copyright 2005 - kweekcursus.nl. - all rights reserved

INSECTEN

Insecten herkennen de wiet planten aan de geur en het werkt als een magnetische kompas voor de insecten. Een nachtmerrie voor elke wiet kweker maar je zult actie moeten ondernemen om de insecten tegen te kunnen houden. Allereerst moet je snel signaleren wat voor insecten je in de kweekruimte hebt door middel van een vangstrip aan te brengen. Een plakkerige substantie laat de insect niet meer los waardoor je kunt snel signaleren wat voor ongewenste gasten je in de kweekruimte hebt. Je hebt verschillende insecten zoals
kasspint: zijn kleine mijten (0,5 mm) legt eieren aan de onderkant van de wiet bladeren en maakt soort spinsel om de wiettoppen.
Witte vlieg: als je ze ziet vliegen dan zijn ze als volwassen (1,5mm)en legt eieren aan de onderkant van de wiet bladeren en scheiden een soort stof op de wiet planten die schadelijk zijn.
Luizen: er zijn verschillende bladluizen (max.2mm) en voortplanten zich explosief en houden zich op in wiet toppen en jonge blaadjes. Het is een zuigend insect die suikerhoudende sappen van de planten zuigt.
Trips:Tripsen zijn de kleinste gevleugelde insecten ( 1mm). Het voortplantingsproces is afhankelijk van de temperatuur .De schade die ze aanrichten wordt veroorzaakt doordat de trips in plantencellen prikt en die leegzuigt.

Welke insect komt het meest voor in een kweekruimte?
Kasspint.

Welke soorten bestrijdingsmiddelen zijn er tegen insecten?
Je hebt een Natuurlijke,Biologische en Chemische bestrijdingsmiddelen.

Welke bestrijdingsmiddel is het beste tegen insecten?
Natuurlijke bestrijdingsmiddel is de betere middel tegen insecten en minder schadelijk voor je wiet planten. Er zijn ook plantenspray´s te koop die op natuurlijke basis vervaardigd zijn. Vaak zijn ze volledig biologisch afbreekbaar .

Heb je ook vriendelijke insecten?
Die bestaan ook zoals Roofmijt, Sluipwesp, Galmug, Gaasvlieg, Nematoden en Roofwanten. Deze genoemde vriendelijke insecten kan je gebruiken tegen je vijandelijke insecten die opgegeten of gedood worden .

TIPS:

•Span bijvoorbeeld insecten-gaas voor alle (ventilatie-) openingen; hierdoor worden vliegende insecten tegengehouden. Voor de ingang naar de kweekruimte kun je wellicht enkele vangstrips ophangen.

•Na de 6e week bloei geen natuurlijke bestrijdingsmiddelen (plantenspray) gebruiken.

De chemische bestrijdingsmiddel mag je nooit gebruiken op de korte teelt als bijvoorbeeld wiet kweken omdat de afbreektijd lang duurt je krijgt giftige middelen op je oogst product. Neem je verantwoordelijkheid voor je zelf en tegen de eindgebruiker op
.
aaaaaaaaaaaaiii