copyright 2005 - kweekcursus.nl. - all rights reserved

WIETRECEPTEN

Wietthee

Ingrediënten:
0,5 liter water
1 klontje boter of scheutje olie
1,5 gram wiet
Benodigheden:
1 theepan
Bereidingen:
THC lost niet in water op dus je moet een klein klontje boter of een scheutje olie in het water doen. Verkruimel de wiet in water met een klontje boter. Verwarm dit langzaam en laat het niet koken. Na 30 minuten moet voldoende zijn om de werkzame THC stof te ontrekken. Als de thee is afgekoeld zet je in het koelkast. Na enige tijd vul je een half kopje met wietthee de rest vul je bij met een thee naar eigen keuze (smaak). Het geheel kan je opwarmen en opdrinken. Wiet thee werkt vrij snel. Dus het is heel simpel om thee recept te maken.
Wietpizza

Ingrediënten:
1 kant en klaar pizza bodem
1 kleine blik tomaten puree
1/4 gele paprika
1/4 rode paprika
75 gram gesneden champignons
1/2 ui (in ringen gesneden)
2 plakken ham of salami in blokjes gesneden
110 gram gemalen kaas
zwarte olijven zonder pit
olijfolie
1/4 theelepel italiaanse kruiden
7 gram gemalen wiet blad of 4 gram gemalen wiettoppen of 2 gram hasj
Benodigheden:
braadpan
oven
Bereiding:
Bak de ui en paprika in olie op een laag vuur (10 min) totdat ze zacht zijn . Voeg daarna de wiet en champignons toe en laat het geheel 10 min pruttelen (zachtjes koken). Meng de italiaanse kruiden door de tomaten puree en smeer deze over de kant en klare pizza bodem. Verdeel het gelijkmatig het groenten mix, ham of salami en olijven over de pizza en bedek ze met kaas. Vervolgens 10 à 15 minuten in hete oven laten zitten(220°C, in gasoven stand 3 of 4). Eet smakelijk!!!!
Wietboter

Ingrediënten:
Wiet knipafval
500 gram boter (ongezouten)
125 gram wiet resten
Water.
Benodigheden:
Grote pan
Zeef
Bereiding:
Het grove wiet blad dat je overhoudt van het schoonmaken kun je heel goed gebruiken voor het maken van wietboter. Fijnere wiet blaadjes en toppen mogen ook bijgevoegd worden. THC lost niet op in water, maar hecht zich wel aan dierlijke vetten. Spoel het blad dat je wilt uitkoken eerst schoon met water en verwijder de takjes. Doe het wiet blad daarna in een grote pan met water en laat het een uurtje zachtjes koken (laag vuur). Voeg roomboter toe en laat alles weer een uurtje zachtjes koken met deksel op en af en toe roeren. Gooi het soepje door een zeef en vang het vocht op in een tweede pan. Spoel de in de zeef overgebleven wiet resten na met schoon heet water om ook de laatst restjes boter eruit te wassen en vang ook dit vocht op in een tweede pan. Zet de tweede pan koel weg in de koelkast. Na een tijdje vormt zich op het oppervlak een groen laagje boter. Schep deze boter uit de pan in een bakje of pot waar in je wietboter wilt bewaren. In de koelkast is de wietboter aantal maanden houdbaar. Je kunt wietboter op brood smeren. Gebruik niet meer dan 3 gram boter per persoon. Als je de wietboter eet kan je pas na een uur stoned effect krijgen.
wiet stoofpot

Ingrediënten:
1 pak uiensoep mix
1 blikje gepelde tomaten
8 gram fijn gemalen wiet
800 gram kip of kalfsvlees
1 ei
1 theelepel olijfolie
Benodigheden:
stoofpot of tagine
Bereiding:
Vermeng alle ingrediënten alles door elkaar en laat het gedurende 1 uur en 15 minuten pruttelen in een oven van 250°C .
Spacecake

Ingrediënten:
200 gram boter
150 gram suiker
3 eieren
1 zakje vanillesuiker
1 zakje bakpoeder
60 ml. melk ( 5 eetlepels)
12 gram wiet (gemalen)
Benodigheden:
1 cakevorm
Bereiding:
Doe de boter, suiker en vanillesuiker in een kom en mix (met een deeghaken) tot een lichtgekleurde romige beslag. Meng de eieren één voor één doorheen. Na het laatste ei nog 5 minuten mixen in mixer met hoogste stand. Voeg langzaam de bakpoeder samen met de scheutje melk en 12 wiet bij en vermeng tot het een luchtig mengsel is. Giet dan de beslag in een ingevette cakevorm en strijk de bovenkant glad. Bak de cake circa 1 en 10 minuten op 180°C in de oven. Wanneer de spacecake gaar en goudbruin is het klaar. Cake 5 minuten afkoelen en dan pas kan je de cake mooi uit de vorm halen. Na het eten hiervan wordt je pas na een uur goed stoned. Uit een wietcake kan je 12 plakken snijden. 1 plak per persoon.
Hasj chocolademelk

Ingrediënten:
1 pak vollemelk
1 braadpakboter
1 klein kopje cacaopoeder (choco)
5 suikerklonten
4 gram hasj ( nederpolm verkregen uit wiet mag ook )
benodigheden:
1 kleine pan
Bereidingen:
Melk in de pan gieten en op het vuur zetten en goed laten warm worden en daarna boter toevoegen omdat THC zich bindt met vetten. En dan goed roeren. Voeg daarna hasj erbij en weer roeren tot dat de hasj gesmolten is. Cacaoapoeder en suiker toevoegen en 5 à 10 minuten laten sudderen. Daarna laten afkoelen. Drink maar lekker op die chocolade melk.

aaaaaaaaaaaaiii