Kan een plant herstellen van schimmel?

De beste manier om grijze schimmel te voorkomen, is door planten uit elkaar te plaatsen, zodat ze ruimte hebben om uit te drogen na regen of water geven. Verwijder geïnfecteerde bloemen, bladeren en stengels. Geïnfecteerde plantendelen moeten worden begraven of gecomposteerd. Veel bloeiende planten kunnen herstellen van grijze schimmel wanneer warme, droge omstandigheden terugkeren.

Begin met het isoleren van je plant, want schimmel kan zich snel van de ene pot naar de andere verspreiden. Schraap vervolgens in een goed geventileerde ruimte de bovenste paar centimeter grond weg. Als de mal relatief nieuw is, zou dat de slag moeten slaan. Als de mal dieper is dan een centimeter of na een paar weken terugkeert, moet je de plant volledig verpotten met een organische grond gemaakt voor potplanten, zegt Dubow.

Hoe uitgebreid is de mal? Als er sprake is van een besmetting met schimmel op het grondoppervlak en op de plant zelf, moet u extreme maatregelen nemen. Als je daarentegen maar een dunne laag op de grond hebt, zijn er een paar eenvoudige, niet-invasieve technieken. De kans is groot dat u dit probleem ondervindt met de seizoenswisseling. Planten hebben niet zoveel water nodig als ze slapend zijn, maar het kan een uitdaging zijn om vast te stellen wanneer de rustperiode begint voor elk individu.

Verplaats uw installatie indien mogelijk naar een goed geventileerde ruimte, rekening houdend met de vereisten van uw installatie. Crispy Wave Ferns doen het bijvoorbeeld niet goed in tochtige gebieden. Evalueer opnieuw de hoeveelheid zon die uw plant krijgt. Als de wintermaanden zijn aangebroken, zal uw plant waarschijnlijk minder daglichturen ervaren op de huidige locatie.

Als je een Crispy Wave hebt, zoek dan een nieuw gebied in je huis op met helderder indirect licht en geen tocht. Voor planten zoals de Tradescantia, probeer hem na het besproeien een dag of twee op een zonnige plek te laten staan en plaats hem dan terug op de gebruikelijke plek. Veel kamerplanten gedijen goed in zonlicht, maar schimmelsporen niet. Wanneer een kamerplant voldoende zonlicht verdraagt, zet de potplant dan op een zonnige plek om schimmelgroei tegen te gaan.

Wanneer planten de voorkeur geven aan minder uren direct zonlicht, geef ze dan een ruimte in indirect zonlicht. Als je schimmel op je plant opmerkt, neem hem dan mee naar buiten en zet hem ergens weg van andere planten in je tuin of tuin. Wees niet verbaasd als je op een ochtend wakker wordt en je favoriete plant in de winter met een laagje witte schimmel op de grond ziet. Witte fuzzy schimmel is niet goed voor de kaas in je koelkast, en het is bijna net zo frustrerend om te zien in de containers van je planten.

Dit soort schimmel komt vaak voor wanneer een plant besmet is met sapvoedende insecten, en de pleisters kunnen een negatieve invloed hebben op het fotosyntheseproces van uw plant. Slechte luchtcirculatie zorgt voor een vochtige omgeving die de schimmelgroei op de potplant stimuleert. Dat betekent dat tenzij je een ongelooflijk tochtige ruimte hebt, de schimmel minder snel van de ene plant naar de andere gaat; houd er echter rekening mee dat het nog steeds mogelijk is. Een andere veel voorkomende schimmel die uw kamerplanten kan aantasten, is echte meeldauw, die vaak aan de bovenkant van bladeren verschijnt.

Planten die de zon kunnen verdragen, kunnen in een raam op het zuiden worden geplaatst, waar ze de hele dag felle zon krijgen. Wanneer het op hogere niveaus wordt aangetroffen, vermindert het ook de luchtkwaliteit in uw huis, wat invloed heeft op zowel mensen als huisdieren die in de ruimte wonen, waardoor de luchtzuiverende voordelen teniet worden gedaan die doorgaans worden geoogst door het hebben van kamerplanten. Hoe je de schimmel van je planten verwijdert, varieert afhankelijk van het soort schimmel dat je wilt aanpakken. Houd een temperatuur aan van ongeveer 70° F (21,1° C), waardoor de meeste planten warm genoeg moeten blijven zonder schimmel aan te moedigen.

Echte meeldauw schaadt de fotosynthese, belemmert de plantengroei en kan de plant doden als deze niet wordt behandeld. Wanneer het echter op de grond van uw planten begint te groeien, kan dit hun vatbaarheid voor wortelrot vergroten en schade veroorzaken. Het is relatief moeilijk om een schimmel te krijgen die uw planten aantast als u ze in een goede omgeving bewaart, maar het is essentieel dat u weet hoe u kunt zien of uw wiet schimmel bevat. Nadat u de mal met een van de bovenstaande methoden hebt verwijderd, laat u uw plant tussen het water geven meer uitdrogen.

Leave Message

All fileds with * are required