Kan schimmel planten aantasten?

Alle soorten kamerplanten worden beïnvloed door witte schimmel, wortelrot en andere gerelateerde problemen, simpelweg vanwege de omstandigheden waarin ze worden gekweekt. Schimmel wordt meestal vroeg in de zomer of lente een probleem voor kamerplanten en het kan enige tijd duren voordat het merkbaar wordt, tenzij regelmatig de grond wordt gecontroleerd. Schimmel op aarde kan al dan niet schadelijk zijn voor uw plant. Het hangt af van het type waarmee je te maken hebt.

Zwarte schimmel die op planten groeit, is een grotere reden tot bezorgdheid. Natuurlijk is niet alle zwarte schimmel gevaarlijk. Hoewel zeldzaam, kan Stachybotrys chartarum (het schadelijke type) onder de juiste omstandigheden groeien op bladeren of plantenbakken. Het is soms een donkergroene kleur.

Raadpleeg een schimmelsaneringsprofessional om te bepalen wat voor soort schimmel er op uw kamerplant groeit. Een andere veel voorkomende schimmel die uw kamerplanten kan aantasten, is echte meeldauw, die vaak aan de bovenkant van bladeren verschijnt. Deze mal bestaat uit sporen die het groen een stoffige uitstraling geven. Gelukkig worden deze sporen meestal overgebracht in de wind wanneer ze buiten worden aangetroffen.

Dat betekent dat tenzij je een ongelooflijk tochtige ruimte hebt, de schimmel minder snel van de ene plant naar de andere gaat; houd er echter rekening mee dat het nog steeds mogelijk is. U wilt deze mal dus zo snel mogelijk verwijderen zodra u hem hebt geïdentificeerd. Door uw kamerplanten niet in de zon te laten zonnebaden, worden de voedingsstoffen die door fotosynthese aan deze planten beschikbaar worden gesteld, beperkt. Onvoldoende natuurlijk licht stimuleert ook de donkere en vochtige omstandigheden waar schimmel zo dol op is.

Ja, schimmel kan de plantengroei beïnvloeden als deze aanwezig is op de bladeren of stengels van de plant. Als er echter schimmel aanwezig is op de grond en alleen op de grond, heeft dit geen enkele invloed op uw plant. Het snelle antwoord is nee, dat witte spul dat in je potplanten groeit, ze waarschijnlijk niet zal schaden. Hoewel je ze niet altijd ziet, zijn schimmels en schimmels aanwezig in elke biologische tuinmix.

Veel biologische tuinders geloven zelfs dat levende grond de ideale omgeving is voor groei. Het is dus een teken van leven, hoewel het misschien niet een is waar je naar wilt kijken. Ouders van beginnende planten maken zich misschien het meest zorgen over het onderwater geven van hun kamerplanten, maar in feite is overwater net zo groot een probleem. Doorweekte grond „verdrinkt en rot” niet alleen de wortels van een plant, het dient ook als een open uitnodiging voor schimmel om in te trekken.

Als je een laag witte, vage schimmel op het oppervlak van de grond van je kamerplanten opmerkt, gebruik dan een lepel om de bovenste centimeter of zo van het vuil weg te scheppen en vervang het door schone, verse potgrond. Verminder in de toekomst uw water en geef uw planten alleen een drankje als de grond droog is tot ongeveer een halve inch of een centimeter onder het oppervlak. Hoe u de schimmel van uw planten verwijdert, varieert afhankelijk van het soort schimmel dat u wilt aanpakken. Het goede nieuws is echter dat schimmel in dit soort situaties in kleine hoeveelheden wordt aangetroffen en meestal onschadelijk is.

Hoewel de witte schimmel op planten niet schadelijk is bij aanraking, kan het indirect mensen schaden door hun potentiële voedselvoorraden te beïnvloeden. Mogelijk vindt u schimmel op kamerplantengrond nadat u uw planten voor de winter hebt binnengebracht, of het kan groeien in containers die zich het hele jaar door binnen bevinden. Houd er rekening mee dat deze oplossingen niet gegarandeerd zijn, dus u kunt uw plant uiteindelijk verpotten vanwege schimmel op de grond. Of je nu schimmel op kamerplanten hebt ervaren of niet, het kan nuttig zijn om te weten hoe je schimmel op grond en gebladerte kunt voorkomen.

Grijze schimmel verschijnt als stoffige grijze sporen en wordt meestal aangetroffen in de buurt van het grondoppervlak of in de dichtste delen van het gebladerte van de plant. Schimmel houdt van het donker, dus een geweldige manier om vocht op kamerplanten onder controle te houden, is ervoor te zorgen dat ze veel zonlicht krijgen, en nog belangrijker, dat het zonlicht op de grond valt. Schimmel gedijt in gebieden met slechte ventilatie, dus zorg ervoor dat je een raam opent, een luchtontvochtiger gebruikt of goede ventilatieventilatoren gebruikt. De aanwezigheid van roetschimmel geeft aan dat uw kamerplant is geïnfecteerd met kalkaanslag, kleine insecten die zich voeden met het sap van uw plant en vervolgens wat bekend staat als honingdauw uitscheiden.

Zoals bij alle lekken, is het het beste om deze reparaties zo snel mogelijk uit te voeren, voordat er schimmel kan ontstaan. Als je kleine stukjes witte schimmel ziet groeien op een paar van de bladeren van je plant, raad ik je aan de bladeren schoon te maken door voorzichtig de mal af te schrapen. BioClean CT is een verademing als het gaat om schimmelsanering en waterdichting in Westchester County. .

Leave Message

All fileds with * are required