Hoe weet je of schimmel je ziek maakt?

Symptomen van blootstelling aan schimmels kunnen hoofdpijn, keelpijn, loopneus, hoesten, niezen, tranende ogen en vermoeidheid zijn. Bij mensen met astma kunnen astma-aanvallen optreden. Bij mensen met een verminderd immuunsysteem kan een ernstige infectie optreden. Schimmelsanering, biohazard en traumaopruiming% 26 Restauratie Bepalen of blootstelling aan schimmel u ziek maakt, kan moeilijk zijn.

In sommige gevallen kan schimmel je zeker ziek maken, vooral als je allergieën of astma hebt. Sommige mensen ervaren constante migraine, hoofdpijn of kortademigheid, terwijl anderen ook hersenmist melden; sommigen kunnen ook vermoeidheid en depressie ontwikkelen. Ze kunnen leiden tot allergische reacties, astma-aanvallen en zelfs longinfecties, vooral als uw immuunsysteem om welke reden dan ook al onderdrukt is. Omdat de symptomen van persoon tot persoon verschillen, is het gemakkelijk om deze symptomen te verwarren met iets anders, zoals seizoensgebonden allergieën.

Het is het beste dat u hoe dan ook geen aannames doet en contact opneemt met uw arts. Hoe onwaarschijnlijk het ook is dat u daadwerkelijk risico loopt door uw schimmel, het is het beste om veilig te zijn en medisch advies in te winnen. Hieronder vindt u een lijst met veelgestelde vragen FAQ die vaak naar voren komen met betrekking tot de effecten blootstelling aan schimmel, of meer specifiek zwarte schimmel, (wat niet is wat u denkt). Schimmelsporen zijn overal en ze zijn te vinden in voedsel, water, lucht, grond en planten.

De beste manier om te voorkomen dat je ziek wordt door schimmel, is door regelmatig je handen te wassen en je huis schoon te houden. Als u zich zorgen maakt, wacht dan de dag en kijk of er symptomen optreden. Zo niet, dan bent u waarschijnlijk in orde. Als je ziek wordt van het eten van slecht brood, gebeurt dat binnen een paar uur.

Beschimmeld brood kan misselijkheid, braken, diarree en andere symptomen veroorzaken. Als je een schimmelallergie hebt, denkt je immuunsysteem dat bepaalde schimmelsporen indringers of allergenen zijn. Dus wanneer u sporen inademt, reageert uw lichaam door niezen of verstopte neus te veroorzaken. Dit kan direct of na blootstelling gebeuren, afhankelijk van je lichaam.

Als er al schimmel in uw huis groeit, is het belangrijk om de mal op te ruimen en het probleem op te lossen dat vocht veroorzaakt. Zodra de vochtbronnen die tot schimmelgroei leiden zijn geïdentificeerd, moet deze worden gefixeerd en moet de schimmel worden verwijderd. Wanneer schimmel op een oppervlak groeit, kunnen sporen vrijkomen in de lucht waar ze gemakkelijk kunnen worden ingeademd. In kleine hoeveelheden zijn schimmelsporen meestal onschadelijk, maar wanneer ze op een vochtige plek in je huis landen, kunnen ze beginnen te groeien.

Na blootstelling aan schimmels zal je lichaam over het algemeen helemaal alleen ontgiften, maar het is essentieel om weg te komen van de schimmel en deze uit je huis te verwijderen. Naast het verminderen van blootstelling aan schimmels, kan uw arts vrij verkrijgbare (OTC) allergiemedicijnen aanbevelen. Volgens de Centers for Disease Control and Prevention (CDC) is elke zichtbare schimmel die in het huis groeit een potentieel gevaar voor de gezondheid en moet deze zo snel mogelijk worden verwijderd. Ook lopen mensen met immuunsuppressie een hoog risico op het ontwikkelen van schimmelinfecties na blootstelling aan schimmels.

We bekijken de gezondheidseffecten van de gewone schimmel Cladosporium, de bijbehorende symptomen die het kan veroorzaken en enkele verwijderingstips. Daarom moeten mensen met astma of obstructieve longaandoening volledig op hun hoede zijn bij het omgaan met schimmels. Het rapport van de IOM uit 2004 kon geen back-up maken van beweringen dat problemen zoals vermoeidheid, longziekte of kanker het gevolg zijn van blootstelling aan schimmels. Wanneer je kleine schimmelsporen in de lucht inademt, herkent je lichaam ze als vreemde indringers en ontwikkelt het allergie-veroorzakende antilichamen om ze te bestrijden.

Het is onmogelijk om alle schimmel- en schimmelsporen in uw huis kwijt te raken, maar omdat schimmelsporen niet kunnen groeien zonder vocht, is het verminderen van vocht in uw huis de beste manier om schimmelgroei te voorkomen of te elimineren. En in sommige gevallen kan schimmel binnenshuis u ziek maken, vooral als u allergieën of andere ademhalingsproblemen heeft.

Leave Message

All fileds with * are required