copyright 2005 - kweekcursus.nl. - all rights reserved

KWEEKRUIMTE

Wietplanten kunnen bijna in elke ruimte gekweekt worden. De plaats waar je binnenteelt wilt gaan inrichten, is natuurlijk afhankelijk van de beschikbare ruimte en het aantal wietplanten dat je wilt gaan kweken.Er zijn factoren die invloed uitoefenen op de inrichting van de kweekruimte zoals locatie van de ruimte (zolder, kelder, grote kast of slaapkamer), watervoorziening, lucht aan- en afvoer en electriciteit.
Zolder: Je zult temperatuur problemen krijgen vanwege zonsopgang van uit het zuiden of zomerseizoen. Het schuine dak is een probleem omdat je dan geen grote wietplanten kan kweken.
Slaapkamer: Ook hier kan een temperatuur een probleem worden vanwege zonsopgang van uit het zuiden of zomerseizoen. Slaapkamer heeft meestal rechte muren en plafonds waardoor je betere lucht beweging hebt voor alle wietplanten en je kunt makkelijk de kweekruimte in richten.
Kelder: Is een heel goede kweekruimte maar kun je wel de afgewerkte lucht afvoeren.
en kelders zijn bovendien vaak vochtig maar hebben betere klimaatbeheersing dan andere ruimtes.
Kweekkast: Een kweekkast (of tent) is de kleinste ruimte om te gebruiken voor wiet te kweken. Door de afmetingen is deze gungstig, je kunt gemakkelijk werken.
Een goede start maak je alleen in schone ruimte dus moet de gehele kweekruimte ontsmet worden en we moeten dat tussen elke teelt door herhalen. Het onderhoud bepaalt in hoge mate goed opbrengsten.

Welke ruimte is ideaal om wiet te kweken?
Slaapkamer omdat ze rechte wanden en plafond hebben.

Kan je zelf een kweekkast bouwen?
Ja, als je handig bent wel of je kunt ze gewoon kopen bij een growshop.

Waarom moet een ruimte licht-dicht zijn?
Tijdens de donkere periode mag er geen licht van buiten af in de ruimte binnen komen omdat de wietplanten niet anders kunnen bloeien.

Waar moet de ruimte aan voldoen om wiet te kunnen kweken?
Goede afmetingen en indeling.
Elektrische installatie moet veilig en beschermd zijn (met aarde).
Een watervoorziening dichtbij vergemakkelijkt het werk.
Zorg ervoor dat de luchttoevoer en afvoer goed zijn.
De ruimte moet schoon en ontsmet zijn.

Tips:

•Goede ruimte heeft meestal betonnen wandmuren en plafond voor een goede isolatie(klimaatbeheersing).

•Als je een wiethok wilt bouwen maar je hebt geen technische kennis dan kan je het beter door vakkundige mensen laten bouwen.
aaaaaaaaaaaaiii