Wat veroorzaakt schimmel in potplanten?

Het planten van uw vegetatie zonder voldoende afstand waar het geen goede luchtcirculatie kan krijgen, of uw tuin of potgrond te veel water geven, kan uitstekende omstandigheden creëren voor witte schimmel om te groeien. Waarom groeien mijn kamerplanten schimmel? Schimmel ontwikkelt zich vaak op kamerplanten als gevolg van voldoende zonlicht, te veel water geven, slechte ventilatie of de pot of container van uw plant heeft onvoldoende drainage. Schimmel is vaak behandelbaar in kamerplanten door de aanstootgevende grond te verwijderen of de aangetaste plantendelen af te snijden. Je potplant groeit schimmel door te veel water.

De potgrond bevat te veel vocht dat schimmelgroei op de plant stimuleert. Je moet zorgen voor een goede afvoer in de pot en de plant alleen water geven als de potgrond helemaal droog is. Een witte schimmel die over het oppervlak van potgrond van kamerplanten groeit, is meestal een onschadelijke saprofytische schimmel. Hoewel de schimmel de plant niet beschadigt, is hij lelijk en geeft aan dat er een probleem is.

Overwater geven van de plant, slechte drainage en oude of vervuilde potgrond stimuleren saprofytische schimmel, die zich voedt met de rottende organische stof in drassige grond. Schimmel die groeit op de grond van de kamerplanten of op de eigenlijke bladeren van de plant is zowel schadelijk voor de leden van het huishouden als voor de planten. Deze mal is meestal relatief onschadelijk; witte grondschimmel geeft echter wel aan dat er een groter probleem is met de omgeving van uw plant dat moet worden opgelost. De eenvoudigste oplossing om schimmel te voorkomen is om de potplant enkele uren in direct zonlicht te houden.

Hoe je de schimmel van je planten verwijdert, varieert afhankelijk van het soort schimmel dat je wilt aanpakken. Sommige planten doen het goed in vochtige ruimtes, maar veel gewone kamerplanten zullen last hebben van schimmel en groeiachterstand wanneer ze in te vochtige omgevingen worden bewaard. Elke keer dat je naar buiten stapt, adem je microscopisch kleine schimmelsporen in die rondzweven in de lucht. Elke plantenbak moet gaten in de bodem hebben voor drainage, en de container moet op een verwijderbare schotel zitten die het water opvangt terwijl het uit de pot stroomt.

Als het water in de potgrond lang blijft staan, leidt dit tot overbewatering waar de wortels verdrinken in dit overtollige water. De reden dat ventilatie tot schimmel leidt, is dat wanneer vocht zich in een kamer ontwikkelt, het gebrek aan ventilatie dat vocht niet verspreidt. Mogelijk vindt u schimmel op kamerplantengrond nadat u uw planten voor de winter hebt binnengebracht, of het kan groeien in containers die het hele jaar door binnen zijn. Als de schimmel terugkeert of de grond drassig blijft, moet u de plant verpotten met verse, steriele potgrond.

Als je schimmel op je plant opmerkt, neem hem dan mee naar buiten en zet hem ergens weg van andere planten in je tuin of tuin. Of je nu schimmel op kamerplanten hebt ervaren of niet, het kan nuttig zijn om te weten hoe je schimmel op grond en gebladerte kunt voorkomen. Hoewel fuzzy, witte schimmel op de grond uw kamerplant mogelijk geen pijn doet, zullen de omstandigheden die een dergelijke schimmelgroei mogelijk maken, dat wel doen. Ik vind het leuk om potplanten in mijn tuin te kweken, maar ontdekte dat er een paar schimmel groeien in de potgrond.

Afhankelijk van of u schimmel ziet op alleen de grond van uw plant of op de plant zelf, zullen uw verwijderingsmethoden verschillen.

Leave Message

All fileds with * are required