Schimmel.in planten?

Echte meeldauw of witte pluizige schimmel op planten wordt meestal veroorzaakt door de schimmelpathogeen Podosphaera xanthii. De schimmelziekte zorgt voor een poederachtige witte groei op bladeren en stengels van planten. In het begin ziet de witte mal eruit als poederachtige vlekken. Naarmate de schimmelgroei zich echter verspreidt, kan het witte spul de hele plant bedekken.

Terzijde, terwijl de termen schimmel en meeldauw door elkaar worden gebruikt, is er een opmerkelijk verschil tussen de twee. Wetenschappelijk gezien verwijst meeldauw naar het type schimmel dat groeit op planten zoals echte meeldauw die kan groeien op planten in uw moestuin. Gewoonlijk wordt meeldauw gebruikt om schimmels te beschrijven die op het oppervlak van items in een plat patroon groeien. Schimmel heeft vaak een ronde vorm en stijgt naar boven van het oppervlak naarmate het groeit.

Begin met het isoleren van je plant, want schimmel kan zich snel van de ene pot naar de andere verspreiden. Schraap vervolgens in een goed geventileerde ruimte de bovenste paar centimeter grond weg. Als de mal relatief nieuw is, zou dat de slag moeten slaan. Als de mal dieper is dan een centimeter of na een paar weken terugkeert, moet je de plant volledig verpotten met een organische grond gemaakt voor potplanten, zegt Dubow.

Leave Message

All fileds with * are required