Wat te doen als er schimmel groeit op de grond van uw planten?

Veeg gewoon de vorm weg en bestrooi de plek met wat kaneel uit je kruidenlade. Als kaneel niet werkt, zegt Gaumond om een fungicidespray voor kamerplanten of een zelfgemaakt zuiveringszout- en watermengsel te proberen. Test elke oplossing op een klein deel van uw plant om er zeker van te zijn dat deze niet te sterk is. Het snelle antwoord is nee, dat witte spul dat in je potplanten groeit, ze waarschijnlijk niet zal schaden.

Hoewel je ze niet altijd ziet, zijn schimmels en schimmels aanwezig in elke biologische tuinmix. Veel biologische tuinders geloven zelfs dat levende grond de ideale omgeving is voor groei. Het is dus een teken van leven, hoewel je er misschien niet naar wilt kijken. Het witte, vage spul dat je op het vuil van je plant ziet, is hoogstwaarschijnlijk afkomstig van de onschadelijke saprofytische schimmel.

Het is vaak het gevolg van vervuilde potmix, slechte bodemdrainage, te veel water geven en weinig zonlicht. Deze spelen allemaal een rol bij schimmelgroei, en vocht en weinig licht zijn de perfecte omgevingen voor schimmels. De vage groei van witte schimmel op de grond van uw planten is meestal een onschadelijke groei van een saprofytische schimmel. Een saprofyt is een organisme dat zijn voedingsstoffen haalt uit rottend organisch materiaal.

Eerst moet je de grond van de mal verwijderen en dan kun je beginnen met het creëren van een omgeving die ongemakkelijk is voor schimmel om te groeien. Als u net een nieuwe plant in het tuincentrum hebt gekocht of besluit deze in een nieuwe pot te verplanten, is het een goed idee om te weten welke potmix en containersoorten ideaal zijn om plantenbodemschimmel te voorkomen. Nadat u de mal met een van de bovenstaande methoden hebt verwijderd, laat u uw plant tussen het water geven meer uitdrogen. Door uw plant in direct zonlicht te plaatsen, wordt de schimmelgroei op het grondoppervlak geëlimineerd, ook al is het maar een dag of twee.

Of je nu schimmel op kamerplanten hebt ervaren of niet, het kan nuttig zijn om te weten hoe je schimmel op grond en gebladerte kunt voorkomen. U kunt de nieuwe plant ook besproeien met fungicide of een oplossing van zuiveringszout en water, voordat u de plant in andere kamerplantengebieden introduceert. Deze plant is mij gegeven door mijn beste vriend die in juni is overleden en ik wil hem daarom veilig en bloeiend houden. Zuiveringszout helpt het vocht uit de mal te verwijderen en te absorberen en zal ook helpen om het in de toekomst op afstand te houden.

Het verwijderen van schimmel in kamerplantengrond is niet zo moeilijk, maar schimmel hebben kan in de eerste plaats een teken zijn van andere problemen met uw plant. Actieve schimmel ziet eruit als zachte, vage plekken op de bladeren of stengels, terwijl slapende schimmel er poederachtig en bleek uit kan zien. Bovendien kan het plaatsen van uw plant in een goed geventileerde ruimte schimmel op het grondoppervlak verbieden, zolang uw plant niet overdreven gevoelig is. Elke keer dat je dode bladeren of ander puin in de grond opmerkt, pluk ze dan snel uit, zodat ze geen nieuwe schimmel aanmoedigen om te groeien.

Hier leest u hoe u schimmel op kamerplantengrond behandelt en bladluizen op kamerplanten behandelt met waterstofperoxide.

Leave Message

All fileds with * are required