Hoe weet je of schimmel je ziek maakt?

Als je een schimmelallergie hebt, reageert je immuunsysteem overdreven wanneer je schimmelsporen inademt. Een schimmelallergie kan hoesten, jeukende ogen en andere symptomen veroorzaken die je ellendig maken. Bij sommige mensen is een schimmelallergie gekoppeld aan astma en veroorzaakt blootstelling beperkte ademhaling en andere luchtwegsymptomen. Schimmelsanering, biologisch gevaar en traumaopruiming% 26 Restauratie Bepalen of blootstelling aan schimmel u ziek maakt, kan moeilijk zijn.

In sommige gevallen kan schimmel je zeker ziek maken, vooral als je allergieën of astma hebt. Sommige mensen ervaren constante migraine, hoofdpijn of kortademigheid, terwijl anderen ook hersenmist melden; sommigen kunnen ook vermoeidheid en depressie ontwikkelen. Ze kunnen leiden tot allergische reacties, astma-aanvallen en zelfs longinfecties, vooral als uw immuunsysteem om welke reden dan ook al onderdrukt is. Omdat de symptomen van persoon tot persoon verschillen, is het gemakkelijk om deze symptomen te verwarren met iets anders, zoals seizoensgebonden allergieën.

Het is het beste dat u hoe dan ook geen aannames doet en contact opneemt met uw arts. Hoe onwaarschijnlijk het ook is dat u daadwerkelijk risico loopt door uw schimmel, het is het beste om veilig te zijn en medisch advies in te winnen. Hieronder vindt u een lijst met veelgestelde vragen en veelgestelde vragen die vaak naar voren komen met betrekking tot de effecten van blootstelling aan schimmel, of meer specifiek zwarte schimmel, (wat niet is wat u denkt). Schimmelsporen zijn overal en ze zijn te vinden in voedsel, water, lucht, grond en planten.

De beste manier om te voorkomen dat je ziek wordt door schimmel, is door regelmatig je handen te wassen en je huis schoon te houden. Als u zich zorgen maakt, wacht dan de dag en kijk of er symptomen optreden. Zo niet, dan bent u waarschijnlijk in orde. Als je ziek wordt van het eten van slecht brood, gebeurt dit binnen een paar uur.

Beschimmeld brood kan misselijkheid, braken, diarree en andere symptomen veroorzaken. Schimmel is een woord dat huiseigenaren in paniek kan brengen, vooral als we afkomen van een zomer van recordhoge temperaturen en vochtigheid. Maar wat is echt de gevreesde indringer, en zou het de schuld kunnen zijn van die onverwachte zomerziekten? „Mallen zijn natuurlijk voorkomende schimmelgroei”, zei Jonathan Spahr, M, D. Dit maakt onze huizen een geweldig doelwit in de zomer.

Schimmelgroei versnelt wanneer deze binnenshuis is. De kleine voortplantingscellen van schimmels, sporen genaamd, komen gemakkelijk vrij in de lucht, en een afgesloten ruimte versterkt hun vermogen om met elkaar in contact te komen. Er zijn honderden soorten schimmels. Sommige van die soorten zijn minder gevaarlijk, zoals penicilline, dat antibacteriële eigenschappen heeft en wordt gebruikt in antibioticummedicatie.

Maar anderen kunnen je ziek maken. Die kleine sporen kunnen een groot aantal gezondheidsproblemen veroorzaken; meestal bij mensen met ademhalingsproblemen, allergieën of een aangetast immuunsysteem, zei Dr... Symptomen van blootstelling aan schimmels kunnen hoofdpijn, keelpijn, loopneus, hoesten, niezen, tranende ogen en vermoeidheid zijn. Bij mensen met astma kunnen astma-aanvallen optreden.

Bij mensen met een verminderd immuunsysteem kan een ernstige infectie optreden. Hier zijn de manieren waarop u schimmelverspreiding kunt voorkomen en wat u kunt doen om er vanaf te komen. Blootstelling aan vochtige en beschimmelde omgevingen kan verschillende gezondheidseffecten veroorzaken, of helemaal geen. Sommige mensen zijn gevoelig voor schimmels.

Voor deze mensen kan blootstelling aan schimmels leiden tot symptomen zoals verstopte neus, piepende ademhaling en rode of jeukende ogen of huid. Sommige mensen, zoals mensen met allergieën voor schimmels of astma, kunnen intensere reacties hebben. Ernstige reacties kunnen optreden bij werknemers die worden blootgesteld aan grote hoeveelheden schimmels in beroepsomgevingen, zoals boeren die rond beschimmeld hooi werken. Ernstige reacties kunnen koorts en kortademigheid zijn.

Als u denkt dat u ziek bent vanwege blootstelling aan schimmel in een gebouw, moet u uw arts raadplegen om te bepalen welke actie u moet ondernemen. Als u schimmelgroei in uw huis vindt, moet u onmiddellijk contact opnemen met een professional die deze kan verwijderen. Niemand wil nadenken over schimmelgroei in zijn huis, maar aangezien de bijwerkingen van blootstelling aan schimmels ernstig kunnen zijn, is het iets dat je niet kunt negeren. U hoeft niet te weten welk type schimmel in uw huis groeit, en CDC raadt geen routinematige bemonstering voor mallen aan of voert deze uit.

Als u schimmel kunt zien, is dit slechts een teken van het echte potentiële gezondheidsrisico - de ongezonde niveaus van schadelijke soorten schimmels in de lucht van uw huis of werkplek. Als u zich bewust bent van schimmelgroei in uw huis en u voelt zich ziek, informeer dan uw arts onmiddellijk over de schimmel en uw symptomen. De meeste schimmelsaneringsbedrijven zullen de sloop van het geïnfecteerde deel van uw huis aanbevelen om de mal letterlijk te verwijderen, dus houd er rekening mee dat u mogelijk extra kosten heeft om een deel van uw huis te herstellen. Het testen van de lucht in uw huis of werkplek is een goede manier om objectief te bepalen of er een schimmelprobleem aanwezig is of niet.

In 2004 ontdekte het Institute of Medicine (IOM) dat er voldoende bewijs was om blootstelling binnenshuis aan schimmel te koppelen aan symptomen van de bovenste luchtwegen, hoesten en piepen bij verder gezonde mensen; met astmasymptomen bij mensen met astma; en met overgevoeligheidspneumonitis bij personen die vatbaar zijn voor die immuungemedieerde aandoening. Zodra de bronnen van vocht die tot schimmelgroei leiden zijn geïdentificeerd, moet deze worden gefixeerd en moet de schimmel worden verwijderd. Het immuunsysteem van een persoon moet goed werken om schimmelsymptomen te bestrijden, dus veranderingen in een levensstijl of dieet kunnen nodig zijn. Dit type blootstelling is meestal te wijten aan risico's op het werk of op de werkplek in plaats van blootstelling aan schimmel in uw huis.

Als u vermoedt dat u schimmel in huis heeft, neem dan contact op met een professional die uw huis kan inspecteren op tekenen van schimmelgroei. Schimmel zal groeien op plaatsen met veel vocht, zoals rond lekken in daken, ramen of leidingen, of waar overstromingen zijn geweest. Schimmelgroei kan van harde oppervlakken worden verwijderd met commerciële producten, zeep en water, of een bleekoplossing van niet meer dan 1 kopje (8 gram) bleekmiddel in 1 liter water om schimmel op oppervlakken te doden. Nogmaals, bij sommige mensen kan schimmelvergiftiging asymptomatisch zijn (zonder duidelijke symptomen), terwijl het bij andere verschillende problemen kan veroorzaken.

.

Leave Message

All fileds with * are required