Veroorzaken kamerplanten schimmel?

Mensen vragen zich vaak af of kamerplanten schimmel op muren kunnen veroorzaken. Het antwoord is ja, het kan gebeuren, maar het is niet gebruikelijk. Kamerplanten geven waterdamp af in de lucht en als er slechte ventilatie in de kamer is, kan dit leiden tot schimmelgroei. Ja, kamerplanten kunnen schimmel veroorzaken, maar ze veroorzaken geen gewone huishoudelijke schimmel.

Planten veroorzaken witte schimmel, ook wel meeldauw of echte meeldauw genoemd. Echte meeldauw is onschadelijk voor gezonde mensen, maar het duidt op een schimmelinfectie en kan gezondheidsproblemen veroorzaken bij planten. Geef je kamerplanten alleen water als ze droog zijn. Blootstelling aan schimmel vindt meestal plaats wanneer een plant voortdurend vochtig wordt gehouden.

Dit gebeurt wanneer u uw kamerplanten te veel water geeft of water geeft volgens een schema in plaats van door aanraking. Controleer altijd of de bovenkant van de grond van je kamerplant droog is voordat je hem water geeft. Kamerplanten kunnen als kinderen zijn; ze geven ons grote vreugde terwijl we ze koesteren en ze zien groeien, maar ze kunnen ziek worden, en schimmel is slechts een van de manieren waarop een plant ziek kan worden. Te veel water geven, slechte drainage, oude potgrond en rottend materiaal kunnen schimmels in elke plant aanmoedigen.

Sommige schimmels kunnen relatief onschadelijk zijn, maar andere kunnen een plant doden en je daarbij ziek maken. Ouders van beginnende planten maken zich misschien het meest zorgen over het onderwater geven van hun kamerplanten, maar in feite is overwater net zo groot een probleem. Doorweekte grond „verdrinkt en rot” niet alleen de wortels van een plant, het dient ook als een open uitnodiging voor schimmel om in te trekken. Als je een laag witte, vage schimmel op het oppervlak van de grond van je kamerplanten opmerkt, gebruik dan een lepel om de bovenste centimeter of zo van het vuil weg te scheppen en vervang het door schone, verse potgrond.

Verminder in de toekomst uw water en geef uw planten alleen een drankje als de grond droog is tot ongeveer een halve inch of een centimeter onder het oppervlak. Ja, kamerplanten kunnen schimmel kweken in de grond waarin ze zijn geplant of op hun bladeren. Planterdecoraties, zoals rotsen, enz. Helaas is de potgrond die u gebruikt voor uw kuipplanten, vooral wanneer deze binnenshuis wordt gekweekt, een toplocatie.

De sporen voeden zich met organisch materiaal dat voorkomt in de potmix. Uw omgevingstemperatuur en het vocht dat u uw planten geeft, kunnen als katalysator fungeren, waardoor het harige spul in huis gaat en zich begint te vermenigvuldigen. Je moet oppassen dat je je plant hierbij niet beschadigt, maar de meeste planten zullen het niet erg vinden als je een oplossing van kaneel en water of zuiveringszout en water in kleine hoeveelheden op hun grond strooit. Allereerst moet je de insectenplaag in je kamerplanten behandelen, anders blijft de roetschimmel problematisch.

Echte meeldauw op de grond van de plant is meestal veilig, maar als het de stengel en bladeren bereikt, moet de plant worden behandeld voordat het te laat is. Neemolie is een natuurlijke olie die wordt gewonnen uit de boom genaamd Azadirachta indica en wordt effectief gebruikt voor plagen en ziektebestrijding in planten. Meng twee eetlepels tea tree olie in twee kopjes water in een glazen spuitfles en spuit planten om de drie tot zeven dagen om eventuele resterende schimmels te doden. De schimmel die het veroorzaakt bij Afrikaanse viooltjes is bijvoorbeeld anders dan de schimmel die het in je jadeplant veroorzaakt.

Wanneer het op hogere niveaus wordt aangetroffen, vermindert het ook de luchtkwaliteit in uw huis, wat invloed heeft op zowel mensen als huisdieren die in de ruimte wonen, waardoor de luchtzuiverende voordelen teniet worden gedaan die doorgaans worden geplukt door het hebben van kamerplanten. Dit betekent niet noodzakelijk dat de plant enorm zal lijden, maar het is goed om hem na het schoonmaken op een goed geventileerde plaats te plaatsen, met een goede luchtstroom en zonneschijn, zodat hij mooi uitdroogt en terugkeert naar een goede gezondheid. Als je nieuwsgierig bent of je je planten elke dag veilig kunt besproeien (of nevelen), lees dan hier mijn artikel over vernevelende planten, waar ik beschrijf hoe je het moet doen en ik voeg feiten toe die je moet weten voordat je je planten vernevelt. Wanneer u een nieuwe plant bij u in huis brengt, verpot deze dan opnieuw met steriele grond, omdat uw plant oorspronkelijk uit de winkel is thuisgekomen met schimmel in de grond.

Terwijl direct zonlicht en wijd open ruimtes ervoor zorgen dat buitenplanten snel uitdrogen, laten indirect zonlicht en gesloten ruimtes in een huis planten langer water vasthouden. Houd er rekening mee dat deze oplossingen niet gegarandeerd zijn, dus u kunt uw plant uiteindelijk verpotten vanwege schimmel op de grond. Het meest voorkomende type plantschimmel is een witte mal in potgrond die zich aan de oppervlakte ontwikkelt als gevolg van zaken als onvoldoende drainage, constant natte grond en slechte ventilatie. Witte fuzzy schimmel is niet goed voor de kaas in je koelkast, en het is bijna net zo frustrerend om te zien in de containers van je planten.

Mogelijk vindt u schimmel op kamerplantengrond nadat u uw planten voor de winter hebt binnengebracht, of het kan groeien in containers die het hele jaar door binnen zijn. .

Leave Message

All fileds with * are required