copyright 2005 - kweekcursus.nl. - all rights reserved

KNIPPEN

Nu is het moment aangebroken om de wiet plant te gaan knippen .Eerst begin je de stam van de wiet plant door te knippen en waarna je op twee manieren kunt knippen. Je kunt de wiet bladeren gelijk knippen of eerst een week laten drogen en daarna de bladeren verwijderen. Als je veel wiet planten hebt kun je het beste gelijk de wiet bladeren knippen en takken verwijderen. Het eindproduct mag alleen bestaan uit de kleine wiet toppen, zonder bladeren of takken. Dit is het leukste werk van de hele kweek.Bij grote wiet oogsten kun je het beste met een wiet knip machine werken . Tumble Trimmer is een begrip geworden in wiet wereldje. Het is een knip machine van goed kwaliteit voor het verwerken van een grotere oogst. Als je een grote oogst op een snelle en betrouwbare manier wilt verwerken dan is tumble trimmer ideaal.

Op welke manier kun je een wiet plant knippen?
Met een schaar of met een knip machine (Tumble trimmer).

Waarom is het beter om gedroogde wiet plant te knippen?
Voor de smaak en kwaliteit, Doordat wiet plant in het donker hangt en deze niets meer door de wortels kan opnemen, moet de plant om te overleven de laatst energiebronnen (via bladeren) verbruiken die de plant ter beschikking heeft : de voorraad chlorofyl.

Wat zijn de voordelen van een knip machine (Tumble trimmer)?
Is snel, effectief, geluidloos, goedkoop bij aanschaf en ideaal voor grote oogsten.

Wat zijn de nadelen van een knip machine (Tumble Trimmer)?
Je kunt geen droge wiet planten mee knippen.

wat doe je met de afgeknipte wiet afval?
Je kunt er hasjiesj van maken . Door eerst te laten drogen en met behulp van een zeef kun je hasjiesj maken.

Tips:

•Na knippen van wiet kun je met wasbenzeen scharen en knipmachine van wiet hars schoonmaken, anders blijft het plakken.

•Met de Tumble Trimmer knip je wiet door maar beter ongeveer 15 à 20 keer te draaien anders knip je te veel wiettoppen heel klein.
aaaaaaaaaaaaiii