Waar groeit schimmel in de natuur?

Ze behoren tot het koninkrijk Schimmels en leven op vochtige plaatsen zoals aarde, planten en dode of rottende materie. Buiten spelen schimmels een rol in de natuur door dood organisch materiaal zoals gevallen bladeren, dode bomen en ander puin af te breken; schimmelgroei binnenshuis moet echter worden vermeden. Mallen maken deel uit van de natuurlijke omgeving. Buiten spelen schimmels een rol in de natuur door dood organisch materiaal zoals gevallen bladeren en dode bomen af te breken, maar binnenshuis moet schimmelgroei worden vermeden.

Schimmels planten zich voort door middel van kleine sporen; de sporen zijn onzichtbaar voor het blote oog en zweven door buiten- en binnenlucht. Schimmel kan binnenshuis beginnen te groeien wanneer schimmelsporen op natte oppervlakken terechtkomen. Er zijn veel soorten schimmels en geen van hen zal groeien zonder water of vocht. Schimmels worden beschouwd als microben en vormen geen specifieke taxonomische of fylogenetische groepering, maar zijn te vinden in de divisies Zygomycota en Ascomycota.

In het verleden werden de meeste schimmels ingedeeld binnen de Deuteromycota. Schimmel werd gebruikt als een algemene naam voor nu niet-schimmelgroepen zoals waterschimmels of slijmschimmels die eerder als schimmels werden geclassificeerd. Mallen komen veel voor in gebouwen en woningen. Schimmel zal groeien op plaatsen met veel vocht, zoals rond lekken in daken, ramen of leidingen, of waar overstromingen zijn geweest.

Schimmel groeit goed op papierproducten, karton, plafondtegels en houtproducten. Schimmel kan ook groeien in stof, verf, behang, isolatie, gipsplaat, tapijt, stof en stoffering. Het woord 'schimmel' verwijst naar schimmels die groeien in de vorm van meercellige strengen die bekend staan als hyfen. Schimmel groeit op alle dode organische stoffen in de natuur, maar is alleen zichtbaar voor het menselijk oog wanneer het een grote kolonie vormt, een mycelium genaamd.

Mallen spelen een belangrijke rol in de natuur. Ze versnellen het proces van natuurlijke afbraak door organische materialen zoals bladeren, hout en ander plantenresten af te breken. Met andere woorden, schimmel helpt bij het wegwerken van het afval van de natuur. Schimmels planten zich voort door kleine sporen, die voor onbepaalde tijd in de lucht kunnen blijven.

Sporen kunnen extreme temperaturen en druk overleven. Sommige schimmels kunnen beginnen te groeien bij temperaturen tot 2° C. Wanneer de omstandigheden geen groei mogelijk maken, kunnen schimmels in een slapende toestand blijven, binnen een groot temperatuurbereik voordat ze afsterven. Dit verklaart hoe matrijzen zware omstandigheden kunnen overleven, zoals containers in koelkasten of in holtes van bouwconstructies.

Bewegende lucht kan voorkomen dat schimmel groeit, omdat het hetzelfde uitdrogende effect heeft als het verlagen van de luchtvochtigheid. Schimmel is een meercellige schimmel die overal in de natuur voorkomt. Schimmels gedijen goed in vochtige omgevingen en planten zich voort door de verspreiding van sporen. Schimmels spelen samen met andere schimmels een belangrijke rol bij het ontbinden van organisch materiaal.

Hierdoor kunnen dode cellen worden afgebroken en tot grond worden gecomposteerd. Schimmel in de lucht buiten kan zich ook hechten aan kleding, schoenen en huisdieren kunnen en worden vervoerd binnenshuis. Schimmel heeft geen lucht, warmte of licht nodig om zich voort te planten; schimmel groeit het beste als er weinig of geen luchtstroom is. Van lang vergeten restjes achter in je koelkast tot de niet zo gemakkelijk vergeten gerechten die zich opstapelen in de gootsteen, er zijn voldoende oppervlakken voor schimmel om in je keuken te wonen.

Het is belangrijk om het gebied goed schoon te maken en te drogen, omdat u nog steeds een allergische reactie kunt krijgen op delen van de dode schimmel en schimmelverontreiniging kan terugkeren als er nog steeds een bron van vocht is. Schimmel op zolder is een enorm probleem, ze kunnen veel van uw ventilatiesystemen bevatten en, als ze niet worden aangevinkt, schimmel verspreiden door de rest van uw huis. Houten snijplanken, vuilnisbakken, achter de kachel (waar voedselkruimels vallen) en ramen en vensterbanken in de keuken zijn als een hemel voor schimmelsporen. Gevaren van schimmels die mycotoxinen kunnen produceren, moeten als hetzelfde worden beschouwd als andere veel voorkomende schimmels die in uw huis kunnen groeien.

Wanneer de omstandigheden geen groei mogelijk maken, kunnen schimmels in een slapende toestand blijven, afhankelijk van de soort, binnen een groot temperatuurbereik. De combinatie van met vocht beladen bouwmaterialen en onvoldoende ventilatie hebben in veel moderne gebouwen een ideale omgeving gecreëerd voor schimmelgroei. Terwijl het gebruik van de AC- en verwarmingseenheid prima is (en kan helpen de luchtvochtigheid onder controle te houden), is het mogelijk dat schimmel in de ventilatieopeningen groeit. Je bent waarschijnlijk het meest bekend met de witte en groene mallen die je soms tegenkomt op bedorven voedsel, en de zwarte „giftige schimmel” waar iedereen het over heeft.

Ernstige reacties kunnen optreden bij werknemers die worden blootgesteld aan grote hoeveelheden schimmels in beroepsomgevingen, zoals boeren die rond beschimmeld hooi werken. .

Leave Message

All fileds with * are required