copyright 2005 - kweekcursus.nl. - all rights reserved

TOPPEN & DIEVEN

Je topt een wiet plant omdat je niet genoeg hoogte hebt in je hok of tent, of je wilt meer dan 1 hoofdbud. Let wel op: toppen doe je best alleen maar in de groeifase, sommige doen het nog 1 tot 2 weken in de bloei. Als de plant eventueel verder in de bloei en de ruimte wordt te krap kan je ze nog steeds toppen.Dieven van een wiet plant is niet noodzakelijk maar wordt wel gedaan omdat men dan mooie rechtopgaande planten krijgt. Doet u dat niet dan krijg je zeer vertakte planten die helemaal door elkaar woekeren waardoor er te weinig luchtcirculatie mogelijk is. Een belangrijk en omvangrijk werk is 'uitbreken' van de 'dieven'. Om rechte en regelmatige planten te bekomen is het nodig deze okselscheuten of dieven uit te breken.Voor een liefhebber van cannabis is dieven niet echt nodig. Er wordt niet gestreefd naar dikke, grote toppen. Dit in tegenstelling tot beroepskwekers, die zoveel mogelijk kilo’s wiet per m² willen verkrijgen.

Wat zijn de voordelen van toppen van wiet plant?
Het voordeel van toppen van wiet is dat je plant breder gaat uitgroeien en dus niet in de hoogte gaat groeien, maar er wordt vooral getopt omdat je onderliggende toppen dan hoger komen te liggen en dus ook meer licht krijgen. Dus meer licht op de top betekent natuurlijk ook meer gewicht want zoals we weten licht=gewicht.

Wat zijn de voordelen van dieven van wiet plant?
De wiet plant zal er nu voor zorgen dat de hoger gelegen toppen veel steviger worden en ook dat de toppen van de plant groter en dikker zullen zijn. Deze toppen zullen nu ? de meer energie krijgen van de plant, die anders die energie aan de onderste topjes doorgaf.

Hoe top je een wiet plant?
Toppen houdt dus in: je bovenste groeischeut verwijderen en niet de zijtakken.

Hoe dief je een wiet plant?
Wanneer je toch grote wiet toppen wenst en dieft, ga je als volgt tewerk:
1.Kijken in de oksels waar de nieuwe scheuten ( dieven ) zich bevinden.
2.De dief tussen duim en wijsvinger nemen: u neemt een zijscheut (dief) en plooit, scheurt die naar linker- of rechterkant.

TIPS:

•Bij het toppen of dieven van een wiet plant gebruik liefst geen mes of schaar maar gebruik je vingers in verband met ziektes die je van plant naar plant kan overbrengen.

•Twee dagen voor dat je wiet planten in bloei gaat zetten kun je de wiet planten het beste toppen en dieven
aaaaaaaaaaaaiii