Hoe kom je van schimmel in kamerplanten af?

Veeg gewoon de vorm weg en bestrooi de plek met wat kaneel uit je kruidenlade. Als kaneel niet werkt, zegt Gaumond om een fungicidespray voor kamerplanten of een zelfgemaakt zuiveringszout- en watermengsel te proberen. Test elke oplossing op een klein deel van uw plant om er zeker van te zijn dat deze niet te sterk is. Als je echter schimmel ontdekt die groeit op je plant of in de grond, spring dan niet met het pistool en gooi het hele ding nog niet weg.

Het kan eenvoudig zijn om schimmel van kamerplanten te verwijderen. Afhankelijk van de schimmelverontreiniging kan uw plant nog steeds te redden zijn. Blijf lezen om te leren hoe je schimmel van kamerplanten kunt verwijderen. Soda-oplossingen kunnen een plant helpen die al door schimmel is aangetast.

Voeg hiervoor een eetlepel zuiveringszout en een beetje wasmiddel of vloeibare zeep toe aan een liter warm water. Zeep bevordert het ontvetten van bladeren en plantenstengel, waardoor de oplossing beter aan de getroffen gebieden blijft kleven. Deze mal is meestal relatief onschadelijk; witte grondschimmel geeft echter wel aan dat er een groter probleem is met de omgeving van uw plant dat moet worden opgelost. Je geeft je aloë vera water en ziet witte schimmel over de potgrond van je favoriete kamerplant kruipen.

Hier leest u hoe u schimmel op kamerplantengrond behandelt en bladluizen op kamerplanten behandelt met waterstofperoxide. Bovendien kan de ophoping of stagnatie van water in de pot een andere reden zijn voor de schimmel in de grond. Houd een temperatuur aan van ongeveer 70° F (21,1° C), waardoor de meeste planten warm genoeg moeten blijven zonder schimmel aan te moedigen. Het kan slechts één kleine wijziging in uw schema vergen - zoals op vakantie gaan en iemand inhuren om voor uw huis te zorgen die uw planten overspoelt - om plotseling schimmelgroei tot stand te brengen.

Als je schimmel op je plant opmerkt, neem hem dan mee naar buiten en zet hem ergens weg van andere planten in je tuin of tuin. Wanneer je er nieuwe planten mee verpot, kunnen ze besmet raken met de schimmel of schimmel die nu in de grond leeft. Overwaterende planten zijn de belangrijkste oorzaak van schimmelgroei in kamerplanten - en dit komt omdat een drassig groeimedium de groei van schimmels en schimmels stimuleert. Hoe je de schimmel van je planten verwijdert, varieert afhankelijk van het soort schimmel dat je wilt aanpakken.

Als gevolg hiervan leidt de constante ophoping van overmatig vocht, onvoldoende drainage en blokkering van de afvoergaten in de pot tot schimmelontwikkeling. Omdat schimmelsporen van nature in de potgrond voorkomen, is er helaas geen manier om de aanwezigheid van witte schimmel volledig te verwijderen. Door deze methode te implementeren, wordt voorkomen dat de zon de plant verbrandt of uitdroogt terwijl de schimmel wordt verwijderd.

Leave Message

All fileds with * are required