copyright 2005 - kweekcursus.nl. - all rights reserved

WETGEVING

In Nederland wordt er met de Opu?mwet onderscheid gemaakt tussen harddrugs en softdrugs. Harddrugs zijn bijvoorbeeld XTC, coca?ne en her?one, speed en enzovoort. Hardrugs zijn middelen met een te veel groot gezondheidrisico's. Softdrugs zijn middelen die toelaatbare risico met zich meebrengen voorbeelden zijn hasj, wiet. Door de verkoop van wiet te gedogen en streng optreden tegen de verkoop van harddrugs worden deze twee markten uit elkaar getrokken. Volgens de wet mag je in een Coffeeshop wiet kopen en je mag het thuis of in coffeeshop roken. Buiten op het straat of openbare ruimte's is het verboden om wiet te roken. De algemene boet voor het buiten roken bedraagt 180 euro.
Het produceren en handel of dealen in wiet is strafbaar in Nederland. Sinds de wetwijziging in België begin 2005 is de wiet ook gedeeltelijk gedoogd. Je moet ouder zijn dan (meerderjarig) 18 jaar en niet meer dan 3 gram wiet bezitten of wiet verkopen. Op openbare plaatsen is gebruik van wiet verboden. Wiet smokkelen naar buitenland zoals België, Duitsland, Frankrijk, Spanje is ten strengst verboden en strafbaar.

Fraude electriciteit: Buiten de meter om elektriciteit illegaal aftappen of verzegeling die ontzegeld wordt is diefstal en wordt streng bestraft. Een kweker die stroom steelt wordt altijd vervolgd, en veel strenger gestraft dan iemand die zijn stroom normaal betaalt.


Hoeveel wiet mag je hebben en kweken in Nederland?
Maximaal 5 gram voor eigen gebruik en je mag 5 wiet planten bezitten.

Hoeveel wiet mag je hebben en kweken in Belgie?
Maximum 3 gram voor eigen gebruik en 1 wiet plant mag je in huis bezitten.

Bestaan er legale wietkwekerij in Nederland?
Ja , er is een legale wietkwekerij onder staatstoezicht en er wordt wiet gekweekt met hoge THC gehalte met medicinale doeleinden.

Hoeveel gram wiet mag je maximaal in coffeeshop kopen?
5 gram.aaaaaaaaaaaaiii