copyright 2005 - kweekcursus.nl. - all rights reserved

BLOEIPERIODE

Het moment dat je wiet planten in bloei gaat zetten, dan start nog niet de echte bloeiperiode. Tijdens de eerste twee weken zal de plant groeien om de bloemstructuur te ontwikkelen. Knoppen kunnen na twee of drie dagen opduiken. De bloei is pas echt begonnen als er veel verschijnen. Na twee weken met 12 uur belichting en 12 uur donkere periode stopt de plant met groeien en beginnen zich op elke knop de eerste bloemen te vormen. Er worden bijna geen bladeren meer gemaakt. Bij 5e en 6e week bloei is het nu een maand geleden dat de bloei begon en de bloemen zwellen steeds meer op. De planten groeien helemaal niet meer in de lengte maar worden wel breder. Doordat de bloemen zwellen, komen ze dicht bij elkaar. Door het gewicht ervan kunnen de planten beginnen door te buigen. Om dat te verhinderen kunnen ze worden opgebonden, of ze met behulp van touwen of netten ergens aan bevestigen. De rijping ( 7e en 8e week )is de meest moeilijke fase. De plant moet rijpen om op het beste moment te gaan oogsten. De toppen nemen nog altijd sterk toe, maar minder snel. Sommige beginnen rood te worden. De harsbolletjes zijn zwaar, kleverig en beginnen steeds meer te glanzen.Stop twee weken voor het einde van de bloei met de bemesting van de aarde.


Hoe lang duurt de bloeiperiode van wiet planten?
Bloeiperiode duurt ongeveer 8 à 9 weken.

Welke weken zijn de belangrijkste moment in bloeiperiode?
Dat zijn 5e week tot 7e week bloei omdat de wiet planten dan explosief wiet toppen aan maakt.

Hoe kan je wiet planten in bloei zetten?
Door 12 uur belichting en 12 uur donkere periode en temperatuurverschil tussen belichting (22 °C) en donkere periode (15°c) worden de wiet planten in bloei omgeschakeld.

Wanneer moet je bloeimeststoffen( pk 13 /14) gebruiken bij je wiet planten?
Pas in de 3e en 4e week .Een veel voorkomende fout is de planten bloeimeststoffen te geven vanaf het begin van de veranderde lichtcyclus. Omdat de eerste twee weken groeien wietplanten en dan kan je geen bloeimeststoffen toedienen. Door deze fout worden ze snel geel en het rendement daalt .Zolang de plant geen duidelijke tekenen van bloei (bloemen) vertoont, verander dan de voedingsoplossing niet.

TIPS:

•Kou kan de bloei vertragen

•Zolang er geen bloemen zijn, geen bloeimeststoffen gebruiken.

•Ga nooit s'nachts naar de planten kijken, want een klein beetje licht is genoeg om bloeicyclus te onderbreken.

aaaaaaaaaaaaiii