Hoe weet je of schimmel je lichaam aantast?

Sommige mensen zijn gevoelig voor schimmels. Voor deze mensen kan blootstelling aan schimmels leiden tot symptomen zoals verstopte neus, piepende ademhaling en rode of jeukende ogen of huid. Sommige mensen, zoals mensen met allergieën voor schimmels of astma, kunnen intensere reacties hebben. Als je een schimmelallergie hebt, reageert je immuunsysteem overdreven wanneer je schimmelsporen inademt.

Een schimmelallergie kan hoesten, jeukende ogen en andere symptomen veroorzaken die je ellendig maken. Bij sommige mensen is een schimmelallergie gekoppeld aan astma en veroorzaakt blootstelling beperkte ademhaling en andere luchtwegsymptomen. Schimmel is een woord dat huiseigenaren in paniek kan brengen, vooral als we afkomen van een zomer van recordhoge temperaturen en vochtigheid. Maar wat is echt de gevreesde indringer, en zou het de schuld kunnen zijn van die onverwachte zomerziekten? „Mallen zijn natuurlijk voorkomende schimmelgroei”, zei Jonathan Spahr, M, D.

Dit maakt onze huizen een geweldig doelwit in de zomer. Schimmelgroei versnelt wanneer deze binnenshuis is. De kleine voortplantingscellen van schimmels, sporen genaamd, komen gemakkelijk vrij in de lucht, en een afgesloten ruimte versterkt hun vermogen om met elkaar in contact te komen. Er zijn honderden soorten schimmels.

Sommige van die soorten zijn minder gevaarlijk, zoals penicilline, dat antibacteriële eigenschappen heeft en wordt gebruikt in antibioticummedicatie. Maar anderen kunnen je ziek maken. Die kleine sporen kunnen een groot aantal gezondheidsproblemen veroorzaken; meestal bij mensen met ademhalingsproblemen, allergieën of een aangetast immuunsysteem, zei Dr... Symptomen van blootstelling aan schimmels kunnen hoofdpijn, keelpijn, loopneus, hoesten, niezen, tranende ogen en vermoeidheid zijn.

Bij mensen met astma kunnen astma-aanvallen optreden. Bij mensen met een verminderd immuunsysteem kan een ernstige infectie optreden. Hier zijn de manieren waarop u schimmelverspreiding kunt voorkomen en wat u kunt doen om er vanaf te komen. Sommige mensen zijn van mening dat blootstelling aan zwarte schimmels een ernstig gezondheidsprobleem is.

Geen overtuigend onderzoek suggereert echter dat blootstelling aan dit type schimmel aandoeningen veroorzaakt zoals kanker of longziekte. Als u schimmel in uw koelkast ziet groeien, moet u al het voedsel dat erin is opgeslagen onmiddellijk weggooien. Volgens de CDC hebben recentere studies deze bevindingen ondersteund, met name met betrekking tot het verband tussen blootstelling aan schimmels en astma bij jonge kinderen. Als u een schimmelallergie en astma heeft, kunnen uw astmasymptomen worden veroorzaakt door blootstelling aan schimmelsporen.

Omdat schimmelallergie of symptomen van schimmelblootstelling kunnen lijken op die van andere allergieën, zal de arts meestal beginnen met vragen te stellen naar uw medische en familiale medische geschiedenis. Daarom moeten mensen elke schimmelgroei in huis verwijderen en stappen ondernemen om te voorkomen dat deze teruggroeit. Bovendien zijn overgevoeligheidspneumonitis, sinuscongestie, allergische rhinitis, astma en allergische bronchopulmonale aspergillose in verband gebracht met blootstelling aan schimmels bij mensen met een verzwakt immuunsysteem. U kunt symptomen opmerken als het vochtig weer is of wanneer u zich in binnen- of buitenruimtes bevindt met hoge schimmelconcentraties.

Zodra de bronnen van vocht die tot schimmelgroei leiden zijn geïdentificeerd, moet deze worden gefixeerd en moet de schimmel worden verwijderd. Schimmelziekten kunnen zich op verschillende manieren manifesteren, waaronder psychiatrische symptomen zoals depressie, concentratieproblemen, slapeloosheid, angst en geheugenverlies. Onderzoekers zijn van mening dat psychische problemen verband kunnen houden met blootstelling aan giftige schimmels en de stress van het omgaan met de fysieke symptomen van schimmelziekte. Een schimmelallergie veroorzaakt dezelfde tekenen en symptomen die voorkomen bij andere soorten allergieën voor de bovenste luchtwegen.

Daarom is regelmatige reiniging met middelen die schimmel doden of professionele schimmelsanering altijd ideaal. Blootstelling aan zwarte schimmels kan bij sommige mensen allergische reacties veroorzaken, maar veroorzaakt volgens onderzoek geen andere gezondheidsproblemen. Of je nu net van de mal af bent of hem nooit in je huis wilt zien - je moet de regels voor schimmelpreventie kennen. Nogmaals, bij sommige mensen kan schimmelvergiftiging asymptomatisch zijn (zonder duidelijke symptomen), terwijl het bij andere verschillende problemen kan veroorzaken.

.

Leave Message

All fileds with * are required