Heeft schimmel invloed op de groei van planten?

De aanwezigheid van schimmel kan het uiterlijk van grond aantasten, maar veroorzaakt over het algemeen geen andere problemen. De schimmeluitbraken, hoewel lastig, zijn in feite niet-parasitair. In tegenstelling tot de ontwikkeling van algen, belemmert schimmel het bevochtigen niet. Ja, kamerplanten kunnen schimmel kweken in de grond waarin ze zijn geplant of op hun bladeren.

Planterdecoraties, zoals rotsen, enz. Als er tijdens de gewascyclus overmatig vocht aanwezig is en de temperatuur warm is, zorgen deze gunstige omstandigheden ervoor dat micro-organismen zich in het groeimedium kunnen voortplanten. Als een gewas bijvoorbeeld te nat wordt gehouden, kunnen bepaalde schimmels op het oppervlak van het groeimedium groeien. Hoewel ze saprofytisch zijn, kunnen schimmels in echt ernstige gevallen een laag vormen op het oppervlak van een groeimedium die de penetratie van water beperkt.

Om deze schimmels te beheersen, irrigaties te verminderen, de luchtstroom te verhogen en indien nodig fungicide toe te passen. Ja, schimmel kan de plantengroei beïnvloeden als deze aanwezig is op de bladeren of stengels van de plant. Als er echter schimmel aanwezig is op de grond en alleen op de grond, heeft dit geen enkele invloed op uw plant. Ouders van beginnende planten maken zich misschien het meest zorgen over het onderwater geven van hun kamerplanten, maar in feite is overwater net zo groot een probleem.

Doorweekte grond „verdrinkt en rot” niet alleen de wortels van een plant, het dient ook als een open uitnodiging voor schimmel om in te trekken. Als je een laag witte, vage schimmel op het oppervlak van de grond van je kamerplanten opmerkt, gebruik dan een lepel om de bovenste centimeter of zo van het vuil weg te scheppen en vervang het door schone, verse potgrond. Verminder in de toekomst uw water en geef uw planten alleen een drankje als de grond droog is tot ongeveer een halve inch of een centimeter onder het oppervlak. Een andere veel voorkomende schimmel die uw kamerplanten kan aantasten, is echte meeldauw, die vaak aan de bovenkant van bladeren verschijnt.

Deze mal bestaat uit sporen die het groen een stoffige uitstraling geven. Gelukkig worden deze sporen meestal overgebracht in de wind wanneer ze buiten worden aangetroffen. Dat betekent dat tenzij je een ongelooflijk tochtige ruimte hebt, de schimmel minder snel van de ene plant naar de andere gaat; houd er echter rekening mee dat het nog steeds mogelijk is. U wilt deze mal dus zo snel mogelijk verwijderen zodra u hem hebt geïdentificeerd.

Geef je kamerplanten alleen water als ze droog zijn. Blootstelling aan schimmel vindt meestal plaats wanneer een plant voortdurend vochtig wordt gehouden. Dit gebeurt wanneer u uw kamerplanten te veel water geeft of water geeft volgens een schema in plaats van door aanraking. Controleer altijd of de bovenkant van de grond van je kamerplant droog is voordat je hem water geeft.

Zelfs nadat je alles hebt geprobeerd, vertoont je plant geen tekenen van terugkomen, helaas moet je hem loslaten en accepteren dat je een plant bent kwijtgeraakt om te vormen. Schimmel houdt van het donker, dus een geweldige manier om vocht op kamerplanten onder controle te houden, is ervoor te zorgen dat ze veel zonlicht krijgen, en nog belangrijker, dat het zonlicht op de grond valt. Eenmaal gekweekt, kan echte meeldauw zich zeer snel op een plant verspreiden en als die plant verantwoordelijk is voor het produceren van fruit of groenten, zullen de producten aanzienlijk kleiner of niet bestaan. Door uw kamerplanten niet in de zon te laten zonnebaden, worden de voedingsstoffen die door fotosynthese aan deze planten beschikbaar worden gesteld, beperkt.

Houd er rekening mee dat deze oplossingen niet gegarandeerd zijn, dus u kunt uw plant uiteindelijk verpotten vanwege schimmel op de grond. Schimmelmuggen en kustvliegen zijn de twee gewone vliegen die een deel van hun levenscyclus doorbrengen in het groeimedium van containerplanten. Daarom kunt u uw zorgen buiten beschouwing laten, want witte schimmel bovenop de grond van uw plant zal uw plant niet beschadigen of afsterven. Echte meeldauw is onschadelijk voor gezonde mensen, maar het duidt op een schimmelinfectie en kan gezondheidsproblemen veroorzaken bij planten.

Deze mal is meestal relatief onschadelijk; witte grondschimmel geeft echter wel aan dat er een groter probleem is met de omgeving van uw plant dat moet worden opgelost. Hun aanwezigheid in de bosgrond is bijvoorbeeld belangrijk bij het ontbinden van organisch materiaal en het recyclen van de mineralen voor plantengroei. Kamerplanten krijgen niet altijd voldoende luchtcirculatie, vooral in de winter als de ramen gesloten zijn. Helaas is er geen behandeling voor witte schimmel op planten, maar er zijn enkele dingen die u kunt doen om er vanaf te komen en uw plant te redden.

Echte meeldauw op de grond van de plant is meestal veilig, maar als het de stengel en bladeren bereikt, moet de plant worden behandeld voordat het te laat is. Het is heel goed mogelijk dat, als je veel planten in huis hebt, je tenminste als je eenmaal kleine witte vlekken hebt zien ontstaan op het grondoppervlak van een plant. Schimmel gedijt in gebieden met slechte ventilatie, dus zorg ervoor dat je een raam opent, een luchtontvochtiger gebruikt of goede ventilatieventilatoren gebruikt. .

Leave Message

All fileds with * are required