Hoe controleer je of schimmel je ziek maakt?

Schimmelsanering, biologisch gevaar en traumaopruiming% 26 Restauratie Bepalen of blootstelling aan schimmel u ziek maakt, kan moeilijk zijn. In sommige gevallen kan schimmel je zeker ziek maken, vooral als je allergieën of astma hebt. Sommige mensen ervaren constante migraine, hoofdpijn of kortademigheid, terwijl anderen ook hersenmist melden; sommigen kunnen ook vermoeidheid en depressie ontwikkelen. Ze kunnen leiden tot allergische reacties, astma-aanvallen en zelfs longinfecties, vooral als uw immuunsysteem om welke reden dan ook al onderdrukt is.

Omdat de symptomen van persoon tot persoon verschillen, is het gemakkelijk om deze symptomen te verwarren met iets anders, zoals seizoensgebonden allergieën. Het is het beste dat u hoe dan ook geen aannames doet en contact opneemt met uw arts. Hoe onwaarschijnlijk het ook is dat u daadwerkelijk risico loopt door uw schimmel, het is het beste om veilig te zijn en medisch advies in te winnen. Hieronder vindt u een lijst met veelgestelde vragen en veelgestelde vragen die vaak naar voren komen met betrekking tot de effecten van blootstelling aan schimmel, of meer specifiek zwarte schimmel, (wat niet is wat u denkt).

Schimmelsporen zijn overal en ze zijn te vinden in voedsel, water, lucht, grond en planten. De beste manier om te voorkomen dat je ziek wordt door schimmel, is door regelmatig je handen te wassen en je huis schoon te houden. Als u zich zorgen maakt, wacht dan de dag en kijk of er symptomen optreden. Zo niet, dan bent u waarschijnlijk in orde.

Als je ziek wordt van het eten van slecht brood, gebeurt dit binnen een paar uur. Beschimmeld brood kan misselijkheid, braken, diarree en andere symptomen veroorzaken. De tijd die schimmel nodig heeft om symptomen te veroorzaken, varieert sterk. De bijwerkingen kunnen onmiddellijk, vertraagd of niet aanwezig zijn.

Het hangt af van uw omgeving en het niveau van schimmelgevoeligheid. Schimmel is een woord dat huiseigenaren in paniek kan brengen, vooral als we afkomen van een zomer van recordhoge temperaturen en vochtigheid. Maar wat is echt de gevreesde indringer, en zou het de schuld kunnen zijn van die onverwachte zomerziekten? „Mallen zijn natuurlijk voorkomende schimmelgroei”, zei Jonathan Spahr, M, D. Dit maakt onze huizen een geweldig doelwit in de zomer.

Schimmelgroei versnelt wanneer deze binnenshuis is. De kleine voortplantingscellen van schimmels, sporen genaamd, komen gemakkelijk vrij in de lucht, en een afgesloten ruimte versterkt hun vermogen om met elkaar in contact te komen. Er zijn honderden soorten schimmels. Sommige van die soorten zijn minder gevaarlijk, zoals penicilline, dat antibacteriële eigenschappen heeft en wordt gebruikt in antibioticummedicatie.

Maar anderen kunnen je ziek maken. Die kleine sporen kunnen een groot aantal gezondheidsproblemen veroorzaken; meestal bij mensen met ademhalingsproblemen, allergieën of een aangetast immuunsysteem, zei Dr... Symptomen van blootstelling aan schimmels kunnen hoofdpijn, keelpijn, loopneus, hoesten, niezen, tranende ogen en vermoeidheid zijn. Bij mensen met astma kunnen astma-aanvallen optreden.

Bij mensen met een verminderd immuunsysteem kan een ernstige infectie optreden. Hier zijn de manieren waarop u schimmelverspreiding kunt voorkomen en wat u kunt doen om er vanaf te komen. Als je een schimmelallergie hebt, reageert je immuunsysteem overdreven wanneer je schimmelsporen inademt. Een schimmelallergie kan hoesten, jeukende ogen en andere symptomen veroorzaken die je ellendig maken.

Bij sommige mensen is een schimmelallergie gekoppeld aan astma en veroorzaakt blootstelling beperkte ademhaling en andere luchtwegsymptomen. Een klein gebied van zwelling met omringende roodheid (pijl) is typerend voor een positieve huidpriktest voor allergie. Daarom is regelmatige reiniging met middelen die schimmel doden of professionele schimmelsanering altijd ideaal. Nogmaals, bij sommige mensen kan schimmelvergiftiging asymptomatisch zijn (zonder duidelijke symptomen), terwijl het bij andere verschillende problemen kan veroorzaken.

Deze omvatten een huidpriktest om te controleren op reacties op veel voorkomende allergenen, en bloedonderzoeken om de reactie van het immuunsysteem op schimmel te meten en te controleren op allergieën voor specifieke soorten schimmels. Als je de mal zelf moet opruimen, draag dan lange rubberen handschoenen, een veiligheidsbril en een masker om je blootstelling aan de schimmel te beperken. Daarom moeten mensen elke schimmelgroei in huis verwijderen en stappen ondernemen om te voorkomen dat deze teruggroeit. Toch kan zwarte schimmel ongewenste bijwerkingen veroorzaken, vooral die bij mensen die gevoelig zijn voor schimmels.

Als u zichtbare schimmel in uw huis heeft, laat dan iemand die niet allergisch is voor schimmel het gebied schoonmaken met een oplossing van 1 kopje (250 ml) bleekmiddel tot 1 gallon (3,8 liter) water of een in de handel verkrijgbaar schimmelreinigingsproduct. In zeldzame gevallen kunnen schimmelallergieën ernstigere reacties veroorzaken, waaronder overgevoeligheidspneumonitis. Niemand wil nadenken over schimmelgroei in zijn huis, maar aangezien de bijwerkingen van blootstelling aan schimmels ernstig kunnen zijn, is het iets dat je niet kunt negeren. Om te zien of u een schimmelprobleem heeft, kunt u een inspectie- en luchtkwaliteitstest laten uitvoeren door een lokaal matrijstestbedrijf.

De Centers for Disease Control and Prevention (CDC) stellen dat een persoon niet hoeft te identificeren welk type schimmel in zijn huis of een ander gebouw groeit. Als de symptomen verdwijnen of afnemen als je onderweg bent, heb je misschien een schimmelprobleem, ja, zelfs als je geen schimmel kunt zien. Of je nu net van de mal af bent of hem nooit in je huis wilt zien - je moet de regels voor schimmelpreventie kennen. Een oudere studie wees uit dat baby's en jonge kinderen met blootstelling aan schimmel in huis een verhoogd risico hadden op het ontwikkelen van astma op de leeftijd van 7.Een persoon moet ook de juiste veiligheidsuitrusting gebruiken bij het opruimen van schimmel in een industriële omgeving of na een natuurramp.

Wanneer de matrijsniveaus binnenshuis hoog zijn ten opzichte van het buitenniveau, of er meer schadelijke schimmelsoorten aanwezig zijn, kunnen allergieën en andere gezondheidsproblemen het gevolg zijn. .

Leave Message

All fileds with * are required