Waar schimmel groeit?

Schimmel zal groeien op plaatsen met veel vocht, zoals rond lekken in daken, ramen of leidingen, of waar overstromingen zijn geweest. Schimmel groeit goed op papierproducten, karton, plafondtegels en houtproducten. Schimmel kan ook groeien in stof, verf, behang, isolatie, gipsplaat, tapijt, stof en stoffering. Douches en badkuipen zijn een van de meest voorkomende plaatsen waar u schimmel kunt vinden.

Bij herhaald gebruik zijn deze gebieden meestal vochtig. Als je tijdens en na het douchen of baden niet goed ventileert, zullen schimmelsporen gedijen. Maar schimmel is niet altijd zichtbaar en duidelijk; zorg ervoor dat u op schimmel controleert op uw shampooflessen, washandjes en luffas, douchegordijn, in en rond de kraan en douchekop, en in de tegelvoeg. Schimmel gedijt in een warme, vochtige en donkere omgeving zoals die onder de meeste wastafels in de keuken en badkamer.

Controleer deze gebieden op condensatie- of loodgieterslekken en veeg de binnenkant van de kast onder de gootsteen af met een reinigingsoplossing op basis van bleekmiddel of waterstofperoxide om schimmelverspreiding te voorkomen. Schimmel reproduceert zich via de productie van kleine sporen. Deze sporen zijn te vergelijken met de zaden van een plant, hoewel ze veel kleiner zijn dan zaden of zelfs stuifmeelkorrels. Door gedeeltelijk of volledig ondergronds te zijn, blijven kelders koel en vochtig en zijn ze een andere goede locatie voor schimmelgroei.

Wanneer vocht lekt door kleine onmerkbare scheuren in de fundering van het huis, of door deuren en ramen van een kelder, kan dit de vochtigheidsgraad verhogen en schimmel aanmoedigen. Gecombineerd met het gebrek aan zonlicht, creëren kelders een ideale omgeving die de groei van schimmels bevordert. Het afdichten van scheuren en continu circulerende lucht en het regelmatig controleren op schimmel kan helpen voorkomen dat deze zich in de kelder verspreidt. Om nog preciezer te zijn, groeit schimmel vaak in de gebieden waar water samenkomt.

Dus als uw badkamertegels water in de slaapkamermuur laten stromen, loopt u mogelijk een hoger risico. De muur biedt een handige plek waar de mal aan kan plakken, wat ook een belangrijk onderdeel is van de vergelijking. Volgens de CDC wordt schimmel zowel binnen als buiten aangetroffen en kan het op bijna elke stof groeien als er vocht aanwezig is. Ze planten zich voort door sporen, waarin hun moleculen door de lucht worden gedragen.

Het kan uw huis binnenkomen via open deuropeningen, ramen, ventilatieopeningen en verwarmings- en airconditioningsystemen. Schimmel (Amerikaans Engels) of schimmel (Brits Engels), ook wel meeldauw genoemd, is een schimmelgroei die zich ontwikkelt op natte materialen. Schimmel is een natuurlijk onderdeel van het milieu en speelt een belangrijke rol in de natuur door dood organisch materiaal zoals gevallen bladeren en dode bomen af te breken; binnenshuis moet schimmelgroei worden vermeden. Schimmels planten zich voort door middel van kleine sporen.

De sporen zijn als zaden, maar onzichtbaar voor het blote oog, die door de lucht zweven en zich afzetten op oppervlakken. Wanneer de temperatuur, het vocht en de beschikbare voedingsomstandigheden correct zijn, kunnen de sporen zich vormen tot nieuwe schimmelkolonies waar ze worden afgezet. Er zijn veel soorten schimmels, maar ze hebben allemaal vocht nodig en een voedselbron voor groei. Als u schimmel in uw huis of bedrijf ziet, bel dan zo snel mogelijk een schimmelsaneringsbedrijf om het veilig te laten verwijderen zodat uw gezondheid wordt beschermd.

Schimmels zijn meestal geen probleem binnenshuis, tenzij schimmelsporen op een natte of vochtige plek terechtkomen en beginnen te groeien. Schimmelproblemen komen vaker voor in luchtdichte huizen in de warmere maanden (wanneer de luchtvochtigheid hoog is in het huis en vocht vastzit), en komen vaker voor in tochtige huizen in de koudere maanden (wanneer warme lucht uit de woonkamer ontsnapt en condenseert). Onderzoekers van schimmel binnenshuis gebruiken ook een langdurig bezonken stofopvangsysteem waarbij een stofdoek of een petrischaal gedurende een bepaalde periode, soms weken, in de omgeving wordt weggelaten. In de meeste gevallen is het niet mogelijk of wenselijk om een gebied te steriliseren; er blijft een achtergrondniveau van schimmelsporen achter - deze sporen zullen niet groeien als het vochtprobleem is opgelost.

Let naast de hierboven genoemde plaatsen op eventuele waterlekken afkomstig van de muren of vloeren, deze lekken kunnen schimmel snel laten groeien. Het is belangrijk om de oorzaak van eventuele schimmel op uw eigendom te identificeren en de mal zo snel mogelijk te verwijderen en te verhelpen. Schimmel is detecteerbaar door geur en tekenen van waterschade aan muren of plafond en kan groeien op plaatsen die onzichtbaar zijn voor het menselijk oog. Schimmel is overal en hoewel u uw blootstelling eraan buiten of in openbare ruimtes niet volledig kunt beheersen, kunt u op gemeenschappelijke plaatsen in uw huis op schimmel controleren en maatregelen nemen om deze te voorkomen en te verwijderen.

Stationaire samplers beoordelen een specifieke omgeving, zoals een kamer of gebouw, terwijl persoonlijke monsternemers de blootstelling aan schimmels beoordelen die een persoon ontvangt in alle omgevingen die ze tijdens de bemonstering binnenkomen. We hebben veel voorkomende plaatsen in een huis opgesomd die vaker wel dan niet aan deze vereisten voldoen en die regelmatig op schimmel moeten worden gecontroleerd. Lang genoeg ventileren om al het vocht uit badkamers te verwijderen, is ook een goede stap om schimmel in uw badkamer te voorkomen. Schimmel groeit op alle dode organische stoffen in de natuur, maar is alleen zichtbaar voor het menselijk oog wanneer het een grote kolonie vormt, een mycelium genaamd.

Schimmel doden met een biocide is onvoldoende, omdat chemische stoffen en eiwitten die reacties veroorzaken bij mensen in dode schimmel blijven. Mensen slaan vaak dozen, papieren en andere materiële items op zolder op, die allemaal kunnen worden gebruikt als voedselbron voor schimmel. Dit betekent niet dat degenen die niet in deze weersomstandigheden leven, niet de nodige voorzorgsmaatregelen moeten nemen om schimmelgroei te voorkomen. .

Leave Message

All fileds with * are required