Hoe voorkom je dat schimmel planten doodt?

Hoe schimmel in kamerplantengrond te voorkomenGebruik gezonde en steriele grond voor alle nieuw verworven planten of bij het verwisselen van de grond. Verwijder vuil (zoals dode bladeren) uit de grond en veeg regelmatig stof of vuil van de bladeren weg. Zorg voor voldoende licht en ventilatie aan je planten. Soda-oplossingen kunnen een plant helpen die al door schimmel is aangetast.

Voeg hiervoor een eetlepel zuiveringszout en een beetje wasmiddel of vloeibare zeep toe aan een liter warm water. Zeep bevordert het ontvetten van bladeren en plantenstengel, waardoor de oplossing beter aan de getroffen gebieden blijft kleven. Wanneer je er nieuwe planten mee verpot, kunnen ze besmet raken met de schimmel of schimmel die nu in de grond leeft. Plant nieuwe kamerplanten altijd in steriele grond en voorkom dat uw planten te veel water geven, want schimmel houdt van vocht.

Door uw plant in direct zonlicht te plaatsen, wordt de schimmelgroei op het grondoppervlak geëlimineerd, ook al is het maar een dag of twee. Hoewel de fuzzy, witte schimmel in de meeste gevallen niets is om je zorgen over te maken, is het nog steeds een goed idee om er vanaf te komen en vervolgens te proberen te voorkomen dat hij weer opduikt. Schimmel is een soort schimmel die bestaat uit microscopische sporen, of piepkleine deeltjes die constant in de lucht rondzweven. Gelukkig is er geen echte reden om bang te zijn, omdat schimmel in kamerplantengrond meestal onschadelijk is en je er vanaf kunt komen met een paar eenvoudige en zeer effectieve methoden.

Er is een kans dat de schimmel die op je plant groeit niet komt door iets dat je verkeerd hebt gedaan. Als je schimmel op je plant opmerkt, neem hem dan mee naar buiten en zet hem ergens weg van andere planten in je tuin of tuin. Het is dus belangrijk om te weten waarom schimmel in de grond van een plantenpot verschijnt, hoe je er vanaf kunt komen en hoe je het nieuwe uiterlijk kunt voorkomen. Bovendien kan het soort omstandigheden dat zelfs onschadelijke schimmel creëert mogelijk grotere problemen veroorzaken gedurende een langere periode, voor zowel planten als mensen.

Deze mal is meestal relatief onschadelijk; witte grondschimmel geeft echter wel aan dat er een groter probleem is met de omgeving van uw plant dat moet worden opgelost. Zoals hierboven vermeld, kunnen dit soort schimmels potentieel giftig zijn voor mensen, dus probeer de schimmel zo snel mogelijk te verwijderen. Zuiveringszout helpt het vocht uit de mal te verwijderen en te absorberen en zal ook helpen om het in de toekomst op afstand te houden. Actieve schimmel op plantengrond heeft de neiging luchtiger en zacht uit te zien, terwijl slapende schimmel een stoffige en plattere uitstraling heeft.

Actieve schimmel ziet eruit als zachte, vage plekken op de bladeren of stengels, terwijl slapende schimmel er poederachtig en bleek uit kan zien.

Leave Message

All fileds with * are required