copyright 2005 - kweekcursus.nl. - all rights reserved

CO²

CO² en zuurstof zitten in de lucht en worden gebruikt voor de fotosynthese.Fotosynthese is een proces waardoor de wietplant zich gaat ontwikkelen. Door middel van het licht te absorberen, wordt CO² omgezet tot glucose (suiker). Met deze suikers en met minerale zouten, die uit de aarde wordt opgenomen, maakt de wietplant haar eigen grondstof. We zullen moeten zorgen voor een stabiele constante luchtstroom van verse, CO²-rijke lucht in de kweekruimte. Daarbij is het niet alleen belangrijk dat er voldoende lucht wordt aan- en afgevoerd, maar ook dat de lucht in de ruimte constant tussen de wietplanten door kan bewegen, zodat de wietplant op elke willekeurig tijdstip kan beschikkken over de CO² die hij zo hard nodig heeft voor zijn stofwisseling. Als het CO² met ? is verminderd, stopt de fotosynthese en groeit de wietplant niet meer.

Hoe krijg je CO² tussen je wietplanten?
Een goede afzuiginstallatie en een aantal roterende zwenkventilatoren zorgen voor een CO²-rijke lucht in je kweekruimte.

Kan je kunstmatig CO2 toevoegen bij je wietplanten?
Ja het is technisch mogelijk! Waarbij je hele goede opbrengsten verkrijg. In de glastuinbouwsector wordt kunstmatige toevoeging van CO² gebruikt om het rendement te verbeteren.

Kan je CO² meten?
Ja. De elektronische apparatuur is duur voor de simpele kweker. Met een chemische tests kan het CO²-gehalte in de lucht worden gemeten.

Hoeveel CO² moet een wietplant krijgen?
De lucht tussen de wietplant bevatten 0,03-0,04% CO² of 300 tot 400 delen per miljoen delen (ppm).


TIP:

•Je mag in donkere periode de wiet planten nooit CO² doseren , de wiet planten zullen verstikken omdat planten s'nacht een omgekeerde fotosynthese hebben
.
aaaaaaaaaaaaiii