Helpt schimmel planten te groeien?

Veel schimmels groeien samen met de wortels en worden micorrhizae-schimmels genoemd. Zoals de meeste schimmels dienen ze om organisch materiaal af te breken en voedingsstoffen beschikbaar te maken voor planten, maar de micorrhizae helpen planten ook voedingsstoffen op te nemen. Het snelle antwoord is nee, dat witte spul dat in je potplanten groeit, ze waarschijnlijk niet zal schaden. Hoewel je ze niet altijd ziet, zijn schimmels en schimmels aanwezig in elke biologische tuinmix.

Veel biologische tuinders geloven zelfs dat levende grond de ideale omgeving is voor groei. Het is dus een teken van leven, hoewel je er misschien niet naar wilt kijken. Wat zijn de licht- en ventilatievereisten van mijn fabriek? Ultraviolette stralen van de zon doden schimmels. Door je plant een dag in het zonlicht te plaatsen, kun je de groeiende schimmel elimineren.

U moet deze beslissing echter afwegen met de algehele verzorging van uw plant. Bovendien kan het plaatsen van uw plant in een goed geventileerde ruimte schimmel op het grondoppervlak verbieden, zolang uw plant niet overdreven gevoelig is. Kamerplanten krijgen niet altijd voldoende luchtcirculatie, vooral in de winter als de ramen gesloten zijn. Planten die in donkere hoeken of op krappe planken worden gehouden, zijn bijzonder vatbaar voor dit probleem.

Luchtbeweging helpt planten uit te drogen tussen de gietbeurten. Schimmel op potgrond hebben is niet per se een slechte zaak. Het beschadigt de plant niet, maar kan een indicatie zijn dat de grond niet krijgt wat hij nodig heeft om te bloeien. Begin onmiddellijk na het verplanten met een bemestingsprogramma, aangezien de startmestlading waarschijnlijk is geconsumeerd door de microbiële populaties in het ongebruikte groeimedium.

De aanwezigheid van saprofytische schimmels moet worden beschouwd als een voordeel voor planten, omdat deze organismen zullen bijdragen aan een goede microbiële diversiteit in het groeimedium en het voorkomen van plantenpathogenen kunnen beperken. Een witte schimmel die over het oppervlak van potgrond van kamerplanten groeit, is meestal een onschadelijke saprofytische schimmel. Hoewel de schimmel de plant niet beschadigt, is hij lelijk en geeft aan dat er een probleem is. Overwater geven van de plant, slechte drainage en oude of vervuilde potgrond stimuleren saprofytische schimmel, die zich voedt met de rottende organische stof in drassige grond.

Helaas kan schimmel lelijke kolonies vormen die op het oppervlak van verpakte groeimedia verschijnen en in enkele gevallen vieze geuren kunnen veroorzaken. Als je vlak voor het planten of nadat je al hebt geplant een organische meststof aan je grond toevoegt, vergroot je het risico dat je die witte schimmel op de bovenkant van je grond ziet. Als je een zak aarde hebt die al jaren op een warme, vochtige plek staat, zou het geen verrassing moeten zijn dat er schimmel of mos aan de oppervlakte groeit. Voor planten zoals de Tradescantia, probeer hem na het besproeien een dag of twee op een zonnige plek te laten staan en plaats hem dan terug op de gebruikelijke plek.

Kamerplanten zijn helaas (of gelukkig, afhankelijk van of je dit scenario vanuit het perspectief van de bodem bekijkt) bijna een perfecte omgeving voor saprofytische schimmels om vruchtlichamen te ontwikkelen - schimmels. Niet alleen kamerplanten, maar ook buitenplanten kunnen ook worden aangetast door schimmel, omdat het sporen afgeeft die door de wind worden gedragen en andere planten kunnen besmetten. Maar hoewel de meeste schimmelverwijderingsbedrijven zullen proberen u anders te overtuigen, is de schimmel in uw potplanten niet bijzonder gevaarlijk voor mensen. Houd er rekening mee dat deze oplossingen niet gegarandeerd zijn, dus het kan zijn dat u uw plant verpot vanwege schimmel op de grond.

Zodra je de mal hebt verwijderd en behandeld, is het belangrijk om aan te pakken wat schimmelgroei in de eerste plaats mogelijk maakte. Wanneer stikstof deel uitmaakt van een basisvoedingswaarde in groeimedia, bevordert de combinatie van voedingsstoffen, vocht en temperatuur schimmelvorming. Door het naar de hitte en het licht te verplaatsen, blijft alle schimmel onder controle, en hopelijk maakt het zonlicht het voor de plant gemakkelijker om alle voedingsstoffen binnen te krijgen die hij nodig heeft.

Leave Message

All fileds with * are required