Wat veroorzaakt schimmel in plantenvuil?

Vochtige potgrond en slechte drainage leiden tot problemen met beschimmelde grond en schimmelgroei. Wanneer de potgrond lange tijd drassig blijft, begint de plant af te sterven en kan dit tot schimmel leiden. Rottende wortels en stengels en bladeren zijn een broedplaats voor schimmelsporen. Een witte schimmel die over het oppervlak van potgrond van kamerplanten groeit, is meestal een onschadelijke saprofytische schimmel.

Hoewel de schimmel de plant niet beschadigt, is hij lelijk en geeft aan dat er een probleem is. Overwater geven van de plant, slechte drainage en oude of vervuilde potgrond stimuleren saprofytische schimmel, die zich voedt met de rottende organische stof in drassige grond. Planten die in donkere hoeken of op krappe planken worden gehouden, zijn bijzonder vatbaar voor dit probleem. Overwaterende planten zijn de belangrijkste oorzaak van schimmelgroei in kamerplanten - en dit komt omdat een drassig groeimedium de groei van schimmels en schimmels stimuleert.

Combineer een halve liter water met twee theelepels neemolie en een theelepel vloeibare afwasmiddel in een gieter en geef je besmette plant grondig water. Dit zorgt ervoor dat de plant niet in overtollig water zit, waardoor de grond te vochtig blijft en tot wortelrot en schimmelgroei leidt. Ik had vorige week een nieuwe plant voor een kerstcadeau (een Poinsettia) binnen enkele dagen vielen alle bladeren af, en de grond is al beschimmeld, betekent dit dan dat het onder de verkeerde omstandigheden in de winkel is opgeslagen. Of je nu schimmel op kamerplanten hebt ervaren of niet, het kan nuttig zijn om te weten hoe je schimmel op grond en gebladerte kunt voorkomen.

Het is daarom belangrijk om ervoor te zorgen dat uw kamerplanten in de best mogelijke conditie worden gehouden om het risico op schimmelbesmetting te minimaliseren. Dit soort schimmel komt vaak voor wanneer een plant besmet is met sapvoedende insecten, en de pleisters kunnen een negatieve invloed hebben op het fotosyntheseproces van uw plant. Schimmel is geen fan van zonneschijn en omdat schimmel meestal alleen op het oppervlak van de grond wordt aangetroffen, kan het prima werken in niet-ernstige gevallen. Sommige kamerplanten houden niet van tocht en temperatuurschommelingen, wat kan gebeuren in een tochtige ruimte - daarom is dit niet het type luchtcirculatie dat je nodig hebt.

Hoe je de schimmel van je planten verwijdert, varieert afhankelijk van het soort schimmel dat je wilt aanpakken. Terwijl direct zonlicht en grote open ruimtes ervoor zorgen dat buitenplanten snel uitdrogen, laten indirect zonlicht en afgesloten ruimtes in een huis planten langer water vasthouden. Je geeft je aloë vera water en ziet witte schimmel over de potgrond van je favoriete kamerplant kruipen.

Leave Message

All fileds with * are required