copyright 2005 - kweekcursus.nl. - all rights reserved

KOOLSTOFFILTER

Wietplanten produceren een sterk penetrante wiet geur tijdens de bloei, vandaar die naam skunk (stinkdier). De afzuiger voert de warme lucht weg naar buiten maar het probleem is dat de geuren ergens naar toe moeten worden afgevoerd wat in het algemeen naar buiten is. De buren zullen snel de geuroverlast opmerken en het is belangrijk dat de buren de wiet geuren niet ruiken. Een koolstoffilter is een metalen cilinder gevuld met actief koolstof. Koolstof heeft als eigenschap om geuren op zich te nemen. Wietgeur passeert de koolstoflaag en komt geurloos uit en de afzuiger zuigt de warme geurloos lucht naar buiten. Een koolstoffilter is heel belangijk voor de binnenteelt.

Hoe vaak kan je een koolstoffilter gebruiken?
Na 3 oogsten omdat filter in werking afneemt.

Waar plaats je de koolstoffilter in de kweekruimte?
Een koolstoffilter moet je altijd schuin tegenovergesteld van de lucht-inlaat ophangen aan de plafond (meestal in de hoek boven van de ruimte).

Welke soorten koolstoffilters zijn er ?
Hangt af van de grootte van de ruimt , Bij grotere ruimtes kun je beter niet bezuinigen op het koolstoffilter dat kan je in het grote problemen brengen.

Wat is de nadeel van een koolstoffilter?
Bij hoge luchtvochtigheid van 80% a 90% zal koolstoffilter zijn werking verliezen omdat koolstof opnamevermogen verliest.

Tips:

•Zorg ervoor dat je de juiste koolstoffilter koopt voor de juiste afmetingen van de kweekruimte anders kom je in grote problemen.

•Flexibele buisslang kun je met tyraps bevestigen aan de koolstoffilter.

aaaaaaaaaaaaiii