copyright 2005 - kweekcursus.nl. - all rights reserved

DROGEN

De wiet planten moeten worden afgeknipt om ze laten drogen. Drogen is zeker het belangrijkste proces om product te krijgen met goede smaak en kwaliteit. Het droogproces vergt nogal wat ervaring. Als deze fase niet goed uitgevoerd, worden alle voorgaande inspanningen voor niets gedaan. Als het drogen niet goed wordt uitgevoerd, heeft het eindproduct een bittere smaak, een minder effect, minder gewicht en zal het snel bederven.
Enkele basisregels:
•Zet de plant in het donker, zodat de fotosynthese stopt en de plant niet transpireert door de warmte van de belichting.
•Hang de plant met de top naar beneden.
•Hoe trager de plant droogt, hoe beter de smaak.
•Houd de temperatuur op 17 °C a 18 °C, vochtigheidsgraad op 70 %
, om te verhinderen dat de plant te snel verdroogt. Na ongeveer een week moeten de wiettoppen droog zijn, maar de stengel en de wiettop moeten nog soepel zijn. Als je de planten behandelt, pas dan op voor het hars, want het valt er bij de minste aanraking af. Als de stengels broos zijn en de bloemen verpoederen als erop gedrukt wordt, dan zijn de planten te veel verdroogd. Een goed gedroogde plant moet soepel en kleverig zijn en toch nog consumeerbaar.

Wat is THC?
Tetrahydrocannabinol , THC is een psycho actieve stof die aanwezig is in de wiet planten en bij droogproces heel belangrijk is .

Wat is meeste voorkomende fouten bij het drogen van wiet toppen?
De droogruimte moet gelucht zijn om schimmel te vermijden, maar de ruimte mag niet worden geventileert anders drogen de wiettoppen te snel.

Hoe weet je of de wiet toppen droog zijn?
Als je de wiet toppen indrukt en heeft de werking als een spons en wanneer je de takjes handmatig wilt gaan buigen en de takjes gaan breken dan is de wiettop droog .

Wat is de ideale temperatuur en luchtvochtigheid bij het drogen van wiettoppen?
Houd de temperatuur op 17 °C à 18 °C, vochtigheidsgraad op 70 %

TIPS:

•De planten mogen elkaar niet raken. De lucht moet er vrij tussendoor kunnen circuleren.

•Controleer de planten elke dag op schimmel, Schimmels die cannabis planten aanvallen zijn meestal grijs.

•je mag geen wiet in magnetron snel drogen.
aaaaaaaaaaaaiii