Kan schimmels schadelijk zijn voor planten?

Zowel binnen- als buitenplanten zijn vatbaar voor infecties, vooral in warme, vochtige ruimtes. In de meeste gevallen zal de schimmel een gevestigde plant niet doden, maar het kan de plant verzwakken en de output van vegetatie verminderen, evenals zich verspreiden naar andere planten. Schimmel op aarde kan al dan niet schadelijk zijn voor uw plant. Het hangt af van het type waarmee je te maken hebt.

Terzijde, terwijl de termen schimmel en meeldauw door elkaar worden gebruikt, is er een opmerkelijk verschil tussen de twee. Wetenschappelijk gezien verwijst meeldauw naar het type schimmel dat groeit op planten zoals echte meeldauw die kan groeien op planten in uw moestuin. Vaak wordt meeldauw gebruikt om schimmels te beschrijven die op het oppervlak van items in een plat patroon groeien. Schimmel heeft vaak een ronde vorm en stijgt naar boven van het oppervlak naarmate het groeit.

Verschillende stammen van de schimmel die echte meeldauw veroorzaken, zijn verantwoordelijk voor infectie van verschillende kamerplanten. De schimmel die het veroorzaakt bij Afrikaanse viooltjes is bijvoorbeeld anders dan de schimmel die het in je jadeplant veroorzaakt. Dit betekent dat de overdracht van de ene plant naar de andere laag is, maar het is nog steeds noodzakelijk om het te behandelen voordat het de geïnfecteerde plant ernstig beschadigt. Zwarte schimmel die op planten groeit, is een grotere reden tot bezorgdheid.

Natuurlijk is niet alle zwarte schimmel gevaarlijk. Hoewel zeldzaam, kan Stachybotrys chartarum (het schadelijke type) onder de juiste omstandigheden groeien op bladeren of plantenbakken. Het is soms een donkergroene kleur. Raadpleeg een schimmelsaneringsprofessional om te bepalen wat voor soort schimmel er op uw kamerplant groeit.

Hoe uitgebreid is de mal? Als er sprake is van een plaag met schimmel op het grondoppervlak en op de plant zelf, moet u extreme maatregelen nemen. Als je daarentegen maar een dunne laag op de grond hebt, zijn er een paar eenvoudige, niet-invasieve technieken. De kans is groot dat u dit probleem ondervindt met de seizoenswisseling. Planten hebben niet zoveel water nodig als ze slapend zijn, maar het kan een uitdaging zijn om vast te stellen wanneer de rustperiode begint voor elk individu.

Verplaats uw installatie indien mogelijk naar een goed geventileerde ruimte, rekening houdend met de vereisten van uw installatie. Crispy Wave Ferns doen het bijvoorbeeld niet goed in tochtige gebieden. Evalueer opnieuw de hoeveelheid zon die uw plant krijgt. Als de wintermaanden zijn aangebroken, zal uw plant waarschijnlijk minder uren daglicht ervaren op de huidige locatie.

Als je een Crispy Wave hebt, zoek dan een nieuw gebied in je huis met helderder indirect licht en geen tocht. Voor planten zoals de Tradescantia, probeer hem na het besproeien een dag of twee op een zonnige locatie te laten staan en plaats hem dan terug op de gebruikelijke plek. Het snelle antwoord is nee, dat witte spul dat in je potplanten groeit, ze waarschijnlijk niet zal schaden. Hoewel je ze niet altijd ziet, zijn schimmels en schimmels aanwezig in elke biologische tuinmix.

Veel biologische tuinders geloven zelfs dat levende grond de ideale omgeving is voor groei. Het is dus een teken van leven, hoewel het misschien niet een is waar je naar wilt kijken. Ja, kamerplanten kunnen schimmel veroorzaken, maar ze veroorzaken geen gewone huishoudelijke schimmel. Planten veroorzaken witte schimmel, ook wel meeldauw of echte meeldauw genoemd.

Echte meeldauw is onschadelijk voor gezonde mensen, maar het duidt op een schimmelinfectie en kan gezondheidsproblemen veroorzaken bij planten. Is schimmel op kamergrond schadelijk voor uw planten? De meeste mallen zitten op het oppervlak van de grond en zullen de plant niet beschadigen. Witte fuzzy schimmel is niet goed voor de kaas in je koelkast, en het is bijna net zo frustrerend om te zien in de containers van je planten. Elke keer dat je dode bladeren of ander puin in de grond opmerkt, pak ze dan snel uit, zodat ze geen nieuwe schimmel aanmoedigen om te groeien.

Maar hoewel de meeste schimmelverwijderingsbedrijven zullen proberen u anders te overtuigen, is de schimmel in uw potplanten niet bijzonder gevaarlijk voor mensen. Als je witte, donzige schimmel op je kamerplanten opmerkt, kun je er het beste zo snel mogelijk vanaf komen, ook al is het waarschijnlijk onschadelijk. Mogelijk vindt u schimmel op kamerplantengrond nadat u uw planten voor de winter hebt binnengebracht, of het kan groeien in containers die zich het hele jaar door binnen bevinden. Schimmel op de grond is een duidelijke indicatie dat uw plant minder vaak water nodig heeft en waarschijnlijk slapend is (als dit het juiste seizoen is).

Als het eenmaal schoon is, kunt u voorkomen dat schimmel terugkomt door een zuiveringssoda-oplossing aan te brengen op de delen van de plant die in de eerste plaats door schimmel zijn aangetast. Het goede nieuws is echter dat schimmel in dit soort situaties in kleine hoeveelheden wordt aangetroffen en meestal onschadelijk is. Daarom kunt u uw zorgen buiten beschouwing laten, want witte schimmel bovenop de grond van uw plant zal uw plant niet beschadigen of afsterven. Helaas is er geen behandeling voor witte schimmel op planten, maar er zijn enkele dingen die u kunt doen om er vanaf te komen en uw plant te redden.

Door uw plant in direct zonlicht te plaatsen, wordt de schimmelgroei op het grondoppervlak geëlimineerd, ook al is het maar voor een dag of twee. Ik bewaar mijn biologische potgrond in een kuip met deksel en nu is elke keer dat ik hem open, de hele bovenkant bedekt met witte fuzzy schimmel. Als je schimmel op je plant opmerkt, neem hem dan mee naar buiten en zet hem ergens weg van andere planten in je tuin of tuin. De aanwezigheid van roetschimmel geeft aan dat uw kamerplant is geïnfecteerd met kalkaanslag, kleine insecten die zich voeden met het sap van uw plant en vervolgens wat bekend staat als honingdauw uitscheiden.

Schimmelgroei op de grond van de kamerplanten of op de eigenlijke bladeren van de plant is zowel schadelijk voor de leden van het huishouden als voor de planten. Als er echter schimmel aanwezig is op de grond en alleen op de grond, heeft dit geen enkele invloed op uw plant. .

Leave Message

All fileds with * are required