Waar komt schimmel van buiten?

Buiten spelen schimmels een rol in de natuur door dood organisch materiaal zoals gevallen bladeren en dode bomen af te breken, maar binnenshuis moet schimmelgroei worden vermeden. Schimmels planten zich voort door middel van kleine sporen; de sporen zijn onzichtbaar voor het blote oog en zweven door buiten- en binnenlucht. Schimmel wordt zowel binnen als buiten aangetroffen. Schimmel kan uw huis binnenkomen via open deuropeningen, ramen, ventilatieopeningen en verwarmings- en airconditioningsystemen.

Schimmel in de lucht buiten kan zich ook hechten aan kleding, schoenen en huisdieren kunnen en worden vervoerd binnenshuis. Wanneer schimmelsporen vallen op plaatsen waar overmatig vocht is, zoals waar lekkage kan zijn opgetreden in daken, leidingen, muren, plantenpotten of waar overstromingen zijn geweest, zullen ze groeien. Veel bouwmaterialen leveren geschikte voedingsstoffen die schimmels stimuleren om te groeien. Natte cellulosematerialen, waaronder papier- en papierproducten, karton, plafondtegels, hout en houtproducten, zijn bijzonder bevorderlijk voor de groei van sommige mallen.

Andere materialen zoals stof, verf, behang, isolatiematerialen, gipsplaat, tapijt, stof en bekleding ondersteunen gewoonlijk schimmelgroei. Schimmels zijn een natuurlijk onderdeel van het milieu en zijn bijna overal te vinden waar vocht en zuurstof aanwezig zijn. Ze behoren tot het koninkrijk Schimmels en leven op vochtige plaatsen zoals aarde, planten en dode of rottende materie. Buiten spelen schimmels een rol in de natuur door dood organisch materiaal zoals gevallen bladeren, dode bomen en ander puin af te breken; schimmelgroei binnenshuis moet echter worden vermeden.

Ze kunnen op bijna alles groeien als het vochtig genoeg is. In je huis groeien mallen snel op vochtige oppervlakken zoals badkamermuren en trimmen rond ramen. Mallen kunnen eruit zien als harige groei, zwarte vlekken of vlekken van zwart, wit, oranje, groen of bruin. Schimmel reproduceert zich via de productie van kleine sporen.

Deze sporen zijn te vergelijken met de zaden van een plant, hoewel ze veel kleiner zijn dan zaden of zelfs stuifmeelkorrels. Schimmel is zeker een probleem in veel gebouwen, huizen, appartementen, appartementen, kantoren, fabrieken, magazijnen, openbare gebouwen. Voor het geval je het nog niet wist, is het zowel buiten als binnen. In wezen komen alle mallen binnenshuis van buiten.

Het probleem doet zich voor wanneer de schimmelniveaus buitenshuis, meestal op een niveau dat de meeste mensen kunnen verdragen, binnenshuis een ideale groeiomgeving vinden en wezens om zich voort te planten voor zover het ons immuunsysteem overweldigt. Verschillende mallen gedijen goed in verschillende omstandigheden, maar houden het meest van hoge luchtvochtigheid, warmte en een voedselbron (meestal hout, papier, voedingsmiddelen, plantaardig materiaal). Zodra sporen binnenkomen, kunnen ze zich nestelen op vloerbedekking of andere oppervlakken in uw huis. U kunt sporen niet uit uw huis houden, maar regelmatige schoonmaak en onderhoud van het huis kunnen vaak schimmelproblemen voorkomen voordat ze zich voordoen.

Schimmelsporen kunnen het hele jaar door zowel binnen als buiten groeien. Het zijn schimmels met zaden die 'sporen' worden genoemd en die door de lucht reizen. Sommige sporen verspreiden zich bij droog, winderig weer, terwijl andere zich verspreiden met mist of dauw wanneer de luchtvochtigheid hoog is. Het aantal schimmelsporen is's nachts het hoogst, vooral als het mistig, vochtig of regenachtig is.

Als de schimmelniveaus aanzienlijk hoger zijn dan wat buiten is, of als er een overheersende schimmel is die niet in dezelfde verhoudingen wordt aangetroffen als buitenshuis, gebeurt er binnenin iets dat resulteert in schimmelgroei en voortplanting. Schimmelgroei kan van harde oppervlakken worden verwijderd met commerciële producten, zeep en water, of een bleekoplossing van niet meer dan 1 kopje (8 gram) bleekmiddel in 1 liter water om schimmel op oppervlakken te doden. Hoewel deze schimmel niet zo vaak voorkomt als je misschien denkt, produceert hij vluchtige organische stoffen (VOC's) en moet het in alle gevallen uit huis worden verwijderd. Een persoon die allergisch is voor schimmel zal een of meer van de volgende symptomen ervaren wanneer hij in contact komt met het allergeen.

Hoewel het niet giftig is, produceert deze schimmel nog steeds allergiesymptomen, zoals rode en tranende ogen, bij mensen. Het is zelden nodig om het type mal te identificeren om het te verwijderen, maar sommige mallen komen vaker voor dan andere. Gevaren van schimmels die mycotoxinen kunnen produceren, moeten als hetzelfde worden beschouwd als andere veel voorkomende schimmels die in uw huis kunnen groeien. Wanneer zich overmatig vocht ophoopt in gebouwen of op bouwmaterialen, treedt schimmelgroei vaak op, vooral als het vochtprobleem onontdekt of niet wordt aangepakt.

Als u denkt dat u ziek bent vanwege blootstelling aan schimmel in een gebouw, moet u uw arts raadplegen om te bepalen welke actie u moet ondernemen. Dit zijn een aantal factoren die kunnen leiden tot een ontwikkeling of (in geval van aanwezigheid van schimmelallergie) verergering van schimmelallergiesymptomen. Het wasmiddel helpt de mal op te tillen en het bleekmiddel doodt schimmelsporen die de schimmel terug kunnen brengen. Deze snelgroeiende schimmel kan zich overal vormen waar een hoge luchtvochtigheid en organisch materiaal is dat de schimmel kan consumeren, zoals in bouwmaterialen, gevallen bladeren en compoststapels.

Wanneer schimmelsporen op vochtige plekken of oppervlakken landen, kunnen ze binnenshuis gaan groeien en alles verteren waarop ze groeien om te overleven. Hoewel schimmel zich niet kan verspreiden zonder deze omstandigheden, kunnen de sporen ervan in een slapende toestand overleven totdat de omstandigheden geschikt zijn. In 2004 ontdekte het Institute of Medicine (IOM) dat er voldoende bewijs was om blootstelling binnenshuis aan schimmel te koppelen aan symptomen van de bovenste luchtwegen, hoesten en piepen bij verder gezonde mensen; met astmasymptomen bij mensen met astma; en met overgevoeligheidspneumonitis bij personen die daarvoor vatbaar zijn immuungemedieerde aandoening. .

Leave Message

All fileds with * are required