je ziek maken?

Mensen met ernstige allergieën voor schimmels kunnen ernstigere reacties hebben, waaronder koorts en kortademigheid; en mensen met chronische longziekten, zoals obstructieve longziekte, kunnen zelfs schimmelinfecties in hun longen ontwikkelen. Meestal is de witte schimmel die je op de grond onder een kamerplant ziet groeien een saprofytische schimmel, die onschadelijk is. Waarschijnlijker is het een indicatie van te veel water geven of een hoge luchtvochtigheid in uw huis. Het klinkt sinister om een reden dat zwarte schimmel een plaag is die voorkomt in de delen van uw huis die bijzonder warm, vochtig en vochtig zijn.

Deze schimmelsporen groeien graag op nat papier, hout, gipsplaat en isolatie. Blootstelling aan zwarte schimmel is gekoppeld aan schimmelvergiftiging en ziekte bij mensen. Volgens de CDC kan het hoesten en piepen veroorzaken bij anders gezonde mensen. Er zijn zelfs aanwijzingen dat blootstelling aan schimmels in de kindertijd later in het leven tot astma kan leiden.

Schimmel in huis kan ook giftig zijn voor mensen, of op zijn minst mensen met astma of allergieën irriteren. Dus je wilt er meteen vanaf omwille van je plant en jezelf. Plantenschimmel kan je niet ziek maken. Er is geen direct verband tussen echte meeldauw op planten en gezondheidsproblemen bij mensen.

Kamerplantenbodems zijn perfecte broedplaatsen voor schimmels. Dat witte pluizige spul dat je op de grond ziet, is niet schadelijk voor planten. Maar hoe zit het met jou? Voor de MEESTE mensen zijn bodemschimmels onschadelijk. Schimmelsanering, biologisch gevaar en traumaopruiming% 26 Restauratie Bepalen of blootstelling aan schimmel u ziek maakt, kan moeilijk zijn.

In sommige gevallen kan schimmel je zeker ziek maken, vooral als je allergieën of astma hebt. Sommige mensen ervaren constante migraine, hoofdpijn of kortademigheid, terwijl anderen ook hersenmist melden; sommigen kunnen ook vermoeidheid en depressie ontwikkelen. Ze kunnen leiden tot allergische reacties, astma-aanvallen en zelfs longinfecties, vooral als uw immuunsysteem om welke reden dan ook al onderdrukt is. Omdat de symptomen van persoon tot persoon verschillen, is het gemakkelijk om deze symptomen te verwarren met iets anders, zoals seizoensgebonden allergieën.

Het is het beste dat u hoe dan ook geen aannames doet en contact opneemt met uw arts. Hoe onwaarschijnlijk het ook is dat u daadwerkelijk risico loopt door uw schimmel, het is het beste om veilig te zijn en medisch advies in te winnen. Hieronder vindt u een lijst met veelgestelde vragen en veelgestelde vragen die vaak naar voren komen met betrekking tot de effecten van blootstelling aan schimmel, of meer specifiek zwarte schimmel, (wat niet is wat u denkt). Schimmelsporen zijn overal en ze zijn te vinden in voedsel, water, lucht, grond en planten.

De beste manier om te voorkomen dat je ziek wordt door schimmel, is door regelmatig je handen te wassen en je huis schoon te houden. Als u zich zorgen maakt, wacht dan de dag en kijk of er symptomen optreden. Zo niet, dan bent u waarschijnlijk in orde. Als je ziek wordt van het eten van slecht brood, gebeurt dit binnen een paar uur.

Beschimmeld brood kan misselijkheid, braken, diarree en andere symptomen veroorzaken. Schimmel is een soort schimmel die bestaat uit microscopische sporen, of piepkleine deeltjes die constant in de lucht rondzweven. Zo kunt u schimmel op plantengrond verwijderen en tegelijkertijd de gezondheid en het beheer van uw kamerplanten verbeteren. Het doden van schimmelsporen met af en toe drenches zoals deze is een goed hulpmiddel voor plantbeheer om in uw gereedschapskist te bewaren.

Zelfs nadat je alles hebt geprobeerd, vertoont je plant geen tekenen van terugkomen, helaas moet je hem loslaten en accepteren dat je een plant bent kwijtgeraakt om te vormen. Het is waarschijnlijker dat u enkele methoden voor fabrieksbeheer heeft die schimmels aanmoedigen EN OOK uw planten schaden. Zoals hierboven vermeld, is deze schimmel meestal een saprofytische schimmel en brengt het weinig schade toe aan mensen of uw planten. Behandelingsmethoden variëren enigszins, afhankelijk van het type schimmel dat u op de grond van uw kamerplant laat groeien.

In werkelijkheid groeien zwarte schimmels meestal buiten, groeien rond vochtige, stoffige gebieden, grond en planten en vormen ze een laag risico voor de mens. Daarom kunt u uw zorgen buiten beschouwing laten, want witte schimmel bovenop de grond van uw plant zal uw plant niet beschadigen of afsterven. Als je witte, donzige schimmel op je kamerplanten opmerkt, kun je er het beste zo snel mogelijk vanaf komen, ook al is het waarschijnlijk onschadelijk. Zwarte schimmel is ook gekoppeld aan een gevaarlijke luchtwegaandoening bij zuigelingen, longbloeding genaamd, een bloedingsstoornis in de longen veroorzaakt door het inademen van sporen in huis.

Witte fuzzy schimmel is niet goed voor de kaas in je koelkast, en het is bijna net zo frustrerend om te zien in de containers van je planten. Planten die in donkere hoeken of op krappe planken worden gehouden, zijn bijzonder vatbaar voor dit probleem. Schimmel zoekt altijd de juiste omstandigheden om te overleven en te groeien, en een uitstekende locatie voor schimmel is in potgrond. Maar wat gebeurt er met de controller nadat hij urenlang in je zweterige handpalmen is gebald? Schimmels en bacteriën beginnen te groeien.

.

Leave Message

All fileds with * are required