Waar groeit schimmel in een kamer?

U kunt ook schimmel zien ontstaan in gebieden met regelmatig vocht of condensatie. Zwarte schimmelvlekken kunnen bijvoorbeeld zichtbaar worden in hoeken van uw slaapkamer of achter meubels die tegen de muur worden gehouden. Soms kan schimmel worden verborgen onder behang, lambrisering, tapijt of achter muren. Vanwege de hoge luchtvochtigheid en vochtniveaus zijn kelders en badkamers de meest waarschijnlijke kamers in een huis om schimmel te herbergen.

Maar schimmel kan overal groeien, ook in je slaapkamer. Douches en badkuipen zijn een van de meest voorkomende plaatsen waar u schimmel kunt vinden. Bij herhaald gebruik zijn deze gebieden meestal vochtig. Als je tijdens en na het douchen of baden niet goed ventileert, zullen schimmelsporen gedijen.

Maar schimmel is niet altijd zichtbaar en duidelijk; zorg ervoor dat u op schimmel controleert op uw shampooflessen, washandjes en luffas, douchegordijn, in en rond de kraan en douchekop, en in de tegelvoeg. Ze kunnen op bijna alles groeien als het vochtig genoeg is. In je huis groeien mallen snel op vochtige oppervlakken zoals badkamermuren en trimmen rond ramen. Mallen kunnen eruit zien als harige groei, zwarte vlekken of vlekken van zwart, wit, oranje, groen of bruin.

De beste manier om met schimmel op de grond om te gaan, is door hem weg te scheppen, eruit te gooien, de plant te verpotten en de grond te laten drogen. De eenvoudigste dingen die u kunt doen om schimmel op planten te voorkomen, zijn onder meer het toevoegen van een natuurlijk antischimmelmiddel aan de grond, het gebruik van de juiste grondsoort, water geven wanneer dat nodig is en de plant schoon houden. Schimmelsporen zijn meestal licht en drijven in de lucht totdat ze gunstige omstandigheden vinden om te groeien. Vocht is een van de belangrijkste omstandigheden die de groei van schimmels in een huis versnellen.

Natte lucht zorgt ervoor dat schimmels groeien op banken, muren en andere oppervlakken. Het kan een terugkerend probleem zijn, vooral als u in een gebied met een hoge luchtvochtigheid woont, zoals dicht bij een groot waterlichaam. Schimmel (Amerikaans Engels) of schimmel (Brits Engels), ook wel meeldauw genoemd, is een schimmelgroei die zich ontwikkelt op natte materialen. Schimmel is een natuurlijk onderdeel van het milieu en speelt een belangrijke rol in de natuur door dood organisch materiaal zoals gevallen bladeren en dode bomen af te breken; binnenshuis moet schimmelgroei worden vermeden.

Schimmels planten zich voort door middel van kleine sporen. De sporen zijn als zaden, maar onzichtbaar voor het blote oog, die door de lucht zweven en zich afzetten op oppervlakken. Wanneer de temperatuur, het vocht en de beschikbare voedingsomstandigheden correct zijn, kunnen de sporen zich vormen tot nieuwe schimmelkolonies waar ze worden afgezet. Er zijn veel soorten schimmels, maar ze hebben allemaal vocht nodig en een voedselbron voor groei.

Schimmels zijn meestal geen probleem binnenshuis, tenzij schimmelsporen op een natte of vochtige plek terechtkomen en beginnen te groeien. Schimmels kunnen gezondheidsproblemen veroorzaken. Schimmels produceren allergenen (stoffen die allergische reacties kunnen veroorzaken), irriterende stoffen en in sommige gevallen potentieel giftige stoffen (mycotoxinen). Het inademen of aanraken van schimmel- of schimmelsporen kan allergische reacties veroorzaken bij gevoelige personen.

Allergische reacties omvatten symptomen van het type hooikoorts, zoals niezen, loopneus, rode ogen en huiduitslag (dermatitis). Omdat leidingen en kanalen vaak door de ruimte boven een verlaagd plafond lopen, is dit gebied een magneet voor vocht, stof en schimmel. Tegels rond uw HVAC-ventilatieopeningen zijn bijzonder vatbaar voor schimmel omdat er constant warme, vochtige lucht circuleert. Inspecteer uw plafondtegels regelmatig om problemen op te sporen voordat ze zich verspreiden.

Schimmel is overal en hoewel u uw blootstelling eraan buiten of in openbare ruimtes niet volledig kunt beheersen, kunt u op gemeenschappelijke plaatsen in uw huis op schimmel controleren en maatregelen nemen om deze te voorkomen en te verwijderen. De Environmental Relative Moldiness Index (ERMI) is een numeriek nummer dat kan worden gebruikt in epidemiologische studies om schimmellasten van huizen in de Verenigde Staten te beoordelen. Aangezien er geen EPA of andere federale limieten zijn vastgesteld voor schimmel- of schimmelsporen, kan bemonstering niet worden gebruikt om te controleren of een gebouw voldoet aan de federale matrijsnormen. Let naast de hierboven genoemde plaatsen op eventuele waterlekken afkomstig van de muren of vloeren, deze lekken kunnen schimmel snel laten groeien.

Als u uw garage gebruikt voor het opbergen van oude items of schoonmaakbenodigdheden, kunt u schimmel zien groeien op plaatsen die u niet zou verwachten. Vergeet niet dat schimmel houdt van vocht en organisch materiaal, en dat is precies wat planten kunnen bieden. Bekijk de plantengrond van dichterbij en als je een grijsachtige dekking ziet, wees gewaarschuwd - schimmel is er al. Houten snijplanken, vuilnisbakken, achter de kachel (waar voedselkruimels vallen) en ramen en vensterbanken in de keuken zijn als een hemel voor schimmelsporen.

In grote hoeveelheden kunnen ze leiden tot gezondheidsproblemen bij mensen, wat mogelijk allergische reacties en luchtwegaandoeningen kan veroorzaken. Schimmel is detecteerbaar door geur en tekenen van waterschade aan muren of plafond en kan groeien op plaatsen die onzichtbaar zijn voor het menselijk oog. Bulkverwijdering van materiaal uit het verontreinigde gebied wordt gebruikt om de mal in het monster te identificeren en te kwantificeren. De experts op het gebied van schimmel zullen u vervolgens adviseren over welke verdere stappen u kunt nemen en wat er moet worden gedaan om schimmel te verwijderen.

Daarom is schimmel in de slaapkamer een van de meest problematische, omdat je de allergenen en gifstoffen gedurende een aantal uren inademt. .

Leave Message

All fileds with * are required