Is schimmel gezond voor planten?

Schimmel op aarde kan al dan niet schadelijk zijn voor uw plant. Het hangt af van het type waarmee je te maken hebt. Hoe uitgebreid is de mal? Als er sprake is van een plaag met schimmel op het grondoppervlak en op de plant zelf, moet u extreme maatregelen nemen. Als je daarentegen maar een dunne laag op de grond hebt, zijn er een paar eenvoudige, niet-invasieve technieken.

De kans is groot dat u dit probleem ondervindt met de seizoenswisseling. Planten hebben niet zoveel water nodig als ze slapend zijn, maar het kan een uitdaging zijn om vast te stellen wanneer de rustperiode begint voor elk individu. Verplaats uw installatie indien mogelijk naar een goed geventileerde ruimte, rekening houdend met de vereisten van uw installatie. Crispy Wave Ferns doen het bijvoorbeeld niet goed in tochtige gebieden.

Evalueer opnieuw de hoeveelheid zon die uw plant krijgt. Als de wintermaanden zijn aangebroken, zal uw plant waarschijnlijk minder uren daglicht ervaren op de huidige locatie. Als je een Crispy Wave hebt, zoek dan een nieuw gebied in je huis met helderder indirect licht en geen tocht. Voor planten zoals de Tradescantia, probeer hem na het besproeien een dag of twee op een zonnige locatie te laten staan en plaats hem dan terug op de gebruikelijke plek.

Meestal is de witte schimmel die je op de grond onder een kamerplant ziet groeien een saprofytische schimmel, die onschadelijk is. Waarschijnlijker is het een indicatie van te veel water geven of een hoge luchtvochtigheid in uw huis. Het snelle antwoord is nee, dat witte spul dat in je potplanten groeit, ze waarschijnlijk niet zal schaden. Hoewel je ze niet altijd ziet, zijn schimmels en schimmels aanwezig in elke biologische tuinmix.

Veel biologische tuinders geloven zelfs dat levende grond de ideale omgeving is voor groei. Het is dus een teken van leven, hoewel het misschien niet een is waar je naar wilt kijken. Zwarte mallen - Veel mensen denken ten onrechte dat alle zwarte schimmel gevaarlijk is. In werkelijkheid groeien zwarte schimmels meestal buiten, groeien rond vochtige, stoffige gebieden, grond en planten en vormen ze een laag risico voor de mens.

Schimmel houdt van het donker, dus een geweldige manier om vocht op kamerplanten onder controle te houden, is ervoor te zorgen dat ze veel zonlicht krijgen, en nog belangrijker, dat het zonlicht op de grond valt. Kamerplantenbodems zijn perfecte broedplaatsen voor schimmels. Dat witte pluizige spul dat je op de grond ziet, is niet schadelijk voor planten. Maar hoe zit het met jou? Voor de MEESTE mensen zijn bodemschimmels onschadelijk.

Zodra je de mal hebt verwijderd en behandeld, is het belangrijk om aan te pakken wat schimmelgroei in de eerste plaats mogelijk maakte. Allereerst moet je de insectenplaag in je kamerplanten behandelen, anders blijft de roetschimmel problematisch. BioClean CT is een verademing als het gaat om schimmelsanering en waterdichting in Westchester County. Bovendien kan het plaatsen van uw plant in een goed geventileerde ruimte schimmel op het grondoppervlak verbieden, zolang uw plant niet overdreven gevoelig is.

Door uw plant in direct zonlicht te plaatsen, wordt de schimmelgroei op het grondoppervlak geëlimineerd, ook al is het maar voor een dag of twee. PittMoss moet worden bewaard in een koele, droge ruimte met beschikbare luchtcirculatie (bijvoorbeeld door de zak iets open te laten), het is onwaarschijnlijk dat schimmel optreedt. Hoewel in de meeste gevallen de fuzzy, witte schimmel niets is om je zorgen over te maken, is het nog steeds een goed idee om er vanaf te komen en dan te proberen te voorkomen dat het weer opduikt. Witte fuzzy schimmel is niet goed voor de kaas in je koelkast, en het is bijna net zo frustrerend om te zien in de containers van je planten.

Schimmel gedijt in gebieden met slechte ventilatie, dus zorg ervoor dat je een raam opent, een luchtontvochtiger gebruikt of goede ventilatieventilatoren gebruikt. Hoewel fuzzy, witte schimmel op de grond uw kamerplant mogelijk geen pijn doet, zullen de omstandigheden die een dergelijke schimmelgroei mogelijk maakten. Als u chronische luchtwegaandoeningen heeft, zoals ernstig astma, een auto-immuunziekte of ernstige allergieën voor schimmels en schimmels, kunt u vatbaar zijn voor zelfs anders onschadelijke gewone bodemschimmels. Zoals hierboven vermeld, is deze schimmel meestal een saprofytische schimmel en brengt het weinig schade toe aan mensen of uw planten.

Houd er rekening mee dat deze oplossingen niet gegarandeerd zijn, dus u kunt uw plant uiteindelijk verpotten vanwege schimmel op de grond. Als je witte, donzige schimmel op je kamerplanten opmerkt, kun je er het beste zo snel mogelijk vanaf komen, ook al is het waarschijnlijk onschadelijk. .

Leave Message

All fileds with * are required