Wat veroorzaakt schimmel in planten?

Het planten van uw vegetatie zonder voldoende afstand waar het geen goede luchtcirculatie kan krijgen, of uw tuin of potgrond te veel water geven, kan uitstekende omstandigheden creëren voor witte schimmel om te groeien. Schimmel verbruikt extra water dat in een potplant blijft hangen, en te veel water kan wortels doen rotten. Kamerplanten hebben meestal minder water nodig dan hun tegenhangers buiten. Terwijl direct zonlicht en wijd open ruimtes ervoor zorgen dat buitenplanten snel uitdrogen, laten indirect zonlicht en gesloten ruimtes in een huis planten langer water vasthouden.

Waarom groeien mijn kamerplanten schimmel? Schimmel ontwikkelt zich vaak op kamerplanten als gevolg van voldoende zonlicht, te veel water geven, slechte ventilatie of de pot of container van uw plant heeft onvoldoende drainage. Schimmel is vaak behandelbaar in kamerplanten door de aanstootgevende grond te verwijderen of de aangetaste plantendelen af te snijden. Schimmelsporen drijven door de lucht en nestelen zich uiteindelijk op de grond, waar ze gemakkelijk worden geschopt door de voeten van familieleden en huisdieren. Als de sporen uiteindelijk ergens vochtig en ongestoord landen, zullen ze waarschijnlijk beginnen te groeien en te delen; het kost schimmel slechts 24 tot 48 uur om een kolonie te vestigen zodra sporen een warme, vochtige plek hebben gevonden.

Stofzuig alle vloeren, met name vloerbedekking en vloerkleden, minstens één keer per week om schimmelsporen uit uw huis te verwijderen. Gebruik idealiter een stofzuiger die is uitgerust met een HEPA-filterzak. De belangrijkste oorzaak van schimmel en schimmel is een vochtige toestand op uw potplant. Dit gebeurt wanneer er een gebrek aan luchtcirculatie in het gebladerte is.

Een andere oorzaak van te natte grond is een slechte waterafvoer, die kan komen door een gebrek aan drainagegaten, potten van verkeerde grootte en te dichte grond. Ja, kamerplanten kunnen schimmel veroorzaken, maar ze veroorzaken geen gewone huishoudelijke schimmel. Planten veroorzaken witte schimmel, ook wel meeldauw of echte meeldauw genoemd. Echte meeldauw is onschadelijk voor gezonde mensen, maar het duidt op een schimmelinfectie en kan gezondheidsproblemen veroorzaken bij planten.

Het meest voorkomende type plantschimmel is een witte mal in potgrond die zich aan de oppervlakte ontwikkelt als gevolg van zaken als onvoldoende drainage, constant natte grond en slechte ventilatie. Pathogene schimmels zijn gevaarlijk voor mensen met een slechte immuungezondheid, omdat ze het meest vatbaar zijn voor symptomen van deze schimmel. Als langdurige lekken in het dak of rond uw ramen regen naar binnen laten druppelen, betaalt u uiteindelijk niet alleen een prijs voor schade aan verf, gipsplaat en zelfs houten noppen, maar ook in de groei van schimmel. Houd er rekening mee dat deze oplossingen niet gegarandeerd zijn, dus u kunt uw plant uiteindelijk verpotten vanwege schimmel op de grond.

Een andere veel voorkomende schimmel die uw kamerplanten kan aantasten, is echte meeldauw, die vaak aan de bovenkant van bladeren verschijnt. De eenvoudigste oplossing om schimmel te voorkomen is om de potplant enkele uren in direct zonlicht te houden. Alles is prima en dandy totdat je op een ochtend wakker wordt om te ontdekken dat je favoriete potplant wazige, witte schimmel groeit. Dat betekent dat tenzij je een ongelooflijk tochtige ruimte hebt, de schimmel minder snel van de ene plant naar de andere gaat; houd er echter rekening mee dat het nog steeds mogelijk is.

Dat gezegd hebbende, dacht ik dat het tijd was om uit te leggen waarom je schimmel op je kamerplanten ziet, wat je kunt doen om dit te voorkomen en hoe je schimmel op de juiste manier van je kamerplant kunt verwijderen. Het is verkrijgbaar in allerlei kleuren, waaronder paars, groen, oranje, wit of zwart, afhankelijk van de schimmelbron waarmee je te maken hebt. Als u een schimmelprobleem heeft in uw binnentuin, dan wordt dit meer dan waarschijnlijk veroorzaakt door fouten in de zorg, nalatigheid of een omgeving die in de zorg is afgenomen sinds uw planten daar zijn geplaatst. Actieve schimmel ziet eruit als zachte, vage plekken op de bladeren of stengels, terwijl slapende schimmel er poederachtig en bleek uit kan zien.

Om te voorkomen dat de schimmel terugkomt, houdt u uw plant op een lichte, droge plaats waar hij een goede luchtcirculatie kan krijgen. Hoewel de witte schimmel op planten niet schadelijk is bij aanraking, kan het indirect mensen schaden door hun potentiële voedselvoorraden te beïnvloeden. Zelfs nadat je alles hebt geprobeerd, vertoont je plant geen tekenen van terugkomen, helaas moet je hem loslaten en accepteren dat je een plant bent kwijtgeraakt om te vormen. .

Leave Message

All fileds with * are required