copyright 2005 - kweekcursus.nl. - all rights reserved

INLEIDING

Deze website is bedoeld om informatie te delen met mensen die thuis in de tuin of balkon of binnen hun eigen wiet kweken. Deze website is ook tegelijkertijd opgedragen aan alle oprechte kwekers in de wereld !! Het commercieel kweken en het in bezit hebben van marihuana is in het algemeen verboden. Het is ook niet de bedoeling om mensen aan te zetten tot het overtreden van de wet. Ik wil slechts de kennis en ervaring overdragen op anderen die in dit onderwerp zijn geinteresseerd. Ik heb geprobeerd alle onderwerpen die op deze website zijn beschreven simpel mogelijk uit te leggen. Op deze manier heeft iedere kweker een ruime basiskennis over wiet zodat je de leerstof beter begrijpt en van daaruit kun je gaan experimenteren. Je kunt steeds terugvallen op de basiskennis die je hebt opgedaan op deze website .

Hoeveel wietplanten mag je kweken ?
Volgens de wet mag je eigenlijk maar 5 wietplanten in bezit hebben. Dus je mag niet commercieel kweken.

Welke plant levert wiet op ?
Een cannabisplant van het vrouwelijke geslacht levert wiet op .
De mannelijke wietplant levert geen wiet op. De mannelijke wietplant levert alleen stuifmeel waarmee hij het vrouwelijke wietplant zal (bestuiven) bevruchten en ze hierdoor zaden zal gaan aanmaken (voortplanting) in plaats van wiet.

Wat zijn de basisbehoefte van een wietplant?
Een wietplant heeft licht, zuurstof, voedingsbodem (aarde) en water nodig.

Hoe krijg je wiettoppen aan mijn wietplant?
Wiet zijn de bloemen van de cannabis plant. Die verkrijg je alleen na groeiperiode van ongeveer 2 weken en bloeiperiode van 8 à 9 weken dus samen opgeteld uiterst 11 weken zijn de wiettoppen oogstrijp.

Wat is de opbrengst van een wietplant?
Dat is afhankelijk van jou kweektechniek, soort wiet, voeding, ruimte, verlichting en enz.
Je zult dus nooit een bepaald vaste waarde qua opbrengst van een wietplant vast leggen.

Hoe kan je wiet consumeren?
De meeste mensen roken wiet. Om dit te verkrijgen moet je de wietplant oogsten.
Waarna je de wiet na een ruime week in goede conditie laat drogen. De takjes mogen niet buigen maar breken dan weet je dat de wiet goed droog is.
aaaaaaaaaaaaiii